Skip to main content

Discovery difuzează Recuperarea vasului Costa Concordia, pe 1 decembrie

 

Screen Shot 2013-11-25 at 2.31.00 PMDiscovery Channel va difuza, pe 1 decembrie, programul Recurarea vasului Costa Concordia, care surprinde culisele operaţiunii de salvare a vasului de croazieră, care a eşuat, pe 13 ianuarie 2012, în largul coastei Italiei.

Publicitate

Programul, care va fi difuzat duminică de la ora 20.00, prezintă "relatarile echipei de ingineri de elita a caror misiune aparent imposibila este sa roteasca vasul astfel incat sa il readuca in pozitie verticala si, in final, sa il scoata din mare", potrivit unui comunicat al postului Discovery Channel.

Până atunci, telespectatorii pot urmări în premieră absolută operaţiunile de recuperare a epavei, în imagini filmate cu o tehnică specială, numită time-lapse (înregistrare secvenţială) accesând site-ul Discovery.com.

De ce anume este nevoie pentru a scoate din apă un vas mai mare decât Titanicul?

Pe 13 ianuarie 2012, Costa Concordia, unul dintre cele mai mari şi mai luxoase vase de croazieră construite vreodată, a eşuat în largul coastei Italiei. 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar uriaşa epavă a rămas acolo unde se răsturnase, devenind o privelişte dureroasă pentru localnici şi un pericol tot mai mare pentru mediul înconjurător.

“Ca să redau dimensiunile acestei operaţiuni, ar trebui să iau toate celelalte operaţiuni de salvare în care am fost implicat şi să le înmulţesc cu zece. (...) "Este de departe cea mai mare operaţiune de salvare la care am participat vreodată” a declarat Nick Sloane, senior manager al proiectului de recuperare a epavei.

Despre documentarul Recuperarea vasului Costa Concordia

În acest material de o oră, Discovery demonstrează cum s-au pregătit inginerii pentru acest proiect care presupunea şi construirea a două barje enorme, dotate cu spital, sală de gimnastică şi spaţii de locuit pentru sutele de scufundători şi specialişti chemaţi la faţa locului.

De asemenea, programul va dezvălui pas cu pas procesul de repunere a vasului în poziţie verticală – o tehnică denumită “parbuckling” – şi modul în care echipa intenţionează să repună vasul pe linia de plutire, pentru a-l remorca până la locul unde va fi dezmembrat.

Programul va include şi comentarii din culise asupra a ceea ce s-a întâmplat de fapt când s-a produs unul dintre cele mai mari dezastre din industria vaselor de croazieră.

Recuperarea epavei Costa Concordia este un program produs pentru Discovery Channel de Darlow Smithson Productions. Howard Swartz este producătorul executiv pentru Discovery.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus