Skip to main content

S-a stins din viaţă scriitorul şi umoristul Octavian Sava, unul dintre veteranii televiziunii din România

 

Publicitate

Scriitorul Octavian Sava, unul dintre cei mai prolifici şi activi oameni din televiziunea din România, s-a stins din viaţă luni seara, în jurul orei nouă, după o scurtă, dar grea suferinţă, la 85 de ani.

Octavian Sava a semnat, în ultimii zeci de ani, scenariul pentru producţii de televiziune, filme şi spectacole de revistă, colaborând cu marile nume din actoria românească.

Cei care l-au cunoscut îşi pot lua rămas bun, joi, 6 decembrie, la cimtirul evreiesc de rit sefard, din Şoseaua Giurgiului nr 2.

Carte de vizită Octavian Sava, via Mediafax:

Octavian Sava a semnat textele pentru numeroase spectacole ale Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", printre care "Piei, drace!!!" (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Dan Mihăescu), în regia lui Biţu Fălticineanu şi Cezar Ghioca, "Veselia nu-i în criză" - musical umoristic - (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru), în regia lui Biţu Fălticineanu, "O premieră furtunoasă", musical după I.L.Caragiale, în regia lui Cezar Ghioca, "Omul care a văzut moartea" (alături de Marius Ţeicu), în regia lui Constantin Dicu, şi "Nevestele vesele", în regia lui Alexandru Arşinel (alături de Nae Lăzărescu, Geo Tipsie, Mihai Maximilian, A Storin).

De asemenea, a lucrat la producţii de televiziune, în calitate de scenarist sau producător, printre acestea numărându-se "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Cum ne-ar vrea bărbaţii?!" (scurtmetraj de televiziune, 1982), "Bufetul «La Senat»" (scurtmetraj de televiziune, 1973), "Recomandări" (scurtmetraj de televiziune, 1971), "Post restant" (1961), "La un restaurant de lux" (scurtmetraj de televiziune, 1994), "Avocatul" (scurtmetraj de televiziune, 1976), "Originea şi evoluţia vehiculelor" (scurtmetraj de televiziune, 1973), "Informaţii-gara" (scurtmetraj de televiziune, 1971).

A realizat primul serial radiofonic românesc, o adaptare după "Tartarin din Tarascon", de Alphonse Daudet, care a avut premiera în august 1951.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    Unul dintre marii umoristi de televiziune si nu numai, ce alaturi de Grigore Pop si Mihai Maximilian, ne-a daruit o buna parte din divertismentul anilor 70-80.
    Dumnezeu sa-l odihneasca !

Trimite un comentariu

sus