Skip to main content

ActiveWatch despre Bendeac: „Cazurile" Alexandru Arşinel şi Patriarhul Daniel sunt mai degrabă un pretext pentru tentativa de cenzură

 
margelatu mihai bendeac
margelatu mihai bendeac

mihai bendeac

Publicitate

ActiveWatch reacţionează după scandalul dintre Mihai Bendeac şi Antena Group printr-un comunicat de presă în care „condamnă comportamentul abuziv al Antenei 1 faţă de actorul Mihai Bendeac”.

„Artistului i-a fost încălcată libertatea de exprimare în mai multe rânduri, prin faptul că i s-a interzis să facă referire la anumite personalităţi şi subiecte în emisiunea de satiră pe care o realizează”, se arată în comunicat.

„Cazurile” Alexandru Arşinel şi Patriarhul Daniel, invocate în comunicatul Antenei 1, sunt mai degrabă un pretext prin care managementul încearcă să justifice tentativa de a cenzură şi alte subiecte propuse de Mihai Bendeac pentru a fi parodiate în emisiunea iComedy. Un exemplu făcut public de actor pe Facebook este că lui Bendeac i s-a interzis să-l invite în emisiunea pe Radu Banciu, fiind de notorietate conflictul mediatic dintre acesta şi o vedetă a grupului media Intact, Mircea Badea.

Comunicatul Antena 1 mai susţine că: „Atâta vreme cât propunerile de continut emise de Mihai Bendeac pentru emisiunea iComedy sunt conflictuale, defăimătoare, triviale, denigratoare sau aduc atingere valorilor publice, considerăm că această <atitudine artistică> încalcă flagrant obligaţiile contractuale şi editoriale asumate de acesta încă de la începutul proiectului.”

„Argumentele invocate dau măsura modului în care libertatea de exprimare este valorizată în cadrul Intact Grup. Grupul invocă argumente ridicole (orice subiect de comedie presupune existenţa unui conflict, iar satira poate fi oricând reclamată de subiecţi ca fiind “defăimătoare”) şi ipocrite (nu ştim care sunt “valorile publice” la care face referire Grupul Intact, dar o analiză sumară a conţinutului editorial demonstrează exact contrariul – există nenumărate personalităţi publice supuse linşajului mediatic de către canalele patronate de familia Voiculescu)”, mai spune comunicatul ActiveWatch.

Citeşte şi: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • PETRUS PETRUS
    Nu exista nici o cenzura la Antena 1. Bendeac a fost liber sa se exprime in emisiunea de divertisment pe care a realizat-o. Din pacate Bendeac a gresit atat fata de Arsinel, cat si fata de Patriarh.
  • mirceA mirceA
    Numai de Bendeac nu s-a ocupat paa acum ActiveWatch.
    Mult au mai decazut daca au ajuns sa il planga pe Bendeac.

Trimite un comentariu

sus