Skip to main content

Surse Mediafax: Valentin Nicolau, susţinut de PSD pentru şefia TVR

 

Valentin Nicolau

Publicitate

PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură, au declarat surse politice, citate de Mediafax.

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR erau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Valentin Nicolau a mai fost preşedinte director-general al TVR, în timpul guvernării Năstase, în perioada 2002 - 2005.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    daca nu era nicolau sa ne mareasca salariile azi as fi avut 250 de lei pe luna! facand emisiuni la greu, de la a la z, din capul meu! din 2006 cu cat mi-a marit nicolau salariul am ramas si suntem in 2013! ca hahalerele politice si-au dat lor salarii astronomice, noi, palmasii, zero lei si multa flegma de la parasutele lor venite sa faca de un ultim rahat biata televiziune romana! :( nicolau este alegerea care ar aduce bietei institutii stralucirea dinainte de giurgiu tudor, lazescu alexandru, si saftoiu elwis claudiu, cei trei care au devalizat institutia fara sa suporte consecintele jafului! :( sunt in proces cu tvr si dupa ce-mi spal obrazul profesional am dreptul la pensie avand 38 de ani neintrerupti in campia muncii si fiind nascuta in 1955. prin urmare, n-am niciun interes la domnul nicolau, doar un respect nascut din observatie. pur si simplu, pe omul asta, il duce capul!
  • Tetelea Tetelea
    Bai, baieti! Nu vorbeste nimeni in cunostinta de cauza? Nicolau nu a platit nici un ban catre organismele de gestiune colectiva UCMR si Credidam, aia au dat in judecata TVR-ul si au castigat, cu tot cu uriase penalitati, doar ca pe mandatele succesorilor lui Nicolau. Asadar, banii nu erau ai TVR cand i-a lasat el prin conturi.
  • Virgil Virgil
    Unul dintre cei mai buni directori pe care i-a avut TVR. Schimbari moderne de logouri, eficienta, emisiuni mai dinamice, schimbare in bine. Problema care-l apasa:slugarnicia fata de Adrian Nastase !!!
    Intre Nenea Rares Neica Bogdan si Domnul Valentin Nicolau diferenta este enorma. Sa fim seriosi !!!
  • Thor Thor
    Plusuri:

    Pe vremea lui Nicolau s-a înființat TVR Cultural.
    Pe vremea lui Nicolau, TVR însemna TVR 1, TVR 2, TVR Cultural și TVR Internațional (+ câte 2 ore de emisie pe posturile regionale, care intrau pe frecvența TVR 2 în țară). Nu existau rateuri precum TVR 3 sau TVR Info (varianta care difuza traficul din București).
    Pe vremea lui Nicolau, TVR 1 însemna calitate:
    - filme de ultimă oră, difuzate la doar câteva zile după ce „ieșeau” de pe HBO. E drept că își băteau joc de ele, programându-le la ore imposibile;
    -Liga 1 + cam toate meciurile importante ale echipelor românești erau la TVR. Nu existau sublicențieri ale CM sau CE de fotbal. Dacă boxa Doroftei la 5 dimineața, nu aveam emoții că nu am avea unde să-l vedem. Plus campionatele de handbal, rugby și atletism. Și după toate astea, TVR mai era și pe profit (e drept că și drepturile astea aveau alte costuri față de cele de azi);
    -emisiuni de divertisment gen „Surprize Surprize” (de o calitate îndoielnică pentru gusturile mele, dar nu despre gusturi vorbim) la care se uita jumătate din țară. Azi, în serile de sâmbătă, avem meciuri de liga 2 gen CraiOLGUȚA - FC Olt sau FC Bacău - Farul Constanța.
    -în fine, grila de programe era grilă pe toate gusturile, nu seriale coreene & chinezești și reluări ale reluărilor.

    Minusuri:

    De mandatul lui Nicolau se leagă probabil cea mai mare prezumție de aservire politică. E drept că asta a fost la TVR de când lumea și pământul, plus că în epoca Năstase nici presa privată nu o ducea bine, dar cazul Stelian Tănase - „Mașina de tocat” rămâne notabil.
    Tot pe vremea lui Nicolau s-a făcut contestatul proces de rebranduire al TVR, care a constat în 500.000 de euro dați pe o siglă redesenată.
    N-aș vrea să greșesc, dar din câte îmi amintesc tot pe vremea lui Nicolau a fost și celebra licitație pentru drepturile de Formula 1, câștigată cu formula „50.000 peste cea mai bună ofertă (dacă greșesc, îmi cer scuze, nu insist asupra acestui punct).

    Una peste alta, Nicolau a fost „cel mai puțin rău” dintre toți președinții pe care i-a avut TVR în ultimii 15 ani. Doar dacă îl punem lângă Tudor Giurgiu (un hipsteraș cu multe fumuri în cap) sau lângă Săftoiu (un Bulă care n-a avut nicio tangență cu ceea ce ar trebui să însemne o televiziune publică), Nicolau pare deja o eminență.
  • maria maria
    Al şaptelea şef al TVR a fost Valentin Nicolau, care a fost numit director general, la propunerea PSD, pe 9 iulie 2002 şi a ocupat funcţia până pe 27 iunie 2005. În 2005, acesta a fost acuzat că în timpul mandatului său a aservit postul public de televiziune partidului social-democrat. Presa, de asemenea, a formulat mai multe acuzaţii privind manipularea ştirilor şi a talk-show-urilor pentru a evita criticile la adresa guvernului Năstase. În acelaşi an, presa centrală l-a acuzat pe Nicolau că a plătit din banii postului public, pulicitate într-o revistă din Spania, în care lideri ai partidului social-democrat prezentau diverse realizări. Pe de altă parte, Valentin Nicolau a fondat în 1991 Editura Nemira, iar în 2001 a fost numit consilier pe probleme de cultură, educaţie, cercetare şi turism al fostului prim-ministru Adrian Năstase. La începutul anului 2006, Valentin Nicolau se înscrie în Partidul Conservator, în care rămâne trei luni, timp în care conduce filiala din Bucureşti. În iunie 2007 este numit membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la propunerea PSD, dar după o săptămână de la validarea sa în Parlament, demisionează în timpul discuţiilor privind alegerea unui preşedinte al consiliului. Potrivit unor surse PSD, citate de NewsIn, el a refuzat să mai reprezinte PSD în CNA pentru că nu dorea să fie doar un simplu membru, ci preşedinte al instituţiei.

