Skip to main content

Situaţie „inedită”. Premier League se vede la Timişoara, dar pe Digi Sport... Ungaria, deşi RCS&RDS nu deţine aceste drepturi pe teritoriul României

 

digi hu premier league
La Timişoara, se vede Digi Sport-ul unguresc, cu meciuri din Premier League - Manchester United - Westham. Captura a fost trimis de către un cititor paginademedia.ro.

Publicitate

Unul dintre canalele de sport ale RCS&RDS difuzează, pe teritoriul României, meciuri din Premier League deşi compania de cablu nu deţine drepturile de difuzare pentru ţara noastră. Situaţia a fost semnalată de către un cititor din Timişoara, al paginademedia.ro, care a trimis şi o serie de capturi cu transmisia de sâmbătă a postului Digi Sport HU. Este vorba despre Digi Sport, varianta din Ungaria, care se poate vedea în reţeaua RCS, la Timişoara, şi la care a fost difuzat, în direct, meciul dintre Manchester United şi Westham.

Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare a fost folosit de către RCS&RDS, în acest weekend, când a decis să oprească emisia Eurosport, care difuza meciul dintre Liverpool şi Cardiff, din campionatul englez.

Reamintim că sâmbătă, meciul de Premier League, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă şi s-a continuat cu Eurosportul internaţional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu şi la serviciul DTH al Romtelecom.

La o zi după incident, RCS a explicat ce a dus la acea situaţie: „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia".

Reprezentanţii RCS&RDS au explicat că Eurosport a întrerupt, sâmbătă, transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România", se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

Iată că, drepturile de difuzare ale meciurilor din Premier League pe teritoriul Ungariei sunt chiar cei de la RCS&RDS, care transmit meciurile competiţiei din Anglia şi pe zona de vest a României.

Până la momentul publicării articolului, RCS&RDS nu a comentat subiectul.

Pe de altă parte, CNA urmăreşte acest caz. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituţia analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Pe acelaşi subiect a scris iniţial ProSport. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danys Danys
    Acum ora 22:10 pe Akta Digital se va meciul Arsenal - Chelsea pe Eurosport...nu stiu care e situatia la ceilalti operatori.
  • Mihai Mihai
    Ia sa ma mai lase ,,fanii,,Eurosport cu frustrarile lor! Cum a luat Premiere League cum au inceput sa tipe !Pana acum nu deranja pe nimeni daca Digi si Dolce scoteau un post care nu mai oferea nimic.Acum ca a luat Anglia hop si toparlanii in apararea Eurosport.Spuneti mai ipocritilor ca vreti Anglia si gata!Nu mai puteti voi de grija Eurosport! Sa vedeti cand o sa va ceara bani in plus la abonament Eurosport ce ,,bine,,o sa va cada! Daca voi crdeti cumva ca Premiere League e gratis sunteti niste ageamii!!Am auzit ca Europsport va cere 5 euro /abonat.
  • Valentin Valentin
    romtelecom a inceput sa transmita din seara asta premier league
  • mad79 mad79
    Digi Film este peste HBO!
  • mad79 mad79
    si mai in inima Transilvaniei e Sibiul,unde se vede DigiHU si pun pariu ca se vede si in Covansa si Harghita!
  • Mircea Mircea
    Fratilor!...sper sa nu fie vreo petarda ,insa la mine in Arad(RCS) nu mai merge digisport HU.Cred ca le-a taiat macaroana Eurosportul.
    Sper sa apara imaginea pana la inceputul meciului.
  • Aurel Aurel
    Rcs-rds au scos din grila digisport hu. Asa ca nu mai vedem premiere league. Va sfatuiesc sa va faceti abonament pe eurosport player.
  • bogdan bogdan
    Oare diseara vedem pe dolce arsenal-chelsea? Sau le mai ia vreo 2 luni sa rezolve?
  • Cristian Cristian
    gata !!!! a zburat din grila rds digisport ungaria :))))
  • sexy_pora sexy_pora
    S-a rezolvat. Nu se mai vede. Au scos programul din grila!
  • no name no name
    A facut RCS pachet separat cu Discovery si cand au lansat "lumea digi" l-au scos.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    UPC incalca legea distribuind in Romania sport klub ungaria, si nu sunt trasi la raspundere. Propun celor de la RDS sa distribuie la nivel national digi sport ungaria.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    RDS si romtelecom ar face bine sa faca pachet separat cu euro sport. Cine vrea euro sport sa scoata banu!
  • hahaha hahaha
    ce sa spun, ati inventat voi exclusivitatea ! managerii care au facut praf unul dintre cele mai influente ziare de sport, transfomandu-l intr-un amarat de site, se supara ca in timp ce se uitau la tv si se gandeau ce sa mai speculeze cu titlu de exclusivitate, au preluat si altii aceasi exclusivitate pe alte surse.
  • lucian lucian
    Ar fi super, insa Digi Sport HU nu a fost niciodata in grila digitala la sud de carpati...

Trimite un comentariu

sus