Skip to main content

Ce caută românii pe internet: ştiri şi reţete culinare

 

femei vs barabati pe internetŞtirile şi reţetele culinare se află în topul informaţiilor căutate pe internet de către utilizatorii români, potrivit studiului gemiusAudience realizat, în luna august, de agenţia de cercetare Gemius. Studiul a fost prezentat, astăzi, în cadrul conferinţei Internet & Mobile World.

Publicitate

Potrivit cercetării, urmatoarele teme de interes din punct de vedere al popularităţii sunt informatiile despre sănătate/medicină, educaţie/dezvoltare profesională şi locuri de muncă.

Conform rezultatelor studiului, în luna august 2013, 5,8 milioane de internauţi romani au căutat ştiri pe internet. 55% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 45% femei. Majoritatea celor interesaţi de ştiri au vârstă cuprinsă între 25 şi 44 de ani şi trăiesc în mediul urban.

ce informatii cauta utilizatorii romani pe internet

Pe locul doi în topul intereselor se situează reţetele culinare - 4,5 milioane de utilizatori români au fost interesaţi de acest subiect în luna august. 66% din totalul celor care au căutat reţete culinare sunt femei, iar segmentul de vârstă cel mai interesat de acest subiect este 25-34. Studiul arată ca aproximativ 82% dintre cei care caută reţete pe internet sunt responsabili de realizarea cumpărăturilor în gospodărie, cel puţin în egală măsura cu ceilalţi membrii ai familiei.

În luna august 2013 s-au înregistrat 8,9 milioane de utilizatori români de internet. 66, 28% dintre aceştia trăiesc în mediul urban, în timp ce 33,72% provin din mediul rural.

Un procent semnificativ de 68,65% dintre internauţii români, au mai mult de 5 ani de experienţă în folosirea internetului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    nu, nu era pornache primul, studiul respectiv este realizat prin ancheta si nu pe observatie de tip spy-cam! Cele doua topuri ar fi radical diferite pentru ca este si distanta dintre ceea ce declara un om si ceea ce face el cu adevarat!
  • alex alex
    Da,sigur,retete culinare.Cred ca pornacheul era primul la o distanta colosala,dar hai sa-l sarim ca sa nu parem obsedati.
  • gadjodillo gadjodillo
    ce politically correct top....

Trimite un comentariu

sus