Skip to main content

Un nou post de radio al Pro TV va emite pe frecvenţele Pro FM. Unde se mută Pro FM?

 

radio-studio

Publicitate

Compania Pro TV SA pregăteşte o schimbare în activităţile de radio. Astfel, un nou post de radio se va auzi pe frecvenţele actuale ale Pro FM. Ce se va întâmpla însă cu Pro FM?

Pro FM se va muta pe frecvenţele InfoPro (post închis în urmă cu doi ani), în timp ce frecvenţele pe care emite Pro FM va fi lansat un nou post de radio, în a doua parte a anului viitor. Informaţia a fost prezentată de Marius Dobre, director executiv Pro FM si Info Pro, prezent ieri în faţa membrilor CNA pentru a da explicaţii în legătură cu dispariţia postului Info Pro şi a faptului că pe frecvenţele fostului post de ştiri se aude tot Pro FM.

Reţeaua Info PRO are 38 de staţii, în timp ce reţeaua Pro FM este constituită din 29 de staţii. În 16 dintre localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe: Arad, Bacău, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş.

Reprezentanţii Pro TV se vor întoarce la CNA săptămâna viitoare pentru câteva prelungiri ale licenţelor radio.

Cum a murit Info Pro

Marius Dobre, la CNA:

  • „În 2008 spre 2009 aveam integral porniţi 37 de emiţători, toţi sunt amplasamente SNR, chiriile sunt peste 1.000 de euro per amplasament, toţi emiţătorii sunt la parametrii cumpăraţi, adică din licenţă. Un emiţător mare consumă în medie 1.000 de euro curent”.
  • „Din păcate, după patru ani de la lansare aveam o audienţă de doar 400.000 de locuitori la nivel naţional. În 2009 piaţa de publicitate a scăzut la 50%. de la 24 de milioane la 14 milioane de euro. Astăzi este la 11 milioane de euro”.
  • Ne-a plăcut atât de mult proiectul încât ne-am asumat această pierdere. Însă din 2009 spre 2010 ne-am dat seama că nu-l mai putem susţine şi am venit cu propunerea către CNA de a retransmite semnalul Pro FM pe frecvenţele Info Pro, nu în totalitate, într-o proporţie de 97%, păstrând brandul şi proporţia ştirilor peste proporţia actuală a ştirilor de la alte radiouri comerciale.
  • Nu ne propunem să rămânem permanent în această situaţie.
  • Nu este un lucru cu care să trăim liniştiţi (n.r. - faptul că în anumite localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe). Ne dăm seama că este o anomalie pe care trebuie să o reparăm. Nu am reparat-o până acum deoarece condiţiile de piaţă nu ne-au permis.
  • În bugetul de anul viitor am prevăzut lansarea unui format de radio, care să păstreze adresabilitate către acelaşi segment de audienţă ca şi InfoPro, pe care îl vom dezvolta pe una dintre cele două frecvenţe. De fapt, vom face un switch.
  • Viitorul post de radio nu cred că-l vom numi InfoPro pentru că ar însemna să ne întoarcem la un format care în momentul acesta pe piaţă cu atât mai puţin cred că va avea succes. Va fi un post de radio care se va adresa aceluiaşi segment de public. Va fi un radio quality din punct de vedere muzical, va avea news.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • electrosat electrosat
