Skip to main content

Doi membri CNA, despre votul pentru Antena Stars: Au dat undă verde tabloidizării şi perpetuării mizeriei televizate

 

Antena Stars, CNA
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

"Cei opt membri prezenţi astăzi au dat undă verde tabloidizării şi perpetuării mizeriei televizate", spun doi membri CNA, Valentin Jucan şi Narcisa Iorga, care nu au participat la şedinţa de astăzi în care Consiliul a aprobat schimbarea Antenei 2 în Antena Stars.

Cei membri CNA spun, într-un comunicat de presă, că nu au dorit să participe la şedinţa de astăzi pentru că "a fost convocată sub presiune".

"În ciuda semnalelor publicului şi chiar în ciuda demonstraţiilor preşedintelui C.N.A. conform cărora postul Antena Stars nu merită aprobarea Consiliului, cei opt membri prezenţi astăzi au dat undă verde tabloidizării şi perpetuării mizeriei televizate", se arată într-o scrisoare deschisă, semnată de Valentin Jucan şi Narcisa Iorga.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, alături de Christian Mititelu, un alt membru CNA, au fost singurii care votat astăzi împotriva solicitării Antenei Group, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

"Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi erau solicitări de reanalizare a deciziilor C.N.A. cu vechime cuprinsă între o lună şi trei luni. Altele nu au văzut niciodată lumina şedinţelor în plen (...) Am considerat că şedinţa a fost convocată sub presiune, de aceea nu am dorit să luăm parte la o astfel de întrunire", se mai arată în poziţia oficială asumată de Valentin Jucan şi Narcisa Iorga.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă a celor doi membri CNA (Narcisa Iorga şi Valentin Jucan). 

18 decembrie 2013

"Începând de astăzi, C.N.A. poate să fie denumit Consiliul Naţional al Antenelor. Avertizam vineri asupra acestui risc. Prin votul dat azi în plenul reunit în mod extraordinar, inevitabilul s-a produs. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi erau solicitări de reanalizare a deciziilor C.N.A. cu vechime cuprinsă între o lună şi trei luni. Altele nu au văzut niciodată lumina şedinţelor în plen. Solicitarea Antenei 2 avea doar o zi vechime atunci când s-a insistat prima oară ca ea să fie inclusă pe ordinea de zi. Am considerat că şedinţa a fost convocată sub presiune, de aceea nu am dorit să luăm parte la o astfel de întrunire. N-o voi face nici altă dată.

"Nu a trecut multă vreme de când scriitorul Octavian Paler vorbea despre servilismul ridiculos al celor aflaţi, vremelnic, în fruntea sistemului de stat românesc. Culmea, afirmaţiile erau făcute la unul dintre posturile trustului de presă Intact, fără ca maestrul să poată a-şi închipui că tocmai acest trust va aduce "servilismul" la rang de politică de stat.

Astfel, astăzi, în şedinţa "extraordinară" a Consiliului Naţional al Audiovizualului, ajuns să fie condus de Laura Georgescu printr-o întâmplare nefericită combinată cu credulitate naivă, membrii Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Lorand Turoş şi, evident, preşedintele C.N.A. au "executat" ordinul politic primit de a rezolva urgent şi oricum dorinţa Antenei 2, aprobând, fie doar şi prin asigurarea cvorumului la ordine suspecte, modificările cerute de reprezentanţii postului. Votul de săptămâna trecută, când C.N.A. a respins cererea menţionată, a fost anulat. Mai mult, preşedintele C.N.A. a reuşit performanţa negativă de a face de ruşine instituţia prin penibila reprezentaţie din cadrul unei emisiuni a postului Antena 1, dând explicaţii jenante şi continuând cu alte două conferinţe de presă pline de ridicol.

În ciuda semnalelor publicului şi chiar în ciuda demonstraţiilor preşedintelui C.N.A. conform cărora postul Antena Stars nu merită aprobarea Consiliului, cei opt membri prezenţi astăzi au dat undă verde tabloidizării şi perpetuării mizeriei televizate.

"Interes public", "bun simţ", "demnitate umană", "protecţia minorului" au devenit cuvinte golite de valoare care, aflate în uzul domniilor voastre, sunt doar motive pentru declaraţii publice ipocrite. La începutul acestui an, preşedintele C.N.A., cu susţinerea membrilor Consiliului, a lansat petiţia on-line ”Interesul public mai presus de interesul publicului”.

