Skip to main content

MADE ÎN ROMÂNIA. RCS&RDS şi Romtelecom au transmis alt Eurosport decât cel cu Premier League

 

Colaj Prosport
Colaj Prosport

Publicitate

Situaţie fără precedent. Meciul din Premier league dintre Liverpool - Cardiff, difuzat astăzi de Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu. În timpul partidei, clienţii RCS&RDS şi cei de la Romtelecom vedeau o competiţie din Elveţia, programul de sărituri cu schiurile, potrivit ProSport.

La RCS s-a văzut doar 45 de minute din prima partidă, în timp ce la Romtelecom nu s-a difuzat deloc, potrivit aceleiaşi surse.

Citiţi AICI poziţia RCS&RDS.

Citiţi AICI poziţia Romtelecom.

Adrian Ilie, directorul general al Sport TV Management, pentru ProSport: „Nu a existat nicio problemă tehnică din partea noastră. (...) Noi transmitem normal! Este o situaţie curioasă, dar este decizia fiecărei firme de cablu! Firmele care au contracte în vigoare cu noi primesc canalul Eurosport care conţine Premier League. Orice altă interpretare este nereală".

Pe de altă parte, reprezentanţii serviciului cu clienţii al RCS&RDS au spus: „Noi nu avem dreptul de a oferi semnalul Premier League, responsabilitatea este sută la sută a providerului Eurosport.”

Situaţia vine la doar câteva zile după ce Eurosport a anunţat că se va concentra mai mult pe zona de fotbal şi că a achiziţionat, exclusiv pentru România, drepturile de difuzare a meciurilor din Premier League, după cum paginademedia.ro a scris AICI. „RCS este un partener de lungă durată al Eurosport. Faptul că ei au un canal de sport nu înseamnă că intrăm în concurenţă directă cu ei”, declara Valentin Macovescu, Eurosport, într-o întâlnire cu presa.

Totodată, Eurosport şi-a arătat interesul pentru meciurile din Liga I, drepturi împărţite în prezent între Digi Sport şi Dolce Sport.

Până în acest sezon, meciurile din Premier League au fost, în perioada 2010 - 2013, la Digi Sport, post deţinut de RCS&RDS.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alin alin
    poti renunta la contractul care il ai fara a plati daune chiar daca perioada trecuta in contract nu a expirat
  • unudinzona unudinzona
    Mai nu stiu care este exact situatia in tzara , dar eu sunt abonat RCS si chiar acuma ma uit la meciul dintre south. si tottenham pe eurosport....Mentionez ca sunt din hunedoara si am RCS prin fibra nu antena
  • Iulian Iulian
    Merci. M-am lamurit. La asta nu ma gandisem. Ca sa fiu sincer eu sunt mai mare fan sarituri cu schiurile decat fotbal.
  • dariu dariu
    sa nu uitam ca digi a incercat sa ia premier league si a si facut reclama la meciul din etapa 3, man united - man city. de luni au inceput cu promourile, iar vineri s-au oprit. meciul n-a mai fost dat, normal :)
  • no name no name
    Esti in plop si plopul in aer. La UPC sunt doar doua canale Eurosport.
  • marius marius
    rusine rds rcs si dolce
  • marius marius
    sa va fie rusine pt cenzurarea programului eurosport,ma refer la meciurile din campionatul englez.daca erati asa buni pe cat va considerati acceptati concurenta,in plus aceste meciuri din premier league nu prea se suprapuneau cu meciurile pe care le trasmiteti din spania,italia,franta decat intr-o mica masura.traind intr-o economie de piata,dvs ca societate de cablu sunteti obligati sa ne oferiti servicii diferite de sport ,nu numai digi sport,iar noi,fiind clientii dvs avem dreptul de a alege ceea ce consideram ca vrem sa vedem ,nu numai programe marca digi... din moment ce faceti acest lucru ,sunteti inseamna o firma care in primul rand nui accepta concuranta,doriti sa stabiliti un monopol,iar in al doilea rand nu ne respectati pe NOI NOI,cei care va tinem in viata fara clienti nu ati putea rezista pe piata.era cel mai frumos cadou pe care il puteam primii de craciun noi microbisti dar pe care voi ni l-ati furat ca niste lasi ce sunteti .eu unul ma gandesc serios sa renunt la contractul pe care il am cu firma dvs,sincer imi este(doresc sa folosesc un apelativ cu care sa nu va deranjez dar care sa exprime starea de lehamite pe care o am in acest moment)scarba,lehamite,rusine ca sunt client al unei asemenea companii care nu ne arate un minim de respect .inchei cu cu trei cuvinte ,care nu stiu daca va fac sa va regasiti in ele. Rusine,rusine,rusine....mi-e dor de rds rcs cel din primii anii ,in care eram respectati,in care ni se oferea o gramada de avantaje si in care te simteai ca esti respectat si te simteai intr-o mare familie. sa va fie rusine ,nemerniciilor,hotilor,natarailor.ati apelat la un asemenea gest miselesc,las,rusinos tocmai in saptamana sfanta.... oare lumea asta a uitat ce inseamna omenia,corectitudinea.....eu cred ca da
  • alex alex
    Ce HD ma la digi nu exista Eurosport HD si nu sunt 3 . Treaba sta asa
    Eurosport 1 International ( cu pista audio si in Romana ) Eurosport 2 Romania , Eurosport 1 Romania PL ( premier league - are acelasi program ca ESP International dar cand sunt meciurile din Anglia le da palea ) Eurosport 1 HD ( cu pista audio si in Romana si Eurosport 2 HD cu pista audio si in Romana )
  • alex alex
    Aia e varianta Eurosport International cu pista audio in Romana cea care a dat premier league e Eurosport 1 Romania
  • gcallen gcallen
    tara asta e plina de prosti,ma voi chiar nu pricepeti ca eurosport romania nu poate fi transmis international ci doar in romania ?? eurosport romania a cumparat drepturile de transmisie pe teritoriul romaniei nu si pt. alte tari , chiar asa de greu e pt, voi ? digi nu poate transmite eurosport romania pe dth pt. ca incalca legea..
  • cristian cristian
    Nu-i exclus ca in urmatoarea perioada,sa fie eliminat si din grila de programe ale acestor operatori, dovada de neprofesionalism data de acesti asa zisi "mari operatori ".Sa le fie rusine!!
  • Robert Robert
    Oameni buni pana alaltaieri existau 3 posturi Eurosport oferite cablistilor: Eurosport Romania, Eurosport 2, Eurosport HD. De ieri sunt tot alea, RCS si Dolce au inlocuit transmisia Eurosport Romania care preia si meciurile din Premier League cu Eurosport HD care nu le transmite. Ce e asa greu de inteles? Putem fi pro-cablisti, nu e nicio problema, dar macar sa prezentam faptele asa cum sunt ele
  • Alex Alex
    qwerty, nu ai dreptate, exista un canal special pentru Premier League ( al treilea canal ) se numeste Eurosport PL RO. Uite si dovada:

    http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/12/eurosport-premier-league-romania-la.html
  • Iulian Iulian
    M-am uitat la Eurosport si erau sariturile cu schiurile cu comentariu in romana. Cum explica asta cei de la Eurosport? Ca nu e ca si cum Romtelecom si RDS ar fi preluat un program Eurosport in engleza facut pt piata africana...
  • radu radu
    Pe satelitul Thor a aparut canalul Eurosport Premier League Romania, pentru DTH-ul românesc Focus Sat (Eurosport PL RO). Pe acest canal se transmit meciurile din Premier League. Este vorba de programul Eurosport International pe care, in momentul in care sunt transmisii din Premier League, meciurile se difuzeaza pe acest canal, care are o alta frecventa decat Eurosport International. Deci, in timpul meciurilor din Premier League, in Romania se pot vedea 3 programe Eurosport diferite (pe Eurosport International, Eurosport 2 si Eurosport PL RO). Digi si Dolce nu au luat canalul Eurosport PL RO, din ratiuni de contracte, iar UPC da. De aici si diferentele de emisie de sambata. Probabil Digi a comis o greseala difuzand prima repriza a meciului de la Liverpool (de pe Eurosport PL RO), pe care a corectat-o trecand pe frecventa pentru care are contract.

Trimite un comentariu

sus