Skip to main content

Distractis nu are încă loc în grila TVR 1. Noua grilă a televiziunii publice, lansată duminică

 

Distractis-ShowShow-ul Distractis nu are nici până în momentul de faţă aprobarea Consiliului de Administaţie al TVR, motiv pentru care în grila postului public generalist apare ca variantă posibilă, miercuri de la ora 21.00, au declarat reprezentanţii TVR. Aceştia au fost prezenţi în faţa CNA pentru a prezenta grila de toamnă ce urmează să fie lansată.

Publicitate

Dacă până duminică, momentul când intră pe post noua grilă, show-ul de divertisment nu va primi aprobarea, pe intervalul lor orar vor fi difuzate diverse filme.

“Cu o excepţie, două, printre care şi Distractis, toate programele TVR sunt aprobate de Consiliul de Administraţie”, a declarat Irina Radu, director de programe la TVR, în faţa membrilor CNA.

Grilele de programe ale posturilor TVR1 şi TVR2 au fost aprobate astăzi cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

“Spiritul acestei grile este tot prăfuit, tot cu aceiaşi oameni care încearcă să facă altceva”, a spus Christian Mititelu, membru CNA.

Câteva din distuţiile purtate în şedinţa CNA despre grilele celor două posturi publice:

Liana Săndulescu, director TVR 2:

"În urma procesului de restructurare care s-a produs în televiziunea română, canalul TVR 2 a preluat o parte din proiectele din grila programului TVR Cultural. În această toamnă grila canaluluia fost construită în aşa fel încât misiunea culturală a canalului public să se regăsească cu preponderenţă în grila canalului TVR 2. (...) Dacă scădem din totalul orele de emisie a canalului TVR orele de somn, care înseamnă 7 ore pe noapte, atunci avem o grilă de 119 ore pe săptămână, dintre aceste ore 56 de ore sunt ore ale unor emisiuni culturale, din care 36 de ore sunt în premieră şi 20 de ore sunt în reluare. 37 de ore reprezintă ore de ştiri, seriale şi film, iar 18 ore sunt alte programe educative, emisiune pentru copii, "Popasuri folclorice", a declarat Liana Săndulescu, director TVR 2.

Teatru TV cu Radu Beligan, la TVR2

În fiecare zi de luni, de la 20.10, va avea loc emisiunea Teatru TV, prezentat de Radu Beligan, dar şi un proiect, care va fi difuzat duminica, sub titlul "Duminica filmului românesc. Mari actori, mari regizori", fiind prezentat doar film românesc. Astfel, ciclul "Mari actori, mari regizori" va debuta cu două filme care îl vor prezenta în rolul principal pe Amza Pellea şi sunt regizate de Sergiu Nicolaescu.

Gabriel Gherghescu, director TVR 1:

"TVR 1 a preluat de la TVR 2 un segment. (...) Grila TVR 1 este cu accent social şi informativ. (...) Pentru toamnă, grila alocă spaţiu informaţiilor europene, politicilor europene şi legăturilor României cu Bruxelles. Una dintre emisiuni se referă la proiectele de succes realizate în România cu bani europeni, o altă emisiunea care se numeşte Calea Europeană".

Paginademedia.ro a prezentat, în urmă cu două săptămâni, cum arată grila de toamnă a postului TVR 1.

Grila de programe a TVR 1, pe zile

LUNI. Seara de publicistică

  • 9.00 - 12.00, Duminica în familie, cu Ramona Bădescu, în reluare.
  • 17.25 - 18.45, seriale coreene
  • Seara de luni se deschide, la ora 18.50 - 19.45 , cu Întrebări şi răspunderi, dezbatere moderată de Radu Preda.
  • 21.00 - 22.00, după Telejurnal este programată emisiunea Moştenirea clandestină/ Dosar România.
  • 22.00 - 22.30, Dispăruţi fără urmă. 
  • 24.00 - 1.00, Nocturne

MARŢI. Liviu Mihaiu şi Liga Campionilor

  • 9.00 - 11.00, Preţuieşte viaţa, cu Andreea Marin, în reluare.
  • 18.50 - 19.45, Interes general, emisiune în direct moderată de Sorin Burtea. Urmează Jurnalul.
  • 21.10 - 22.30 Între bine şi rău (emisiune în direct) / 21.00 - 21.40 Studio UCL - în direct.

Liviu Mihaiu revine la TVR cu emisiunea Între bine şi rău, un talk-show cu public. "Va fi acelaşi format din urmă cu câţiva ani, "Între Bine şi Rău", de o oră şi jumătate, fără pauză, de inspiraţie BBC care a făcut puţină istorie în audienţa TVR-ului pentru astfel de emisiuni", spune Liviu Mihaiu.

"Vor fi mari teme naţionale şi de societate în dezbatere perfect echilibrată de tabere cu opinii diferite. Dar şi publicul din gradene va fi martor activ în această emisiune", a continuat Mihaiu.

În săptămânile cu meciuri, seara vor fi, pe intervalul lui Mihaiu, partide din Liga Campionilor.

  • 22.30 Biziday, emisiune în direct / 21.40 -23.50 Fotbal UEFA Champions League - în direct. 23.50 - 1.20 Rezumat UCL

MIERCURI. Cu sau fără Distractis

În grila care este propusă Consiliului de Administraţie apare, după ştiri, Distractis Show. Contractul cu foştii Divertişi nu este încă semnat.

Varianta alternativă pentru seara de miercuri este un film. De la ora 19.00, dezbaterea zilei este La vârf, cu Mihai Rădulescu.

JOI. Iuliana Tudor se mută cu O dată-n viaţă

  • 11.00 - 12.00, Tezaur folcloric, reluare
  • Dezbaterea de joi, de la ora 19.00, este a lui Moise Guran, cu Ora de business.
  • Mutare importantă. Joi seara, de la 21.00 şi până la 23.00, intră O dată-n viaţă, cu Iuliana Tudor. Până acum, seara de difuzare era vineri (când Pro TV are în grilă Dansez pentru tine).

“Este o schimbare pentru care ne-am asumat nişte riscuri”, explică pentru Paginademedia.ro Irina Radu, director de programe. “Prin această mutare, ne-am propus să ridicăm performanţele de audienţă ale emisiuni. Credem că potenţialul este mai mare joi, decât vineri”, a continuat ea.

VINERI. Filme, seiale coreene şi emisiuni reluate

  • 9.00 - 11.00, reluare O dată-n viaţă, cu Iuliana Tudor
  • 16.00 - 16.50, Parlamentul României
  • 16.50 -17.25 Finanţe şi Adaceri 
  • 17.25 - 18.05, seriale coreene
  • 18.50 - 20.00. Tronsonul de dezbatere este ocupat, vineri, de Dan Cărbunaru, cu Calea europeană.
  • 21.10 - 1.00 - filme 

SÂMBĂTĂ. Fotbal din Liga a II-a. Marina Almăşan la emisiune medicală

  • 10.35 - 11.25, emisiunea 37 grade C
  • 12.10 - 13.00, Talk - show 
  • 13.00 - 14.00, Ora regelui 
  • 15.00 - 18.00, De la A la infinit
  • 18.00 - 18.50, Exclusiv în România
  • 18.50 - 19.45, Teleenciclopedia
  • În fiecare sâmbătă seara, TVR 1 va difuza, de la ora 21.00, meciuri de fotbal din Liga a II-a.
  • 1.00 - 2.00, Profesioniştii, Best of

DUMINICĂ. Andreea Marin, cu Preţuieşte viaţa

Grila propune pentru duminică seara, de la ora 20.45 la 22.45, emisiunea Preţuieşte viaţa, cu care Andreea Marin revine la televiziunea publică. Programul ar urma să intre pe post după Jurnal (mai scurt decât în timpul săptămânii), de la ora 20.30.

