Skip to main content

Pro TV a trecut la formatul 16:9

 

protvÎncepând de astăzi, programul postului Pro TV este "disponibil în majoritatea timpului în formatul 16:9", potrivit site-ului ProTV.ro.

Publicitate

"Astfel se va finaliza procesul de trecere la formatul 16:9 început cu mai mult de un an în urmă cu celelalte canale ale grupului: acasa TV, PRO CINEMA, SPORT.RO, ACASA GOLD si MTV Romania", se arată în anunul oficiat postat pe site-ul Pro TV.

Explicaţiile oferite de Pro TV telespectatorilor:

"Posesorii televizoarelor cu “ecran lat”/16:9 care în momentul de faţă vizionează imaginile ProTV întinse pe tot ecranul şi deformate pe orizontală sau cu benzi laterale negre stanga-dreapta, vor putea viziona, începând cu data de 1 Decembrie, o imagine nedeformată întinsă pe tot ecranul. Pentru televizoarele mai vechi 4:3, ProTV va emite o informaţie de semnalizare al aspectului imaginii (WSS) care va determina televizorul să afişeze imaginea corectă, nedeformată.

Cum pot telespctatorii să vizioneze imaginea în formatul 16:9

Pentru ca telespectatorii sa vizioneze imaginea, indiferent de operatorul la care sunt abonaţi, postul Pro TV recomandă urmatoarele:

  • Daca telespectatorii au STB (Set Top Box) de la operatorul de cablu, trebuie sa verifice setarile acestui aparat pentru tipul de televizor pe care il detin (4:3 sau 16:9) si setarile pentru formatul imaginii; varianta de setari corecta este cea in care imaginea postului ProTV nu este deformata.
  • Daca telespectatorii receptioneaza semnalul ProTV fara a avea un STB (Set Top Box) atunci trebuie sa verifice setarile de aspect ale televizorului si sa selecteze setarea care arata imaginea postului ProTV nedeformata (de obicei setarea 16:9 sau Auto).
  • Acelesi setari ale televizorului va vor afisa corect, nedeformat, toate programele grupului nostru si toate celelalte canale care respecta standardul de semnalizare al aspectului. Asadar, puteti verifica daca setarile televizorului dumneavoastra sunt corecte si pe oricare dintre celelalte canale ale grupului nostru." (sursa ProTV.ro)

Mai multe informaţii despre setările necesare vizionării canalului Pro TV în format 16:9, găsiţi pe site-ul ProTV.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    de apreciat! bravo, pro tv!
  • cristi cristi
    Poate de azi s-a trecut în mod oficial, pt. că eu îl am în 16:9 din mai 2012. În schimb, astăzi am observat nişte modificări nasoale. Sigla, care era destul de OK, are un aspect în genul celei pe care o aveau prin 2002. La fel şi la ştiri, grafica e destul de slabă, comparativ cu cea de până acum.
  • cacctuss cacctuss
    Pe langa faptul ca ProTv a trecut la formatul 16:9, au schimbat si grafica pentru ”Stirile ProTv” :)

Trimite un comentariu

sus