Skip to main content

Mihai Bendeac rupe tăcerea: Ni s-a interzis invitarea lui Radu Banciu la iComedy. Ni s-a spus că parodiile noastre nu trebuie să conţină nimic despre Antena 3.

 

margelatu mihai bendeac

Publicitate

Mihai Bendeac explică ce s-a întâmplat cu emisiunea iComedy, care nu va mai fi sâmbătă în programul Antena 1. În această săptămână, Radu Banciu a fost invitat să participe la iComedy. Ni s-a interzis intempestiv acest lucru", spune Bendeac într-o postare pe Facebook, cu titlul ADEVĂRUL.

Bendeac vorbeşte despre relaţia cu Antena 1:

"Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu."

Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo.

Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post.

Postarea integrală a lui Mihai Bendeac:

ADEVARUL

Am ezitat intre a organiza o conferinta de presa si a da un comunicat. Cum nu ma consider, inca, atat de important incat sa-i chem pe bietii jurnalisti intr-o locatie oarecare, pe vremea aceasta cainoasa, am ales aceasta cale.

Inainte de toate, vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi in ultimele zile si, mai ales, parintilor mei. Carora le cer iertare pentru lacrimile provocate dar le spun, chiar si in mod public, ca NU VREAU SA FIU CA CEILALTI.

Dupa cum stiti, am realizat, alaturi de colegii mei, in ultimele saptamani, un nou show de satira intitulat iComedy.

O parte esentiala din acest proiect o constituie preluarea ideilor trimise de fani pe Facebook sau Youtube.

Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu.

Am considerat ca, fiind un show ce parodiaza media si societatea romaneasca, acest subiect este unul de actualitate si cu o mare notorietate.

Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo. Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post.

In editia din aceasta saptamana a show-ului, observand ca 80% dintre fanii care ne scriau pe Facebook (in mare parte, copii si adolescenti) isi doreau sa-l provocam pe realizatorul tv Radu Banciu sa vina in platoul nostru, am dat curs acestei idei. De ce am facut asta? Pentru ca acei copii habar n-au politica. Si nici noi nu facem politica. E doar un personaj al show-ului nostru, ca toate celelalte. Si nu. Nu aveam de gand sa discutam cu el despre conflictele in care este implicat.

Ni s-a interzis in mod intempestiv acest lucru.

Putini stiu faptul ca programul meu saptamanal este urmatorul: lunea si martea filmam de la 11.00 dimineata pana la 3.00 dimineata urmatoarea. Miercuri, joi, vineri si sambata scriu. La un astfel de program, singurul ingredient ce lipseste e un factor de presiune.

In acest weekend, am iesit in oras si mi s-a facut rau. Incepand de luni, am intrat in concediu medical.

Tot incepand de luni, sunt atacat de catre domnul Badea atat pe Facebook, cat si in emisiunea ”In gura Presei” sau la radio Zu, mi s-a comunicat faptul ca datorez deja aproximativ 60 de mii de euro, am fost somat sa ma prezint in aceasta seara, la ora 19.00, la o contraexpertiza medicala pentru a se stabili daca intr-adevar ma simt rau sau doar ma prefac si, normal, mi se atrage atentia ca am un contract si se pot intampla lucruri nefericite.

Pentru a nu stirbi, in mod nedrept, imaginea emisiei pe care o realizam, am cerut postului Antena 1 un singur lucru: semnarea si asumarea reciproca a unui comunicat public in care sa fie clar specificate conditiile postului de televiziune in raport cu realizatorii show-ului iComedy.

De ce? In primul rand deoarece publicul poate interpreta omisiunea unor anumite persoane/personalitati/structuri media din contentul unui show de satira sociala, drept partizanat sau, mai grav, manipulare. Lucruri care, in mod evident, ar aduce grave atingeri imaginii si notorietatii artistilor implicati.

Chiar credem ca doleantele noastre reprezinta nimic mai mult decat o chestiune prevazuta de Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, ratificata si de catre statul roman.

Repet! Sunt un artist care castiga MULTI bani pentru emisiunile pe care le realizeaza. Vreau sa intelegeti ca libertatea, demnitatea si orgoliul profesional ma fac indeajuns de nebun incat sa nu ”stau in banca mea”, sa-mi iau banul si sa plec acasa. Media romaneasca si lumea artistica abunda de astfel de indivizi.

Cu riscul de a fi ridiculizat din nou de catre realizatorii de pamflete, chiar cred in cinste si omenie. Si nu.. Nu ma rastignesc pe cruce. Enunt doar un lucru normal.

Mi-e greu sa-mi vad emisiunea aruncata la gunoi. Mi-e greu sa-mi vad parintii plangand. Mi-e greu sa vad tristetea din ochii celorlalti colegi. Mi-e greu sa suport ideea unui posibil linsaj mediatic din partea unei institutii mamut.

