Skip to main content

Emisiune nouă la Discovery Channel, din 15 octombrie: Supravieţuire extremă cu Ed Stafford

 

Picture Shows: Ed Stafford on Olorua Island in Fiji after spending 60 days alone on an uninhabited islandDiscovery Channel va difuza în premieră, începând din 15 octombrie, programul Supravieţuire extremă cu Ed Stafford.

Publicitate

În noua producţie difuzată de Discovery, exploratorul Ed Stafford, cunoscut ca primul om care a străbătut pe jos distanţa fluviului Amazon, va încerca să supravieţuiască singur pe o insulă pustie din sud-estul arhipelagului Fiji.

Programul va fi difuzat în fiecare zi de marţi, de la ora 21.00.

"Ed va încerca să supravieţuiască folosindu-se doar de forţa minţii şi a trupului său, având la el doar o cameră de filmat. El nu va avea hrană, apă, haine, cuţite sau alte instrumente, deci încă din prima clipă în care va pune piciorul pe insulă va începe o cursă extraordinară pentru a se menţine în viaţă. Un om poate rezista doar trei zile fără apă şi trei săptămâni fără hrană, dar el trebuie să supravieţuiască în aceste condiţii timp de 60 de zile", se arată într-un comunicat al postului Discovery Channel.

Despre Ed Stafford

Supravieţuire extremă cu Ed Stafford este al doilea program TV al lui Ed pentru Discovery Channel. Fostul căpitan din armata Marii Britanii a ajuns faimos în întreaga lume în august 2008, când a devenit primul om care a reuşit să parcurgă integral traseul fluviului Amazon, mergând pe jos. A avut nevoie de doi ani şi jumătate pentru a duce la bun sfârşit această călătorie istovitoare de peste 6400 km, care l-a purtat de pe piscurile din Peru ale Anzilor până pe coasta Atlanticului, în Brazilia.

Ed a filmat singur întreaga expediţie, iar materialele respective au fost ulterior folosite pentru programul Discovery Channel intitulat Amazonul parcurs la pas.

Cum s-au derulat filmările:

  • Un ajutor numit Steve a fost instalat în apropiere, pe Insula Komo. El venea o dată pe săptămână ca să aducă baterii noi şi să le ia pe cele consumate, împreună cu materialele filmate de Ed. Schimbul se făcea prin intermediu unei cutii poştale, astfel încât Steve nu a luat niciodată legătura direct cu Ed, în toată perioada în care acesta a stat pe insulă.
  • Ed avea un telefon prin satelit, cu care putea să ia direct legătura cu Steve, în caz de urgenţă.
  • În plus, Ed avea un dispozitiv de urmărire prin satelit, cu un buton pe care trebuia să îl declanşeze o dată pe zi, astfel încât echipa să ştie că totul e în regulă. În cazul în care Ed nu ar fi apăsat pe buton într-o zi, echipa urma să recurgă la planurile de urgenţă special concepute.
  • Înainte de a pune piciorul pe insulă, Ed a petrecut 3 zile pregătindu-se cu tribul Komo. Localnicii i-au explicat diverse amănunte, ca de pildă ce lemne sunt mai bune pentru făcut focul. În acele 3 zile nu au stat însă pe Insula Olorua. Prima dată când Ed vede acel loc este chiar ziua în care ajunge acolo pentru prima dată, adică prima zi a filmărilor pentru program.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus