Skip to main content

Corpul de control al premierului a luat la puricat contractele Realitatea Media cu statul. Ce a descoperit

 

Sursa foto: Realitatea.net
Sursa foto: Realitatea.net

Publicitate

Guvernul a transmis Parchetului un raport elaborat după verificări la instituţii publice privind raporturile comerciale cu Realitatea Media SA, arătând că sunt indicii ale implicării reprezentanţilor firmei în acte care pot întruni elemente constitutive de "fals în înscrisuri sub semnătură privată", scrie Mediafax.

Raportul a fost redactat de către Corpul de Control al premierului după verificări efectuate la Ministerul Dezvoltării, Autoritatea Naţională pentru Turism, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Compania Naţională a Imprimeriilor "Coresi", în legătură cu încheierea, modificarea şi încetarea raporturilor comerciale dintre aceste entităţi şi SC Realitatea Media SA.

În nota de control se arată că acţiunea de verificare a fost iniţiată din dispoziţia prim-ministrului şi a avut la bază informaţiile publice conform cărora "Statul datorează bani Realităţii Media".

Raportul a fost transmis, miercuri, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, pentru "analiză şi dispunerea măsurilor legale care se impun".

În raport se arată că informaţiile publice care au generat acest control susţineau că Realitatea Media are de încasat sume mari de la mai multe entităţi publice, respectiv 21,9 milioane lei de la Coresi, 20,1 milioane lei de la RA-APPS, 832.167 lei debit principal şi 911.226 lei penalităţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Controlul a fost efectuat şi la Autoritatea Naţională pentru Turism, instituţie care a preluat atribuţiile în domeniu ale fostului Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Despre nerealizarea în condiţiile contractuale a unui produs media denumit "Realitatea All Inclusive", contractat de Ministerul Turismului, inspectorii arată că, în 2009, reprezentanţii ministerului au propus achiziţionarea, prin negociere directă, a mai multor produse media, iar la 18 mai 2009 a fost încheiat între minister şi Realitatea Media un contract de servicii cu o valoare de 832.167 lei inclusiv TVA.

Contractul a avut ca obiect coproducţia unui mini-jurnal zilnic de 10 minute denumit "Realitatea All lnclusive", dedicat promovării destinaţiilor turistice naţionale şi difuzarea acestuia pe postul de televiziune Realitatea TV în perioada 18 mai 2009-30 septembrie 2009, de cinci ori pe săptămână, între orele 21:30 şi 21:40.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Monciu Monciu
    Ce guvern, ce Ponta... Le rezolva Doamna MONCEA..
  • Vasilica Vasilica
    Asa da controale,sa vezi acum ce ratting va avea realitatea!
  • Reporter Reporter
    Realitatea Media zice ca Guvernul ar trebui sa se ia de Ghita, si cam are dreptate: http://www.realitatea.net/comunicat-al-sc-realitatea-media-s-a_1295494.html
  • Reporter Reporter
    http://qmagazine.ro/featured/elan-schwartzenberg-pentru-q-magazine-nu-m-a-citat-nimeni/

    Elan ia pozitie fata de Gusa!
  • Dan Dan
    Ăsta e un exemplu de control "ţintit" luat dintr-un manual. Ponta reuşeşte să fie mai incompetent decât Boc, mai iubitor de imagine decât Ungureanu şi, probabil, vom afla după, mai hoţ decât Năstase. VVP aruncă instituţia Guvernului în cele mai adânce hăuri ale plutocraţiei dâmboviţene. Jalnic. Dar stai liniştit, Ponta. NU TE VOM UITA NICIODATĂ!
  • Mihai Mihai
    Nu mai tipa Gusa acum ca Realitatea este urmarita,vanata,haituita? Acum cand apare clar ce s-a intimplat de fapt la acest post tace pentru ca s-ar face de ras!!

Trimite un comentariu

sus