Skip to main content

SURPRIZĂ. Eurosport, interesat de Liga I. Şeful de achiziţii al grupului, întâlnire cu Gino Iorgulescu

 

logo-eurosport-hd

Publicitate

Şeful departamentului de achiziţii drepturi şi vânzări al grupului european Eurosport, Lorand Prud`homme, a venit la Bucureşti în mod special pentru a se întâlni cu Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Oficialii Eurosport au mai declarat că sunt discuţii pentru preluarea până la 100% a canalului de sport de către Discovery.

Eurosport este interesat de Liga I, după cum a declarat Valentin Macovescu, directorul de relaţii internaţionale al Eurosport, astăzi, într-o întâlnire cu presa.

Valentin Macovescu, Eurosport: „Am avut o întâlnire ieri cu Gino Iorgulescu în care am prezentat grupul Eurosport.  A fost o întâlnire la iniţiativa ambelor părţi. Ne-am interesat cum se va desfăşura achiziţia viitoarelor drepturi din Liga I. Am avut un schimb de idei, am discutat şi de expunerea pe care o poate asigura Eurosport. Fiind un canal paneuropean, Eurosport poate asigura şi o expunere în afara României.”

Dacă se organizează licitaţie, participaţi? „Pot spune că urmărim atent subiectul”, a spus oficialul european.

Cum credeţi că va afecta o posibil achiziţie a drepturilor de fotbal relaţia cu RCS, care are Digi Sport?

Valentin Macovescu: „Discuţiile continuă”, a răspuns Valentin Macovescu, fără a da detalii dacă există sau nu un contract cu RCS&RDS pentru anul viitor. „RCS este un partener de lungă durată al Eurosport. Faptul că ei au un canal de sport nu înseamnă că intrăm în concurenţă directă cu ei”, a mai spus oficialul.

Eurosport pune accent pe fotbal. Premiere League, pe Eurosport?

Interesul Eurosport pentru Liga I marchează o mişcare strategică a canalului paneuropean. „Pentru noi conţinutul este ţinta noastră principală în următoarea perioadă. Vom pune accentul în special pe fotbal, pentru că este un sport care atrage telespectatorii”, a explicat Valentin Macovescu.

După ce săptămâna trecută a semnat contractul pentru retransmisia Bundesliga, un alt campionat important din Europa se va vedea în România se va vedea pe Eurosport. Oficialul grupului nu a precizat despre ce campionat este vorba. Având în vedere că majoritatea campionatelor europene sunt deja pe alte posturi, probabilitatea cea mai mare este ca pe Eurosport să se vadă competiţia din Marea Britanie, Premiere League.

Eurosport este interesat şi de meciurile naţionalei. „Am văzut că de multe ori nu se văd toate meciurile naţionalei, cum ar fi cele din deplasare. Vom fi mai atenţi în astfel de situaţii”, a mai precizat Macovescu.