Tot duminica, dar după-amiază intră, de la ora 16.00 la ora 19.00, Duminica în familie. Deşi iniţial Mihaela Rădulescu a discutat pentru a fi gazdă, negocierile nu s-au finalizat, iar moderatoare va fi Ramona Bădescu.

Grila de programe a TVR 2, pe zile

LUNI. Emisiuni despre teatru şi evenimente culturale

  • Luni-Vineri, ora 13.00, 48 min. Concertele Festivalului G.ENESCU, concerte înregistrate în timpul Festivalului George Enescu, editia 21 – 2013.
  • Luni-Sâmbăta, ora 14,20/12.30. 5 Minute de istorie cu Adrian Cioroianu. Istoria romanilor in 101 povesti adevarate, scrise si spuse de prof.doct. Adrian Cioroianu, decanul Facultatii de Istorie al Universitatii Bucuresti . De la coroana Regelui Carol I si pana la vizitele in strainatate ale lui Nicolae Ceausescu, de la razboaiele pe care le-am castigat si pana la tratatele care ne-au modificat frontierele, istoria Romaniei ramane pentru noi cea mai frumoasa poveste .
  • Luni - Vineri, ora 17.00, 48 min. România frumoasă (producţie în premieră) Magazin de arte si industrii: reprezintă emisiunea-locomotiva a programelor cu profil cultural de pe TVR2. O emisiune cu cele mai importante evenimente ale actualitatii teatrale, cinematografice, literare, muzicale, ale artelor plastice, arhitecturii si artelor spectacolului.
  • Luni ,ora 20.10, 75 min, Teatru – Dramaturgia romana si international pe scenele romanesti. Se vor difuza in premiera 12 piese de teatru .

MARŢI. Iuliana Marciuc caută Destine ca în filme

  • 20.10, 75 min, Destine ca în filme. Emisiunea va încerca să aducă în faţa telespectatorilor povesti fascinante spuse de catre oameni pe langa care trecem pe strada, fara sa stim ce vieti fascinante au, precum si de catre personalitati ale vietii publice. Iuliana Marciuc iese din studio in mijlocul oamenilor, devenind reporter pentru toate cazurile reale prezentate.

MIERCURI. 8 într-o barcă

  • Ora 20.10, 75 min. 8 într-o barcă - Un concurs talent-show în care tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani învaţă să devină …vedete.Profesorii lor ii invata sa cante,sa declame,sa danseze.Cei mai buni ajung in barca talentatilor.

JOI. HI-Q prezintă emisiunea În ţara minunilor

  • 20.10, 75 de minute. În ţara minunilor, un format saptamanal dedicat umorului si muzicii live interpretata de trupa HI-Q, dar si de alti interpreti invitati.Prezentatori sunt Dana Nalbaru,Florin Grozea iar invitat permanent Mihai Sturzu.

VINERI. Motomagia

  • Ora 24.00, 30 de min. Motomagia - magazin "infotainment" axat pe activitatile comunitatii motociclistilor romani, pe lifestyle-ul moto, piata moto din Romania si motorsport.

SÂMBĂTĂ. Memorialul durerii

  • 12.00, 30 de min. Cap Compas - O emisiune de calatorii si turism cultural,format documentar. Ghidul editiei arunca o privire in gospodarii traditionale sau in bucatariile celor mai luxoase hoteluri, in locuri emblematice, prezinta esenta fiecarei destinatii, recordurile si unicitatea culturala.
  • 13.00, 48 min. Popasuri folclorice, un magazin folcloric. Emisiunea prezinta zonele folclorice ale tarii descoperite de o tanara aflata intr-o calatorie initiatica in lumea satului cu traditiile si obiceiurile comunitatii locale.
  • Ora 16.00, 60 min. Memorialul durerii, o serie de documentare - marturii ale rezistentei anticomuniste româneşti, semnată de Lucia Hossu- Longin.
  • 18.30, 24 min. Retrosperctiva săptămânii – Ev. internaţionale - propune o analiza obiectiva a principalelor evenimente internationale. Retrospectiva " saptamanii externe" contine o serie de comentarii, interviuri cu personalitati politice mondiale, o dezbatere in studioul emisiunii a celui mai important eveniment politic mondial.