Acum câteva zile, dna Laura Georgescu se împăuna cu cele 100.000 de semnături în favoarea acestei petiţii. Ce faceţi cu aceste semnături? Dacă nu mai ştiţi textul petiţiei, vi-l reamintim:

"C.N.A. lansează petiţia online Interesul public mai presus de gustul publicului.
Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la C.N.A.. Sau mai precis ar trebui să treacă.
Am văzut înmormântări în direct, momente înşelătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat.
Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.
Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la C.N.A. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online!
Valul din ce în ce mai mare de mizerie propagat prin televiziuni poate zdrobi valorile naţiunii. Încurajarea promiscuităţii, a alcoolismului şi infidelităţii, a violenţei şi vulgarităţii, promovarea caracterelor murdare şi a lipsei de încredere în oameni trebuie să fie oprite dacă vrem ca viitorul copiilor noştri să nu fie stigmatizat irecuperabil de aceste vicii."

Ce veţi răspunde celor 100.000 de cetăţeni care au semnat petiţia C.N.A.? Cum veţi justifica, doamnă preşedinte al C.N.A., faptul că aţi dat peste cap instituţia pe care o conduceţi într-un mod abuziv, atât în relaţia cu membrii Consiliului, cât şi în relaţia cu angajaţii, ca să rezolvaţi dorinţa unui radiodifuzor de a se tabloidiza doar pentru că are o influenţă politică covârşitoare?

Nu mai ţineţi cont de nimic, treceţi peste reguli ale bunului simţ ca un tăvălug, motivaţi doar de majoritatea covârşitoare pe care o aveţi în interiorul C.N.A. şi în Parlament. Aţi negociat un cod al eticii, l-aţi votat, aceiaşi opt membri, doar pentru a acoperi cu "noţiuni solemne" grosolăniile care se petrec în C.N.A. şi implicit în audiovizual, sub oblăduirea domniilor voastre. Din păcate, este evident că nu cunoaşteţi seninătatea sentimentului dat de un demers corect şi cinstit, aflat numai în interesul public, al celor care vă plătesc lunar salariile.

Ori de câte ori avem altă opinie decât majoritatea C.N.A., ne acuzaţi de politicianism cu şabloane depăşite deja de mult de protejaţii dumneavoastră din Antena 3. Vă invităm să vă măsuraţi mai atent acţiunile; nu sunt demne de poziţia pe care o ocupaţi.

Nu cerem tuturor să-şi prezinte demisia, din contră: rămâneţi cât mai mult în faţa opiniei publice, să puteţi fi văzuţi cum vă îndepliniţi misiunea! Insistăm însă ca Laura Georgescu să renunţe la funcţia de preşedinte. Nu mai are motive să ocupe această funcţie câtă vreme Consiliul a decis astăzi să contrazică demonstraţiile pe care ea însăşi s-a străduit să le facă în ultima săptămână în sprijinul deciziei iniţiale de a refuza tabloidizarea totală a Antenei 2.

Dacă va rămâne în funcţie, sub pretextul străveziu că personal a votat împotrivă, menţinându-şi opinia, dar decizia aparţine majorităţii C.N.A., nu va face decât să perpetueze în a arăta cum, în doar câteva luni, o autoritate publică poate fi distrusă din temelii prin minciună, lipsă de autoritate şi de obiectivitate fără precedent.

Narcisa Iorga – membru al Consiliului

Valentin-Alexandru Jucan – membru al Consiliului

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • topeskany topeskany
    o prostie! astfel de lucruri sunt difuzate de multe posturi tv si nu de acum, ci de mai mult timp..acum v-ati gasit sa reprosati? se vede ca se cauta a se ataca trustul intact. si asta numai pentru ca basescu este in spatele cna. rusine!
  • Thor Thor
    @ cei doi membri din CNA, treziți-vă! Tabloidizarea și mizeria televizată nu începe de azi, ci de când ne-a părăsit Ralu Filip. E rezultatul somnului vostru îndelungat. Nu azi s-au difuzat imaginile cu Emil Boc în cucu' gol la Capatos, nu azi s-a difuzat filmulețul porno cu Eva Kent la Lazarus, nu azi a fost inventat fenomenul Ioana Tufaru și nici vreo înmormântare nu s-a transmis azi în direct. Toate acestea s-au întâmplat în decursul ultimilor ani pentru că producătorii/realizatorii respectivelor dejecții au știut că nu riscă nimic în comparație cu audiența și publicitatea gratuită de care vor avea parte. Nu a început tabloidizarea cu o televiziune de 0,3% de existența căreia vor ști la fel de puțini oameni și pe viitor. Dar mizeria TV a început - „coincidență” - chiar de când nu mai e Ralu, un om care înțelegea audiovizualul și ce înseamnă interesul public.

Trimite un comentariu

sus