    Nici eu nu sunt de acord cu dublurile, si la Iasi se tine de pomana Pro FM-ul 87.8, dar macar e un post decent si au cateva minute de stiri pe ora. Pe 87,8 pot introduce Dance Fm de la Bucuresti, Iasi-ul nu mai are un radio de muzica dance de cand Radio 21 a inghitit Radio Deea ca sa ofere muzica pentru kinderi.
  • Gaetano Gaetano
    Vai Hora ! Detectez ceva frustrare si exagerare ? 104,5 E Cluj nu Sibiu !! Vrei sa spui ca 99,8 FM Cluj se aude PERFECT la Sibiu ??!! Cred ca te doare capul !!
    Nu mai dezinforma, de dragul dezinformarii !! Mai bine fa ceva util !!
  • Hora Hora
    Si inca ceva: Pro FM se aude in unele localitati pe doua frecvente ?!
    Dar cum e acolo unde se aude pe 5 sau 6 frecvente ?
    Exemplu: Sibiu - 94,9 Pro FM Sibiu, 92,4 Info Pro Sibiu, 99,8 Pro FM Cluj, 104,5 Info Pro Sibiu, 91,4 Info Pro Gheorghieni, 89,1 Info Pro Targu Mures. Acestea 6 se aud PERFECT in Sibiu, toate sunt de mare putere.
    Pe langa acestea, Pro FM se receptioneaza, in conditii bune, in Sibiu pe 107,8 (Bistrita), 104,2 si 94,3 (Valcea).
    Daca vrei sa cauti un post de radio e asa: Pro FM - altul- Pro FM - altul- Pro FM - altul, si tot asa.
    E normal, nu ?!
  • Hora Hora
    In cazul Info Pro - Pro FM, lucrurile sunt foarte complicate si, multe dintre ele, de natura penala. Cum, insa, in Romania, procurorii au alte treburi (de partid), inca nimeni nu s-a aplecat asupra acestui caz flagrant.
    Pe scurt: desi deciziile CNA interzic retransmisia a mai mult de 6 ore a unui alt post de radio, Info Pro retransmite, in proportie de 97% Pro FM (in fapt, 100% - oricum nu are nicio importanta, nu aveau voie nici 97% !).
    Info Pro a pornit ilegal din start, 90% din frecventele lor fiind autorizate dupa 24 luni, termenul limita impus de lege. Daca se aplica legea, Info Pro ar fi avut, acum, 4-5 frecvente doar. Numai ca legea e facultativa pentru unii.
    Info Pro, conform aprobarii de la CNA, retransmite Pro FM Bucuresti in proportie de 97%. In local, pe frecventele Info Pro se retransmit Pro FM-uri locale (cu publicitate locala) sau emit statii Pro FM care n-au primit niciodata licenta (spre exemplu, Alba Iulia - 88,1). Vand publicitate, se promoveaza ca Pro FM Alba Iulia, etc.
    S-a mai spus aici, o spun si eu. Multi dintre membrii CNA au fost pe statul de plata al Media Pro (sau firme "prietene") asa ca...
  • adela adela
    CNA = curvasareala, nepotism, amatorism
    Asta este astazi CNA. Mi-e dor de Ralu. Care cel putin era interesat. Si intelegea radioul
  • Stefan Stefan
    Pai sa ai oblige sa le puna acum an functie
  • andrei andrei
    Cartile sunt facute. De parca nu pot sa le ia licenta nationala a InfoPro , iar la concurs sa le scoata din nou sa le castige Pro-ul.
  • Thor Thor
    Eu nu am o (mare) problemă cu Media Pro. Ei sunt o companie privată, își văd interesul, se descurcă și ei cum pot. Problema e la CNA, care își bate joc de spectrul de frecvențe. Ce au păzit în ultimii 3 ani? De ce au închis ochii și au permis să se întâmple șmecheria asta? Bine spunea cineva aici că DNA ar trebui să se aplece asupra cazului Info Pro.

