Skip to main content

CONCURS. RCS vrea să lanseze Digi FM. SBS mai vrea şase frecvenţe pentru Magic FM şi patru pentru Kiss FM

 

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

RCS&RDS vrea să intre pe piaţa radio cu Digi FM, un post generalist, pentru care a solicitat 10 frecvenţe în localităţi precum Buzău, Satu Mare, Sibiu şi Târgovişte, potrivit proiectului prezentat astăzi de oficialii companiei în cadrul concursului de frecvenţe generaliste organizat de CNA.

Cosmin Prelipceanu, redactor-şef al Digi 24, a spus în faţa membrilor CNA că va lansa postul Digi FM "în jumătate de an", indiferent dacă RCS va primi doar câteva dintre licenţele solicitate la CNA.

"RCS-ul dacă îşi propune ceva face. E un început. Ce facem noi astăzi nu e o tentativă, e un început", a răspuns Prelipceanu la următoarea întrebare a membrului CNA Răsvan Popescu: "În situaţia în care aţi primi doar două licenţe, se mai articulează acest proiect?".

Reprezentanţii companiei  RCS&RDS au venit astăzi în faţa CNA pentru a solicita un număr de 10 frecvenţe în următoarele localităţi:

Buzău, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Tulcea, Turnu Măgurele (Teleorman) şi Târgovişte.

La şedinţa CNA au fost prezenţi trei reprezentanţi ai companiei RCS&RDS: Cosmin Prelipceanu (redactor-şef Digi 24 ), Costin Niculescu (director tehnic Digi 24) şi Lucian Mihai, (reprezentantul RCS&RDS la şedinţa CNA).

RCS&RDS a mai participat şi săptămâna trecută la concursul pentru frecvenţe tematice pentru lansarea unui post de sport, Digi Sport FM, dar nu a reuşit să câştige nicio licenţă de la CNA, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Kiss şi Magic vor mai multe frecvenţe

SBS Broadcasting Media vrea să extindă reţelele posturilor de radio Kiss FM şi Magic FM.

Societatea P7S1 Radio Holding, parte a SBS Broadcasting Media (grupul paneuropean ProSiebenSat.1), a solicitat şase frecvenţe pentru Magic FM (Câmpulung, Reşiţa, Sighişoara, Tulcea, Turnu Măgurele şi Târgovişte) şi patru pentru Kiss FM (Gura Humorului, Medgidia, Rădăuţi şi Turnu Măgurele).

Christian Mititelu, membru CNA, către reprezentanţii SBS: Dacă ar fi să luaţi licenţe pentru Kiss FM, cam câte trebuie să luaţi ca să credeţi că sunteţi o reţea naţională?

Daniel Klinger (director tehnic SBS Broadcasting): "Dorinţa noastră este să acoperim un număr cât mai mare de locuitori ai acestei ţări, nu să adunăm licenţe."

P7S1 Radio Holding operează în România licenţele posturilor Kiss FM, Magic Fm şi One FM.

Compania SBS Broadcasting Media, parte a grupului paneuropean ProSiebenSat.1, a anunţat, la jumătatea lunii octombrie, că îşi separă operaţiunile de radio de cele de televiziune în România, urmând ca posturile de radio Kiss FM, Magic FM şi One FM să fie operate de o altă societate - P7S1 Radio Holding.

Din partea SBS au fost prezenţi în faţa membrilor CNA, pentru a prezenta proiectele de extindere a celor două reţele, următorii reprezentanţi: Daniel Klinger (director tehnic SBS Broadcasting), Florin Ciobîcă (director general al reţelei de radio deţinută de SBS în România) şi Romeo Repta (directorul de reţea al SBS).

Din agumentele SBS:

Daniel Klinger:

Încercăm să vă spunem că ştim să facem radio, că facem un radio bun, sustenabil, independent editorial. Sustenabilitatea este condiţia pentru independenţă. Compania noastră poate face asta. Ştiu că o să ne spuneţi “aveţi prea multe licenţe, ce vă mai trebuie?” Pana acum am auzit toate motivaţiile, nu aveţi cum să-mi spuneţi ceva nou. (...)

Raportul dintre ştirile locale şi publicitatea locală a fost un subiect discutat în CNA. Publiciatea locala este un serviciu prestat către comunitatea locală.

Florin Ciobîcă:

Noi suntem foarte bucuroşi cu ceea ce am făcut în România. Noi am pus pe harta Europei radioul din România. Lucrăm cu instrumente moderne, la fel ca cele din toată lumea.

Christian Mititelu, membru CNA: Sunteţi ca medicii care se laudă cu aparatura.

Florin Ciobîcă: Nu cu aparatura, cu pacienţii salvaţi.

