Skip to main content

DDTV, suspendat temporar pentru retransmiterea OTV

 

DAN DIACONESCU - RETINERE - DNA

Publicitate

CNA a decis suspendarea temporară a preluării semnalului postului DDTV, singurul post cu care a rămas Dan Diaconescu în România. În plus, instituţia a decis sesizarea Parchetului în legătură cu retransmisia OTV, considerat post fără licenţă.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii CNA au votat să ceară ANCOM şi Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluţionarea „elementelor de natură penală”.

Decizia vine la o săptămână după ce Dan Diaconescu a relansat OTV, acesta spunând că deţine o licenţă din Italia. OTV a fost retransmis, din 18 octombrie, şi pe frecvenţa DDTV din România, lucru considerat ilegal de forul audiovizual.

Propunerea de sesizare a Parchetului a fost făcută de către Narcisa Iorga, care a considerat că a fost încălcat articolul 96 din Legea Audiovizualului. Narcisa Iorga: „Eu văd lucrurile foarte clar. Încălcarea este minoră cu privire la transmisia în afara grilei acceptate de CNA. Ce mi se pare grav este redifuzarea unui serviciu de programe fără licenţă de emisie. „OTV emite din nou” înseamnă că OTV este un post de tv care emite fără licenţă audiovizuală. Din punctul meu de vedere se încalcă şi 90, h. şi art 96. La acest articol trebuie sesizat Parchetul şi ANCOM”.

Ce spune articolul 96 din Legea audiovizualului: Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor.

Verificări la sediul DDTV

În data de 18 şi 21 octombrie un reprezentant al CNA a efectuat controale la sediul DDTT.

Radu Teodorel, şeful inspectorilor:

  • „ La ambele controale s-a constatat că la sediul postului declarat la CNA, exista o cameră de control a emisiei unde existau aparatură de genul monitoare, mixer, un sistem de înregistrare pentru casetele martor”.
  • „Din discuţiile cu reprezentanţii postului, am constatat că în acea cameră există trei semnale, unul este programul DDTV în sensul aprobării CNA, al doilea semnal este captat prins satelit de la Inedit TV, al treilea este de la postul OTV recepţionat prin intermediul internetului.”
  • Iniţial când am ajuns în data de 21 octombrie am avut interdicţie de a intra în post. Am informat pe doamna preşedinte. Am vrut să sunăm la 112. În acel moment s-a discutat cu unul dintre acţionari, acţionar principal, domnul Ploştoiu Ion Florin. Dumnealui ne-a spus că este la aeroport, urmând să plecăm în Austria. După o oră am reuşit să intrăm în post, am făcut fotografii. Am insistat că ei retransmit OTV, un post care nu există. Au spus că patronii postului au luat această decizie.
  • Apoi a venit şi domnul Ploştoiu. I-am spus că nu este normal ca în grila de program să apară un post care nu apare în grilă, mai ales că este un post care nu mai există.

CNA a luat în considerare şi ridicarea licenţei DDTV, post deţinut de societatea Telecroma, care are o amendă neplătită din 2009, însă Laura Georgescu, preşedintele CNA, a propus discutarea acestui subiect pentru şedinţa de joi, „să-i vedem la faţă şi pe acţionari”.

DIRECT ÎN SUBIECT. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a fost pornită încă de la începutul şedinţei pe OTV. Preşedintele CNA l-a luat la întrebări pe cameramanul OTV despre societatea pe care o reprezintă: „Al cui este cubul OTV? Este al dumneavoastră? Aveţi licenţă? Vorbiţi româneşte. Cine sunteţi?”

„Sunt operator de imagine”, i-a răspuns acesta. „Unde urmează să vă întoarceţi cu înregistrarea? De ce aveţi cub de OTV? Cu cine ţi venit?”, a mai întrebat aceasta. După acest episod, preşedintele CNA a invitat celelalte două televiziuni prezente, România TV şi B1 TV, să meargă în hol pentru a lua la întrebări pe reporterul OTV, care i-a răspuns că este, de fapt, din partea DDTV şi că „a împrumutat” cubul OTV.

La reluarea şedinţei, un reprezentant al Telecroma Media a solicitat amânarea subiectului DDTV: „Mandatul meu este o solicitare de a acorda un termen până la care să poată pregăti toate documentele necesare şi cu solicitarea de a cere participarea reprezentanţilor OTV.” La această solicitare, Cristina Trepcea, membru CNA, a răspuns că nu poate fi invitat un post care acum nu mai există. „Nu văd pentru ce o societate care nu are nicio legătură cu subiectul care se află pe primul loc pe ordinea de zi ne face o astfel de solicitare.”

Florin Gabrea, membru CNA,: Ce este OTV?
Avocata Telecroma – „Nu ştim nici noi. De-aceea i-am invitat. Invitaţia de la dumneavoastră a fost primită ieri în jurul orei 18.00. De ieri până astăzi la ora 10.00, timpul a fost foarte scurt. Solicitarea este să acordaţi un termen dacă se poate”.

Vom reveni cu amânunte

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doboi Maria Otv Liber Doboi Maria Otv Liber
    vrem otv ddtv televiziunea poporului!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Marinescu Elena-Doina Marinescu Elena-Doina
    Ce ne spune CNA despre RTV ?( vezi linkul de mai jos !)
    http://www.realitatea.net/osim-a-respins-inregistrarea-marcii-romania-tv-televiziunea-lui-ghita-o-foloseste-ilegal_1299763.html
    Dacă există LEGE, păi ... :( să se aplice la toţi, făra nici o excepţie !!!...
  • Robert Acrisor Robert Acrisor
    Mai bine DDD pe DDTV decat bulibaseala cu OTV.
  • ionut ionut
    o decizie perfect normala. ceea ce a facut DD este echivalentul furtului. in alte tari era deja arestat.
  • mihai mihai
    Madam Tatoiu asta de la CNA suspenda tot :-) Pe Diaconescu daca il dai pe usa afara vine pe internet in casa :-)))
  • sorin sorin
    bai villy mai bine vorbeste de cei care ne-au prostit de 24 de ani incoace toata lumea va luati de diaconescu toata lumea are greseli pe lumea asta dar nu te poti lua si invinovati un om in fiecare zi, fiecare are dreptul la viata in sensibilitatea lui. nu cred ca diaconescu e vinovat de epava in care se afla romania de azi
  • villy villy
    Diaconescule la puscarie cu tine, nu mai prostii lumea.
  • Robert Robert
    Da in baza a cărui articol din lege au suspendat emisia? Parca mai zilele trecute se comenta ca nu exista noțiunea de suspendare in audiovizual. Sau întrerupere la cererea CNA . in baza legii audiovizuale din Congo probabil.

Trimite un comentariu

sus