    Urmează un concurs pentru niște frecvențe. Majoritatea sunt cu dedicație unor posturi religioase. După acest concurs, în orașul meu se vor recepționa 5 posturi religioase!!! Să spunem că 29 de frecvențe la nivel național sunt irosite de Pro FM. În tot acest timp, în orașe mari de provincie, unde presa locală e în moarte clinică, există investitori care așteaptă de ani buni să se elibereze o frecvență radio. Dacă presa scrisă a murit în mare parte din cauza ei, la moartea presei audiovizuale (în principal cea „audio”) CNA-ul a contribuit cu vârf și îndesat.
  • mad79 mad79
    A fost o greseala ca au scos Info Pro!
    Era un post fff bun!
  • Caza Caza
    Speram ca, comisia de cultura a parlamentului sa se autosesizeze si sa i-a măsuri pentru normalizarea acestei situații.
    Probabil ca cei 11 membrii ai CNA nu cunosc sau nu doresc sa aplice legea si pentru trustul pro.
  • protopopescu protopopescu
    oameni buni cei de la CNA nu se pot pune cu trustul Pro. unii au fost angajati acolo multi ani, alti au lucrat in case de productie care au colaborat cu trustul Pro, iar unii mia primesc si in ziua de azi bani de la trustul Pro. e asa greu de inteles? trepcea a lucrat la stirile pro, laura georgescu era mana dreapta a lui Tatulici cand facea emisiuni la pro. si tot asa.
  • rinocerul rinocerul
    Cna-ul ori da inca o data dovada de prostie, ori e mituit.
    Info pro nu e o licenta intr-un oras, oricare ar fi el. E retea nationala. In Romania sunt doar doua astfel de retele comerciale. Are statut special. Sa o dea Profm-ului, e furt pe fata. Adica nu au acceptat ca amaratul ala care a luat saptamanile trecute un radio pentru copii falimentar sa schimbe grila (nu formatul, GRILA de programe) intr-un oras si acum , dupa ce tolereaza de doi ani o situatie care nu ar fi trebuit sa se intample, dau degeaba PRo-ului una din cele doua retele nationale. Despre ce vorbim aici?
  • villy villy
    @Thor, MediaPro face ce vor muschii lor. Ciudat ca abia peste un an se va "lansa" un nou radio Pro, de parca nu era usor de pus in functiune Dance FM sau Music FM pe frecventele de mica putere, desigur customizate putin ca pentru o retea de radio. E adevarat ca radioul nu scoate bani frumosi dar la faza aceasta MediaPro are o comoara de frecvente care nu stie cum sa le imparta. Au o gramada de radiouri online.
  • Thor Thor
    NU în „16 dintre localități ProFM se aude pe câte două frecvențe”, ci în cel puțin 29 (adică în toate localitățile în care există stație ProFM se aude și InfoPro, aceasta fiind rețea națională care se recepționează în toată țara).

    Marius Dobre: „[...]am venit cu propunerea către CNA de a retransmite semnalul Pro FM pe frecvențele Info Pro, nu în totalitate, într-o proporție de 97%, păstrând brandul și proporția știrilor peste proporția actuală a știrilor de la alte radiouri comerciale”. Hai, jură-te că ați păstrat brand-ul! Abia de o săptămână încoace ați băgat un insert cu „Info Pro” la începutul știrilor, de când ați fost chemați la CNA pentru discuții.

    Iar asta cu retransmiterea reciprocă a unei rețele pe cealaltă e doar un tertip de care vă folosiți de 3 ani încoace, despre care știe toată lumea, inclusiv cei din CNA. Doar că abia acum au fost trași de mânecă în spațiul public cei din Consiliu și s-au decis să vă cheme la o discuție pentru a mima interesul. Toată lumea știe că nu există Info Pro, că de fapt e un singur program (ProFM) care emite pe 67 de frecvențe și că CNA-ul a cam încălcat legea permițându-vă șmecheria asta. Dar măcar aveți bunul simț să nu ne luați de proști!

    Apropo, ce spune legea audiovizualului despre difuzarea de publicitate locală pe frecvența unei rețele naționale? Nu cumva ar trebui să asigurați și ceva program local pentru a avea dreptul ăsta? Întreb și eu, chiar nu știu.
  • w w
    radio guerrilla a pierdut 22 frecvente, asa trebuie aplicat si in cazul info pro. dar cine se pune cu pro?

Trimite un comentariu

sus