Discovery ar putea prelua integral Eursport

Grupul Discovery, care acum deţine 20% din Eurosport, discută în prezent majorarea participaţiei la 49% sau chiar 100%. Pe 20 noiembrie, au început discuţiile care au două opţiuni: majorarea participaţiei Discovery la 49% sau preluarea canalului european de sport de către grupul orientat spre programe de documentare. „O decizie în acest sens va fi anunţată în ianuarie sau februarie”, a mai spus Macovescu. De altfel, interesul Eurosport pentru fotbal are legătură cu intrarea Discovery în acţionariat. „Discovery, ca nou acţionar, are o altă perspectivă. Aceste mutări au legătură cu acest fapt”, a spus Adrian Ilie, director general al Eurosport în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    eu sunt abonat la aceeasi firma (preluata ulterior de UPC) din 1994 si acolo raman :). Prea multe batai de cap cu schimbari inutile de firme de cablu. Daca am rezistat ani de zile fara meciurile din liga 1, (care a fost o lovitura mare data de RCS UPC-ului) rezist si fara alte canale. Prea mare atasamentul strica, duce la dependenta de tv.
  • geo geo
    M-ati omorit cu Eurosportul vostru...de parca v-ar plati, asa il laudati unii dintre voi...Eu cred ca baietii sunt bazati, altfel nu se aruncau asa pe piata cu campionatul Angliei si, posibil, Liga 1. De ce nu va ginditi la un aranjament - Eurosport cumpara drepturile ptr Liga 1, pastreaza primele optiuni si le difuzeaza, pe celelalte le vinde cui este interesat, a se citi Digi, Dolce etc...iar Eurosportul ramine, in continuare, si pe Digi si pe Dolce...si toata lumea este multumita.
  • laurentiu laurentiu
    N-am mai vazut meciurile din liga 1 de ani de zile, ca eu sunt la UPC, nu la RDS. La inceput a fost greu, dar cu timpul m-am obisnuit si m-am detasat de fotbal. Mi-ar place totusi sa fie liga 1 transmisa pe Eurosport, sa redescopar placerea fotbalului.
  • Teo Teo
    Eu personal m-as duce la orice cablist care imi poate oferi Eurosport. Acolo afli ca mai exista si alte sporturi. In plus, au anuntat oficial pe site-ul lor ca au luat drepturile in Romania pentru Premier League. :)
  • mad79 mad79
    Pot difuza Liga1,dar sa nu fie disponibila transmisia in Romania,asa cum de exemplu in Marea Britanie se transmite pe Eurosport WTA,iar pe Eurosport Romania nu se vede.La fel era acum ceva vreme si cu F1,care in Franta era transmis de Eurosport,iar in Romania,nu!
  • Laur Laur
    Deja a cumparat Premier League.Si luni difuzeaza Arsenal Chelsea acum sa vedem ce face Rcs cu Eurosport daca il cumpara Discovery.Parerea mea e ca nu va iesi din grila RCS RDS.
  • Teo Teo
    discovery networks e acționar la UPC iar câștigarea drepturilor liga 1 de către eurosport (discovery networks) iar aduce un mare dezavantaj companiei RCS/RDS
    Prin asta eu vad un război între RCS si UPS (discovery networks)
  • Cornel Cornel
    De ce ar fi asa greu sa mareasca pretul abonamentelor pentru toata lumea sau doar cei care vor sa vada Eurosporturile? Varianta sa scoata Eurosporturile de pe satelit e de-o prostie fara margini. De pe cablu stiu ca n-au cum sa scoata sau pot si acolo?
    In privinta continutului Eurosport ar fi de discutat - sunt unele programe foarte bune (eurogoluri, magazinul euroligii de basket), sporturile de iarna, ciclismul, grand slamurile de tenis - cu exceptia wimbledonului, turneele de fotbal de juniori, campionate mondiale de atletism, de inot, olimpiade si multe alte - plus Bundesliga pe Eurosport 2. Lasand deoparte fotbalul, dolce, digi, sport.ro si gsp tv nu transmit impreuna atat sport (nu dscutii) cat eurosporturile.
    Ar fi pur si simplu o magarie a celor doua.
  • qwerty qwerty
    putina lume stie ca deja Eurosport a prelungit pe mai multi ani contractele cu RCS si Romtelecom. Dar unii abereaza ceea ce au visat noaptea.
  • ionel torac ionel torac
    Au mult ciclism, sper sa nu fie cum zici tu.
  • Florea Florea
    @ Adi
    Atata sti tu despre sport cat stiu eu despre balet :D
    Cum aica nu mai ofera ca nu inteleg? Pe Eurosport sunt cele mai intersante competiti sportive si totodata si urmarite.
    Daca oameni ca tine urmaresc doar stirile din sport spuse de Mironica asta e nu am ce sa mai zic
  • catalin catalin
    Eurosport o sa procedeze cu meciurile din Liga I exact cum a procedat cu meciurile din campionatul Germaniei sau Poloniei. In Germania este platforma Sky iar in Polonia este Canal + care detin drepturile TV insa pentru multe state din Europa, Eurosport are drept de transmisie. Nu cred ca ar putea sa vina Eurosport acum sa-i puna lui Gino minim 50 milioane de euro, cat se vehiculeaza ca ar fi suma de la care ar porni licitatiile urmatoare, ca sa aiba ei exclusivitate pe aceste meciuri, Eurosport nu procedeaza asa, nicaieri nu au procedat asa si nu vad de ce ar face asta la noi, ce beneficii ar avea. Nu o sa-i scoata nimeni din grila, sunt prea mari, prea puternici si detin multe drepturi TV ca sa se procedeze asa cu ei, le-ar sari lumea in cap astora si nu cred ca ar putea fi scosi.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Se vede ca stiti limbi straine (Lorand nu exista, il cheama Laurent, in franceza nu se citeste cum se scrie...) si capitalism la modul abc! Ce legatura are proprietarul unui post de televiziune din punct de vedere al beneficiarului cu postul respectiv? Adica daca ai CNN si nu Fox nu dai HBO, ca sunt cei de la Fox actionari? Sau gindim "romaneste"? "E al lui Ghita, e al lui Voiculescu"...
  • catalin catalin
    Din cate stiu anul trecut era zvonul asta exact dupa scoaterea Discovery din grila Digi, insa stiu ca s-au rezolvat problemele cu Eurosport pe Digi si Dolce, nu cred ca ar mai fi de actualitate.
  • adi adi
    Putina lume stie ca Eurosport va iesi aproape sigur de pe Digi si de pe Dolce ! Este un canal care nu mai ofera mare lucru si cablistii si-au facut posturi de sport si nu mai au cum sa dea bani si la Eurosport,care nu mai este demult ce a fost odata.Prin aceasta manevra ,Eurosport isi arata disperarea ,stiind ca va cam disparea din Romania.

Trimite un comentariu

sus