Skip to main content

Restructurări la Capital. Aproape jumătate din redacţie afectată

 

Cover_Capital_39-1_7edcbc6d92

Publicitate

Săptămânalul economic Capital, editat de Editura Evenimentul şi Capital, şi-a restructurat parte din echipă. Opt oameni, ce reprezintă aproape jumătate din redacţie, sunt afectaţi de măsuri. Patru dintre ei, angajaţi permanenţi, au fost disponibilizaţi. Altor patru, colaboratori permanenţi, li s-a propus o nouă formulă de colaborare (plata la articol, un milion pe bucată) şi o retribuţie redusă.

Cei patru disponibilizaţi, jurnalişti cu experienţă, sunt Ana Maria Smădeanu (coordonatorul Top 300 Capital în ultimii trei ani), Gabi Ţinteanu (unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti bănci, finanţe şi asigurări şi senior editor la Capital Top 300), Robert Stan (jurnalist auto) şi Marius Pîrloiu (macroeconomie şi bănci).

Contactat de paginademedia.ro, Virgil Munteanu, director Editura Evenimentul şi Capital, a declarat că este vorba de o eficientizare a costurilor. „Sunt măsuri care au fost luate pentru a trece şi publicaţia Capital pe profit operaţional.”

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, în următoarea perioadă şi ziarul Evenimentul zilei va trece printr-un proces de ajustare a costurilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laur22 laur22
    sa ajutzi ? de ce ?
    casieria face ordine .
    a facut-o si in minerit si in siderurgie acu a ajuns al amancatori de rahat cu preje .
    casieria faca ordine s-au expirat.
    altzii mai buni ca astia s-au fumat.
  • Dan Dan
    cu scuzele de rigoare, se vede ca nu ai legatura cu presa economica. te uiti unde nu trebuie (sau cauti partile negative). in loc sa cauti cate masini noi se vand anual (de ce fara Dacia?) ar trebui sa cauti datele privind veniturile presei scrise si online din publicitatea auto. daca nu ma insel cca 30% vine de la companii din domeniu. ti se pare putin? si nu e luat in calcul segmentul componentelor auto.... alti bani... alte subiecte. nu judecati fara a avea toate detaliile. e... meschin
  • Dan Dan
    mie mi se pare foarte interesant ca majoritatea celor care comenteaza aici nici macar nu stiu despre cine vorbesc. se erijeaza in judecatori dand verdicte pozitive sau negative la adresa unor colegi care trec printr-un moment dificil in viata lor. a oricui. in asemenea cazuri cred ca e mult mai indicat sa ajuti daca poti sau sa taci. restul e doar dovada caracterelor mici.
  • ps ps
    Am fost foarte legat de acest "saptamanal economic si financiar", din 1995. Ultimul abonament a fost in 2009, sau 2010.
    Cand... aparut din neant, se apuca deodata un tanar elegant sa scrie editoriale in prestigiosul Capital in care lauda si argumenta stupid masurile economice ale lui Emil Boc.
    Adica, eu simteam pe proprie piele impozitul forfetar si toate idioteniile lui Basescu pe linia Boc-Pogea, iar in editorialul din Capital elegantul ii lauda cu patima.
    Cam pe vremea asta, noiembrie-decembrie, acum 2-3 ani, ma suna o fata draguta de la Capital, ca sa-mi reinnoiesc abonamentul.
    I-am spus ca a devenit o fituica de propaganda basista "pe partea economica", ca editorialele respective ii sfideaza pe cei care se zbat sa faca business si... la revedere Capital!
    Ar fi o idee sa inceapa sa faca o emisiune economica la B1 TV si macar ar mai strange alti cititori din segmentul probasist.
    Deci, asta ar fi singura varianta de "oxigenare", avand in vedere ca si-a folosit imaginea de 20 de ani pe piata pentru propaganda: sa lanseze o emisiune legata de brandul Capital pe B1TV si sa incerce sa ii mai atraga spre ea si pe alti fanatici care il au pe economistu' in suflet.
    Cititorii acestei reviste nu erau prosti si nu le-a placut sa fie luati de prosti.
    Asta a fost istoria.
  • aquaris aquaris
    In conditile in care intreaga Romanie a cumparat anul trecut aproximativ 10000 de masini noi (exceptand Dacia) si tu Capital falimentar platesti jurnalist "auto" mi se pare cel putin bizar. Da, probabil sunt demodat.
  • maria maria
    haideti sa spunem adevarul....serios...sa se scrie ca erau cei mai tari....trebuie sa fii ipocrit sa zici asa ceva...si cat de deontologi erau.....e de verificat
  • woody woody
    aceleasi comentarii defrustrati. Fratilor, Capital a murit, altii mor, care e pb daca niste ziaristi mor de foame? Se pare ca nu si-au facut bine treaba, nu?
  • Adriana Cucolos Adriana Cucolos
    Misto!!!
  • el insumi el insumi
    Ce mai este presa fara Ana-Maria Smadeanu(coordonator top 300 si jurnalist cu mare experienta) si Robert Stan( vizionar jurnalist auto economic)?. I-am cunoscut inca de pe vremea cand ii faceau ziarul lui Pamfil Seicaru. Va spun cu mana pe inima ca jurnalismul Sud Est European a pierdut nume mari. Aceasta decizie este o pata neagra pe obrazul presei romanesti si universale.
  • trezirea trezirea
    Lasa ca nu se omorau cu exclusivitati sau analize economice ...sa fim realisti si sa analizam logic...serios....
  • gigi gigi
    Daca as fi in locul lui PO, as verifica IP-ul comentariilor de mai sus, ca e doar unul. e aproape trist :(
  • Bogdan Bogdan
    Robert Stan e printre cei mai buni daca nu cel mai bun jurnalist pe domeniul auto-economic. Are vechime, experienta, isi da seama imediat ce e un subiect si ce nu e un subiect, a realizat interviuri foarte bune la viata lui. Mare greseala au facut. Se poate spune ca e chiar in avantajul lui, daca nu era apreciat la adevarata lui valoare.
  • adi adi
    Asta e ,,marele,,management de presa din Romania!Auzi,ca sa treaca pe profit operational!!Dau afara oamenii cei mai buni,economisesc cateva mii de euro si trec pe profit!!Dar cine mai scrie?Ce se mai scrie?si implicit ce mai vinzi?Si asa sa faci un ziar de business cu 8 oameni era o rusine.Cu 4???Peste o luna se inchide si asta!!
  • Virgil (dar nu ala cu concedierile) Virgil (dar nu ala cu concedierile)
    Pe Robert il stiu de pe cand lucra la Curentul si Cotidianul. Un jurnalist onest si un om cum rar nai intalnesti azi. Daca asa oameni dau afara noii sefi de la Capital e clar ca nu au nicio treaba cu presa. Capul sus Robert. Asa cum te stiu eu in maximum o saptamana ai loc de munca asigurat.
  • Dan Dan
    "Interesanta" gandire a sefilor acestei publicatii. Au dat afara ultimii oameni cu experienta si au pastrat copii de trupa care "scriu" comunicate. Gandire de manageri buni. In maximim 6 luni se duce de rapa printul Capital si o sa ramana site-ul facut de "jurnalistii" astia fara scoala cu titluri "soc" si "groaza". Pacat de oamenii dati afara. Ei mai tineau cea mai veche revista de business in viata. Acum.. praf.

Trimite un comentariu

sus