Skip to main content

EXCLUSIV. Cristi Burci a semnat ieri preluarea Prima TV. Burci confirmă preluarea. Radiourile şi Kiss TV merg la o altă companie

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Prima TV revine la primul proprietar, Cristi Burci. Burci, în prezent, proprietarul Adevărul Holding şi reprezentanţii Prima TV au semnat ieri actele de vânzare.

Tranzacţia către Burci se referă doar la postul Prima TV. Contactat de paginademedia.ro, Cristi Burci nu a comentat informaţiile, dar a confirmat faptul că actele privind preluarea Prima TV au fost semnate.

Cristian Burci va deveni proprietarul Prima TV după ce tranzacţia va fi avizată de Consiliul Concurenţei.

Ce se va întâmpla cu Kiss FM şi Kiss TV?

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi staţia Kiss TV vor fi preluate de compania grecească Antenna Group, care s-a aflat şi ea în negocierile pentru Prima TV.

ProSieben Sat, compania care deţine în România SBS Broadcasting, a anunţase în raportul său de activitate că intenţionează să vândă operaţiunile pe care le deţine în România şi în Ungaria.

Informaţii despre vânzarea Prima TV au început să apară din toamnă, când jurnalistul Cătălin Tolontan a anunţat RCS&RDS este în discuţii pentru achiziţia televiziunii de divertisment.

La puţin timp după aceea, şi Dragoş Stanca, general manager Think Digital, a anunţat pe blogul său de interesul grupului grec Antenna Group de a intra pe piaţa din România.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! şi Adevărul, în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci reintră în posesia Prima TV la doar câteva zile după ce postul de televiziune a împlinit 16 ani de la lansare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • soti soti
    eu l-am mai vazut la cronica dar de fiecare data cand il vad schimb postul, si in principal schimb postul cand vad criminali la tv. comentariul sper sa nu fie flame sau instigare etc.. daca nu corespunde adminul/moderatorul are voie sa il stearga sau sa nu il publice!
  • reporter obiectiv reporter obiectiv
    Bati campii. La Adevarul au fost invitati si Ponta si Antonescu. Dar faptul ca toti, si stanga si dreapta, sunt nemultumiti de pozitia ziarului demonstreaza ca ziarul este echidistant. Prima TV va fi la fel. Iar asta ii sperie pe cei care vor sa controleze presa.
  • mike mike
    Huidu nu apare la TV si e mai bine ca pe radio e zilnic . Si e suficient sa il asculti o data ca sa nu mai vrei sa asculti si a doua oara . Evident ca trebuie sa il asculti atent ca sa intelegi ce spune . Si vorbim de radio unde vocea conteaza ! Gainusa mai are putin si se adreseaza pensionarilor si "tonusul" lui ridicat . Dezbracatu facea pe vremuri o emisiune singur la Prima si era amuzant .
  • naivu naivu
    de ce o zi trista? din cate imi aduc aminte, prima cu burci a urcat pe val. nu o fi el vreun filantrop, dar nici din categoria vantu/felix/ghita nu-i. asa ca sa nu exageram. iar prima, in ultima vreme, era cam pe un trend descendent.
  • andrei andrei
    Cele mai importante emisiuni de la PrimaTV care ii mai tin in viata sunt: Carcotasii, Schimb de Mame si Copiii spun lucruri trasnite. Dar din pacate au cam expirat. E ca si cum Pro-ul ar reintroduce Vacanta mare. Poate le suspenda licenta X factor celor de la Antene si poate fac astia de la Prima rost.sau chiar Kanal D. Antenele sunt varza
  • Marian Marian
    Orice schimbare trebuie sa inceapa cu demiterea directorului de programe, care nu stie ce face de ani de zile. La revedere, Veronica draga! Sau, mai bine zis, adio!
  • nixy nixy
    Cine mai tine minte Banca Populara Unirea, si cum aparea Burci la Prima TV sa explice cum nu mai poate da banii oamenilor inapoi. Diferenta intre noi si SUA este ca la ei Bernie Madoff intra in puscarie si la noi ajunge mare mogul de presa.
    A venit la Adevarul sa salveze unul dintre cele mai importante bastioane ale basismului.Bravo mult succes in batalia cu EVZ si RL pe o nisa de 15% (sau cat mai are Basescu).Asteptam si desavarsirea transformarii Prima TV in B2TV. Mare vizionar, n-am ce zice!
  • florin florin
    Ciudat! Toata lumea cauta acum sa il critice pe Burci. Dar chiar nimeni nu vede/spune adevarul de la Adevarul? Era mai bine anul trecut, prin toamna, cand erau restante de trei luni ale salariilor? De cand a venit Burci, ziua de leafa a fost sfanta. Pe vreme de criza, dupa ce ai trecut prin perioade crunte, cand nu aveai nici macar bani de metrou si te hraneai cu promisiuni, faptul ca iti iei banii la timp inseamna mult. Cui nu ii convine situatia de acum are libertatea sa plece. Carcotasi si comentarii rautacioase vor fi tot timpul...
  • reporter obiectiv reporter obiectiv
    Pana una alta, sa ne uitam putin la Adevarul Holding dupa ce l-a preluat Burci. E unul dintre putinele trusturi media in care salariile s-au luat la timp si integral. Pierderea uriasa la nivel de grup s-a redus substantial. Platforma online e cea mai complexa din Romania, cu bloguri, cu Adevarul Live care are emisiuni in fiecare zi. Cat priveste apropierea politica de un partid sau altul, am vazut la Adevarul Live cam toti liderii politici importanti, incepand cu Basescu, Ponta si Antonescu. Daca Prima va merge pe linia Adevarului nu vad cum ar ajunge rau.
  • Cristian Cristian
    Postul national din Grecia a avut unele probleme, nu Ant1.
    Ant1 e ProTV-ul din Grecia, e cel mai urmarit post particular si spre deosebire de cele de la noi are multe frecvente locale. Imi aduc aminte ca se prindea local pe litoralul grecesc.
  • Cristian Cristian
    8 ani la Burci,
    8 ani la P7S1,
    urmeaza alti 8 ani la Burci?
  • Gaetano Gaetano
    Ai auzit si tu de Anna Vissi ? Ant 1 Grecia e foarte ok !! By the way ...
  • titi titi
    Ant 1 nu este postul de televizune care a fost inchis din cauza crizei? daca va prelua posturile de radio o sa auzim numai Anna Vissi si Despina Vandi in heavy rotation :)
    Poate se vor gandi Belgian Radio H holding sa revina in Romania !
  • alex_2 alex_2
    Cum nu e Huidu la Carcotasi? E acolo, face emisiunea si apare aproape in fiecare. Dezbracatu' oricum e mult mai bun ca prezentator. Iar Mondenii n-o sa mai fie deloc, s-a terminat de tot.
  • Tudor Tudor
    Inca ceva...daca tot a preluat Prima sa speram ca va face si o versiune HD. Multe posturi ar trebui nici sa mai primeasca licenta din cauza ca au transmisii de tot rasul...vezi si antenele ! Analogicul e analogic, dar digitalul sa fie digital nu tot analogic. Unele posturi nu sunt HD dar vad oglinda gen Transilvania live si Look TV

Trimite un comentariu

sus