Skip to main content

CNA şi TVR îşi dau mâna în campania de informare privind trecerea la televiziunea digitală terestră

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului împreună cu TVR vor realiza împreună campania de informare privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră. Anunţul a fost făcut de Laura Georgescu, preşedintele CNA, prezentă în cadrul International Digital Forum, un eveniment dedicat televiziunii digitale. Ea a mai declarat că TVR va fi principalul partener în difuzarea spoturilor de informare.

"CNA anunţă că astăzi demarează campania de informare şi mediatizare a strategiei de trecere de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră", a spus Laura Georgescu în cadrul evenimentului organizat de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale.

Preşedintele CNA a mai precizat că instituţia va aduce în acest proces şi expertiza celorlalte state membre, Polonia şi Macedonia, care au definitivat tranziţia la televiziunea digitală terestră, şi Ungaria, care va încheia în curând ultima etapă în procesul de digitalizare.

La eveniment a fost prezent şi Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR. „Campania aceasta sper să fie cât se poate de lămuritoare în ceea ce priveşte semnalul terestrial al televiziunilor din România”.

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, a anunţat că instituţia pe care o conduce are un plan pentru următoarea perioadă pentru organizarea licitaţiei pentru cele cinci licenţe digitale terestre. Acesta estimează că procesul se va încheia până la 30 aprilie 2014.

„Cu siguranţă emisia analogică se va stinge pe 17 iunie 2015”, a declarat Marinescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danu danu
    Doar cinci licente? Parca era vorba de doua retele multiplex nationale (in locul celor doua retele analogice ocupate acum de TVR1 si TVR2) a cate sase canale fiecare, adica un total de 12 canale digitale. Sa inteleg ca sapte canale au fost deja "rezervate"?

Trimite un comentariu

sus