DUMINICĂ, În curtea bunicilor

  • Ora 09.00, 60 min. Ferma – Emisiunea, format magazin este centrata pe "povesti de succes", care prezinta parcursul spre performanta atat in ferme mari, cat mai ales in ferme mijlocii si mici.
  • Ora 10,10, 75 min. 14. În curtea bunicilor - (producţie în premieră) emisiune pentru copii; magazin cu gazde si invitati. Actiunea se desfasoara intr-un spatiu ce recreeaza scenografic “curtea bunicilor”, ca loc de intalnire al personajelor principale, permanente: Bunicul, Bunica si doi nepoti, impreuna cu Madame Geamantan si cu invitatii emisiunii. Intalnirea genereaza situatii si actiuni inedite. In fiecare editie apar si alti copii, “veri” sau prieteni ai celor doi copii, care participa, si ei, la actiune.
  • 13.00, 30 de min. Pescar hoinar - folosind ca pretext pescuitul, programul format magazin promoveaza comportamentul ecologic si respectul fata de mediul natural. Un pescar cu o solida reputatie – Victor Tarus- isi joaca propria experienta, alaturi de prietenii sai, in expeditii pescaresti, cu trasee bine alese. Fiecare iesire in natura (episod al serialului) este o poveste in sine, din care nu lipseste aventura, umorul si autoironia.
  • 16.00, 60 de min. Rezistenţa prin cultură - panel show care cuprinde o scurta dezbatere si un documentar despre figurile marcante ale culturii româneşti din ultimii 50 de ani, care s-au confruntat cu cenzura si persecutiile perioadei comuniste.
  • Ora 17.00, 60 min. D’ale lu Mitică. Reportaj – anchetă cu tematică socială care surprinde, intr-o notă satirică şi ironică, aspecte ale vieţii în comunităţile rurale din România.
  • Ora 19.00, 48 min. Academicienii – Academia Romana este sursa unei cronici moderne , emisiunile reflectand nu numai realizarile de varf ale cunoasterii stiintifice si culturale ci si personalitatile academicienilor .

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    nu este o tv comerciala, audienta nu conteaza
  • Stefan Stefan
    Sunt curios Cata audienta osa aduca emisiunea lui Liviu Mihaiu.
  • Stefan Stefan
    Grila prafuita.
  • Johny Johny
    Mi se pare ca televiziunea publica, pentru cine are ochi sa vada!!! Ofera cele mai bune productii...de la stiri si pana la emisiune. Ne am invatat sa injuram televiziunea publica, insa nu stiu cati din cei care fac lucrul asta s au uitat VREODATAAAA la vreo emisiune de calitate de acolo...voi astia de comentati in felul asta o faceti din doua motive: rea vointa sau prin comparatie cu televiziunile voastre de 2 lei...Antene, Rtv uri, cancan uri, show uri pacatoase sau wow biz uri !!!!
  • andy andy
    Era mult mai bine pozitionat la ora 19 un serial ca Agents of S.H.I.E.L.D. sau Once Upon a Time care sa tina lumea in fata micului ecran.Atatea talk-show-uri la tvr nu au menirea de a informa ci de a asigura fiecaruia dintre aceste "vedete" un slot orar in care sa apara pe sticla..
  • gicu gicu
    normal, cei de la distractis nu au cantat in struna psd/usl. Prin urmare, OUT!
  • geo geo
    seara de simbata este complet ratata cu meciul lor de fotbal din Liga a II-a iar duminica ni se baga pe git doua superproductii extrem de costisitoare...in conditiile in care televiziunea publica are datorii...cu carul.

Trimite un comentariu

sus