Din argumentele echipei RCS&RDS: 

Cosmin Prelipceanu:

"Am constat că mulţi dintre cei care au solicitat licenţe nu propun programe generaliste. Noi ne dorim să facem acest lucru. Credem că oamenii au nevoie de aşa ceva. Vrem ştiri locale, vrem ştiri naţionale pe care să le livrăm prin serviciul de programe pe care îl avem deja (Digi 24).
Vrem informaţii, vrem educaţie şi divertisment. Nu vrem nişte copii care se hăhăie, vrem un public mai aşezat, mai adult, mai interesat. Când vorbim despre divertisment ne referim la muzică (se referă la proiectul depus la CNA). (...) Emisiunile pe care le-am ales (de la Digi 24) sunt foarte pretabile retransmisiei la radio. Aş zice că e o strategie pe termen mediu şi în timp să ajungem la nişte nume locale. Nu excludem dimensiunea naţională. Deocamdată, şansele să găsim la Buzău, de exemplu, nume care să facă o emisiune de radio sunt foarte mici".

Cine a prezentat astăzi proiecte pentru obţinerea de frecvenţe de radio generaliste:

  • Reprezentanţii Grupului Media Camina (G.M.C), parte a trustului Intact, au venit astăzi în faţa CNA pentru a solicita un număr de şapte frecvenţe, cu scopul de a extinde reţeaua Radio ZU în următoarele localităţi: Câmpulung (Argeş), Miercurea Ciuc (Harghita), Reşiţa (Caraş-Severin), Suceava, Tecuci (Galaţi), Turnu Măgurele (Teleorman) şi Târgovişte (Dâmboviţa). Societatea Media Camina mai deţine şi licenţele postului Romantic FM.
  • Impact FM (S.C Impact F.M. Suceava) solicită patru frecveţe de radio generaliste la: Gura Humorului, două la Rădăuţi (Suceava) şi una la Suceava.
  • Iuga Media SRL Mediaş s-au prezentat în faţa CNA cu două proiecte editoriale pentru posturile generaliste locale: Expres FM la Sibiu şi Radio Sighişoara.
  • Joy FM (Joy Media Enterprise SRL Arad) vrea să obţină două frecvenţe: Rădăuţi (Suceava) şi Suceava.
  • Nova FM (SC Lugomedia SRL Lugoj) s-a înscris la concurs pentru a obţine frecvenţă la Reşiţa (Caraş-Severin).
  • Focus FM (SC Media Grup Production SRL Buzău) s-a înscris pentru frecvenţa din Buzău.
  • Radio As (New Waves Production Fălticeni): Gura Humorului (Suceava) şi Rădăuţi (Suceava).
  • Radio Bucovina (Media Ten Production): Gura Humorului (Suceava) şi Rădăuţi (Suceava).
  • Radio Panduri (Mediaprim Târgu Jiu): Târgu Cărbuneşti (Gorj)
  • Radio Gold Rădăuţi (New Media Bucovina): Rădăuţi şi Gura Humorului (Suceava)
  • Atlas FM (Novus Day Alba Iulia): Abrud (Alba)
  • SC P7S1 Radio Holding (Radio Holding SRL Bucureşti) a solicitat şase frecvenţe pentru Magic FM (Câmpulung, Reşiţa, Sighişoara, Tulcea, Turnu Măgurele şi Târgovişte) şi patru pentru Kiss FM (Gura Humorului, Medgidia, Rădăuţi şi Turnu Măgurele).
  • RCS&RDS vrea 14 frecvenţe pentru Digi FM, în următoarele localităţi: Arad, Bacău, Buzău, Deva, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Tulcea, Turnu Măgurele (Teleorman), Târgovişte şi Târgu Mureş.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Ar fi fost nesimtire pe fata daca Pro ul care are licente duble in orase de la InfoPRo ar fi participat la concurs. Are si tupeul limitele lui chit ca e vorba de Pro. Sa nu uitam ca au cerut CNA ului sa faca schimb intre licentele PRo cu cele Infopro desi cele profm sint de mica putere si Infopro a fost castigat cu un program generalist pt o frecventa nationala de mare putere . Sa vedem daca CNA ul are si el limitele lui si spune "NU,dar va asteptam la concurs ".
  • andrei andrei
    Bine le-a spus-o Christian Mititelu, membru CNA. Degeaba ai tu aparatura, daca toata aparatura cu care te lauzi e folosita de amatori.:))KissFm nu merita nici o frecventa pentru ca au destul si acolo unde sunt prezenti au indobitocit destul poporu'. MagicFM n-are de ce sa se mai extinda pentru ca s-a vazut ca e un radio slab in timp. Asteptam lansarea postuluyi AC de catre Pro. Curios ca Pro-ul nu s-a bagat la acest concurs. De exemplu in Tulcea sau Slobozia de-abia se prinde pe o frecventa sau chiar lipseste.
  • cristache cristache
    Din felul in care membrii CNA ii trateaza pe cei care participa la concurs, este cat se poate de evident ca nu au nicio intentie de a imparti licente catre cei care nu vin din sfera puterii politice. Daca esti independent, nu ai sanse. S-a vazut si la impartirea licentelor tematice: toti au luat licente, in afara de cei nesustinuti politic (RCS-RDS, Canet...) La fel va fi si acum.
  • Thor Thor
    Până la urmă câte licențe vrea RCS&RDS? 10 (cum scrie mai pe la începutul articolului) sau 14 (cum scrie la sfârșit) ?

Trimite un comentariu

sus