Skip to main content

Realitatea TV, amendată din cauza lui Rareş Bogdan: le-a făcut "muieri" pe Elena Udrea şi Monica Macovei

 

elena-udrea-evz-2

Publicitate

Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei pentru declaraţiile discriminatorii ale lui Rareş Bogdan.

Realizatorul a untervenit telefonic în cadrul jurnalului de ştiri de la ora 14.00,din 2 septembrie.

Ce a spus?

“Nişte muieri care ar trebui să-şi vadă liniştite de orice altceva decât de a mai critica fad, lipsit de consistenţă, un Guvern oricum suficient de prost”, a spus Rareş Bogdan despre Elena Udrea şi Monica Macovei, pe care le-a numit anterior “două dive pe care le are (Traian Băsescu - n.r.) – una blondă şi una brunetă”.

Jurnalistul Rareş Bogdan a intervenit telefonic în jurnalul de ştiri prezentat de Amedeo Ene pentru a comenta disputa dintre preşedintele României şi premier, legată de exploatarea de la Roşia Montană.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a considerat că, prin declaraţiile făcute de Rareş Bogdan, în programul de ştiri au fost făcute discriminări pe “considerente de sex”.

Baza legală. Art. 47, alin 2 din Codul Audioviziualului conţine următoarea prevedere:

“Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.”

Rareş Bogdan, prezent în şedinţa CNA din 29 octombrie, a spus că regretă afirmaţiile făcute în emisiunea Ştirile de la ora 14.00, din 2 septembrie.

Ţinând cont de faptul că jurnalistul şi-a recunoscut greşeala şi şi-a cerut scuze în faţa Consiliului, Valentin Jucan, membru CNA, a propus o sancţiune mai mică şi anume o somaţie publică. Propunerea a fost, însă, votată doar de doi membri CNA, Monica Gubernat şi Valentin Jucan.

Dialogul dintre prezentatorul jurnalului de ştiri, difuzat de Realitatea TV, şi Rareş Bogdan, în continuare:

Amedeo Ene, prezentatorul jurnalului de ştiri:

Rareş, dincolo de dubla personalitate a premierului pe această chestiune privind Roşia Montană, aspectul pe care l-ai subliniat puţin mai devreme, mi se pare foarte interesantă şi această propunere a preşedintelui, care a susţinut întotdeauna exploatarea aurului de la Roşia Montană în condiţiile pe care le cunoaştem deja, pe de altă parte acum vine cu referendumul.

Rareş Bogdan, realizator TV:

Ei, nu-i chiar aşa, dragul meu Amedeo, nu-i chiar aşa. Traian Băsescu, dacă luaţi declaraţiile din 2005-2006, era total împotriva proiectului de la Roşia Montană, pentru că atunci nu-i convenea că Adrian Năstase a dorit să facă proiectul.

După care Traian Băsescu şi l-a asumat în urmă cu un an de zile şi a afirmat – Da- dar n-a fost în stare sau n-a dorit să-l convingă pe Emil Boc şi Guvernul său să-şi asume acest proiect şi atunci s-a făcut un ping-pong între palate. De asemenea, acest ping-pong continuă acum.

Victor Ponta, care în urmă cu un an de zile era împotriva proiectului, doreşte să facă proiectul, şi-a asumat proiectul şi l-a trecut printr-o hotărâre de Guvern şi acum vine şi ne spune că el ca deputat este împotrivă. Păi, care jumătate din Victor Ponta e împotrivă? Pantofii sunt împotrivă şi picioarele şi capul sunt pro sau cum, că nu înţeleg.

Eu ştiam că există un singur Ponta, nu există doi sau trei Victori Ponta. Dar, mă rog, nu pot fi de acord nici cu Traian Băsescu.

Traian Băsescu ne spunea tot la intervenţii acum vreo două ore cât de grozave sunt cele două dive pe care le are – una blondă şi una brunetă. Monica Macovei şi Elena Udrea. E dureros pentru România că are de ales între nişte personaje fără forţă, fără puterea de a-şi asuma anumite lucruri, fără strategii – deci, ma refer la Victor Ponta, de cealaltă parte alternativa absolut sinistră – nişte muieri care ar trebui să-şi vadă liniştite de orice altceva decât de a mai critica fad, lipsit de consistenţă, un Guvern oricum suficient de prost.

Amedeo Ene: Îţi mulţumesc, Rareş Bogdan, pentru intervenţie şi fără îndoială că vom mai discuta despre aceste chestiuni.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dora Dora
    Baiatul asta s-a compromis total in emisiunea cu doctorul Lucan si incruntatul Arsinel. L-a pupat in dos pe doctor fara sa dea drept la replica tanarului de la Cluj care a facut contestatia transplantului. Putina rusine mai este in televiziunile din Romania ? Caracter, educatie... Gasitorului, mare recompensa !
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Luat de pe dexonine:
    muieri, s. f. (Pop.) 1. Femeie. 2. Spec. Femeie căsătorită; soție. – Lat. mulier, -eris.
    Deci, ce a facut nea Bogdan asta a fost doar sa rosteasca un substantiv banal in legatura cu doua posesoare de cromozomi XX (ambele) si breton dubios (doar una). Unde e abaterea?
  • gicu gicu
    mascariciul ala mai multa paguba decat audienta face la realitatea
  • Alex.D Alex.D
    Hooopa.......te pomenesti ca or fi barbati !
    Nici nu stau sa ma gandesc la calitatatea/lipsa ei a d-lui Bogdan DAR chiar nu vad unde e injuria sanctionabila.
  • geo geo
    La nicio televiziune serioasa, gen BBC, nu auzi 2 colegi de televiziune tutuindu-se amical: "Ei, nu-i chiar aşa, dragul meu Amedeo..."
  • Clujeanul Clujeanul
    Rares Bogdan, finul lui SRS, e un demagog feroce fara vreo calitate de a fi moderator tv. A fost parasutat la Realitatea TV de Cozmin Gusa, in ideea ca i se face PR pentru a candida primar al Clujului. Prin Cluj se cam cunosc combinatiile lui Rares cu diversi afaceristi controversati. Si se mai stie ca tatal lui, Ioan Bogdan, a lasat pe drumuri mii de oameni la Ocna Mures, unde o fost mare director la exploatarea de sare care a inghitit o parte din oras.
  • gicu gicu
    Ar fi extrem de interesant sa vedem un "Dosar de politician" facut de Silviu Manastire avand ca subiect cariera urat mirositoare de prin Cluj a lui rares bogdan
  • gicu gicu
    Mascariciul ala de rares bogdan este un nationalist extremist cu un discurs demn de partidul romania mare. Vadim tudor ar fi tare mandru cu un asa individ. Din pacate doar gura e de el, in Cluj fiind implicat in tot felul de afaceri murdare, transpartinice, de la PSD, PDL, trecand prin PNL.. pana la UDMR. Cautati pe google si o sa vedeti in publicatiile locale cate mizerii de afaceri, cu politicieni locali din Cluj, face acest mascarici trist.
  • andrei.eu andrei.eu
    Rares Bogdan acest cimpanezeu al televiziunii romanesti este o alta aparitie horror in peisajul mediatic de o diletantism desavarsit omul asta se vrea mare om de televiziune. Desi a pupat mult la dosul lui Ponta tocmai acesta i-a dat peste bot cu ordonanta insolventei .

Trimite un comentariu

sus