Nu ma pot apara. Sunt un om singur, fara vreun trust in spate.

Nu stiu in ce masura, si aici nu incerc sa fiu laconic, la aceasta stare de fapt a contribuit si deja celebrul moment iComedy in care il parodiam pe Patriarhul Daniel.

Foarte probabil ca, dupa acest comunicat extrem de direct si de onest, se va dezlantui iadul. E posibil sa fiu acuzat ca aduc probleme de imagine trustului si sa fiu dat in judecata pentru a plati daune de milioane de euro. Ii rog pe parintii mei sa fie tari!

Si, nu in ultima instanta, fac apel la postul de televiziune Antena 1 sa decida in mod public daca isi doresc acest show sau nu si, daca da, in ce conditii.

Astept opinia dumneavoastra.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radio online Radio online
    Tare Bendeac cand il imita pe Radu Banciu.

    Se gasesc online inregistrari?
  • Cinava Cinava
    Dane esti prost.Invata-te sa scrii corect ca faci de cacao ceea ce aperi!
  • Luna Luna
    Bravo Mihai Bendeac!Omul asta chiar are curaj!Omul asta este inteligent ,talentat si cu coloana vertebrala!Si ma bucur ca Banciu ,personaj parodiat de el,e de partea lui.In schimb,Badea,omu' cu spagatu' s-a simtit eclipsat de o eventuala parodie "Banciu vs Badea".Stim cu totii de ce!Badea ,esti un huligan si atat .Nu imi transmiti nimic!Rusine,Antena!
  • Draghici Draghici
    Ma frate,voi nu intelegeti,el creeaza emisiuni de parodie,nu jigneste pe nimeni,daca prostii sefi de la Antena1 le e frica de un simplu "om" nu e extraterestu,atunci Antena a picat deja :-j Si daca Bendeac e nebun de fel,atunci sa fie,nu e nimeni care sa-l dicteze,am scapat de dictatura,cik ar fi o tara libera :-j
  • TiMe BanDIT TiMe BanDIT
    La inceput simpatizam acest trust .....chiar ma gandeam ce are puterea cu ei.....hehehe insa nu e chiar asa sunt neste lingai si deja au inceput sa se faca de ras!! RCS RDS le-a tras-o ar trebuii toti sa le-o traga acestor carnati.Bravo bai Bendeac fii sigur ca te vor vrea altii in curtea lor.
  • ion ion
    UAi baieti,d'apoi d'astea va arde voua;tara nu ari gazi di cracari,nici rosia aur nu mai ari;haidati la mosul sa biem o beri si sa fasim pasi buna.Doamne ajuta!
  • Karla Karla
    Bendeac! Respect, ai tot dreptul sa faci ceea ce faci.Ai mult curaj! Romania te sustine si e alaturi de tine! Vrem un Icomedy NECENZURAT!
  • Alex Alex
    Parca Antena3 lupta pentru libertatea presei!
    Se simte Felix prost daca ii ia Bendeac marionetele la misto?
  • flv flv
    ai vazut vreodata apropo tv? si nu mai bagati pro tv-ul langa antena1 ca se infecteaza
  • Nicolae Nicolae
    Felicitari Bendeac! Pacat ca esti interzis la Antena 1. Mie mi-au placut foarte mult emisiunile tale, atat "In Puii Mei" cat si "iComedy". Poate ar terbui sa te duci la alta televiziune sa-ti continui emisiunile tale.....Cine ne mai distreaza la sfarsit de saptamana...............
  • Violeta Violeta
    Felicitari Bendeac!
    Esti printre putinii oameni din media care mai au coloana vertebrala.
    Felicitari si lui Banciu pentru luarea de pozitie fata de aceasta situatie.
    Ma numar printre sustinatorii vostri.
  • relu relu
    Respect Bendeac respect Banciu
  • emilian emilian
    Tot respectul pentru ce a facut Bendeac.Sincer ,credeam ca e si el sclavul lui Voiculescu.Daca ceea ce a facut el o sa aiba repercursiuni asupra sa din partea trustului ,eu personal nu ma voi uita niciodata la acest trust si acelasi lucru ar trebui sa-l faceti si voi cei ce sunteti de aceeasi parere
  • paul paul
    Ramai pe Youtube alaturi de Mikey H!! Aici faci ce vrei si cum vrei, plus ca o sa ai mult mai multi fani! Eu personal urmaresc doar pe net emisiunea, pe site-ul iComedy si pe Youtube, cum multa lume cred ca o face de altfel.

    Si da, vorba lui Becali... aia cu Voiculescu!
  • stefan stefan
    pleaca de la antena 1 , fa emisiunea in alta parte , eu cred ca sunt posturi care te vor,

Trimite un comentariu

sus