    Cum ziceam : director/presedinte nascut !!
  • maria maria
    Imi aduc perfect aminte cum era televiziunea romana in perioada 2001-2004. Nu exista nicun fel de dezbatere, nu se spunea si comenta absolut nimic despre ceea ce se intampla in politica romaneasca. Era o tacere totala.Era doar NastaseTV sub conducerea lui Nicolau ,omul care inainte de 2001 era in legaturi stranse cu Felix si inainte de asta plimba hartii in Casa Scanteii ,loc unde i-a cunoscut pe aia care l-au ajutat sa faca editura . Cumva BBC ul e condus de omul reginei ? Paguboasa numirea asta pe simpatii politice pe banii tarii . De parca l-a facut mama lui director .Oamenii astia nu mai stiu altceva? ...Postacilor ..dans !
  • dinulescu dinulescu
    prima de sarbatori? mariri de salariu? respect fata de angajati? bai...tu lucrezi acolo? si daca da, si daca nu, am sa-ti spun ceva: nimeni din tvr nu merita respect. toti sunteti niste purtatori de hartii si mancatori de bani (ai statului). majoritatea dintre voi nu ati face fata la particular. de unde stiu? pai, intr-o zi m-au invitat la ei la sediu sa imi faca o propunere de angajare. m-am dus si ce sa vezi? mi-au spus ce am de facut pentru 2000 lei pe jumate de norma si am avut socul vietii mele. jobul pe care eu il faceam la particular aici il faceau 4(PATRU) oameni si eu ar fi trebuit sa fiu unul din ei. am fugit mancand pamantul de acolo. plafonare si prostie scria pe fruntea mea. sa-ti mai dau un exemplu: cand eram in scoala prezentam o emisiune duminica dimineata la tvr. niciodata nu era acolo femeie de la machiaj pentru ca...era prea dimineata si era duminica. oamenii din tvr sunt batrani in gandire chiar daca au 30 de ani, sunt puturosi si blazati. cred ca i-ar scoate din inertie doar un presedinte adus de undeva din sua care sa dea afara tot ce e in plus. ati ramane fix un sfert fata de cati sunteti acum(chiar daca elvis a dat atatia oameni afara). majoritatea sunteti bagatori de seama pe acolo. bagatori de seama cu prime, cadouri de sfarit de an si salarii maricele pentru ce nu faceti intr-o zi de munca. SA VA FIE RUSINE, SUNTETI CA PARLAMENTARII, MANCATI BANII STATULUI!!!!
  • cristina cristina
    Anticarcotas - Nemira este in insolventa la ora actuala
  • Anticarcotas Anticarcotas
    @Mihai
    Despre ce bani de la stat si manuale vorbesti? Ai citit vreo carte la viata ta sau esti numai cu ochii in calculator? Nemira a adus in Romania "Urzeala tronurilor", majoritatea cartilor lui Stephen King si alte sute de titluri de calitate, pe banii lui Nicolau. Nemira nu tipareste manuale,, vorbesti dupa urechea aia bleaga pe care o ai de cand te ocupi de lucruri manuale, m-am saturat de sfertodoctii ca tine, care le stiu pe toate dar daca-i iei la bani marunti dau in balbaiala. In plus, Nicolau a fost printre putinii care s-au opus din rasputeri clovnului Elwis in tentativa de demolare a TVR.
  • Daniel Daniel
    @Mihai

    Ce a facut Nicolau ? Se vede ca habar nu ai cine e Nicolau. In afara de faptul ca a schimbat toate masinile si toate camerele video din TVR a mai su lasat o caruta de bani in conturile TVR pentru consolidarea turnului. Ghinion, a venit Giurgiu si el si-a consolidat conturile lui personale si ale prietenilor lui din acei bani. Nu am timp sa iti explic mai multe dar asta ar trebui sa iti ajunga.
  • Horea Horea
    @MIHAI

    "Ce a facut Nicolau cat a condus TVR ul ? "

    Multe!
    -profit la final de an
    -prima sau cadouri de sarbatori pentru salariati
    - mariri anuale de salarii
    - respect fata de lucratorii TVR, indiferent de functie
    -...
  • MIHAI MIHAI
    Iar Nicolau ? Nu mai gasiti alti manageri buni ? Ce a facut Nicolau cat a condus TVR ul ? Mi-ar fi rusine sa accept o nominalizare dupa ce nu am reusit nimic cat am condus .Sper sa nu apara postacii cu datorii mostenite etc . Vorbim de lucruri concrete ,altele decat manevre politice la dispozitia lui Nastase .Si nici de editura de success Nemira nu vreau sa aud ca au avut noroc cu banii de la stat si manualele editate . Un MANAGER nu gasiti ?De asta nu merge nimic in govern si in tara : ca nu gasim manageri ci pupincuristi politici ,fosti lipitori de afise ca sa prinda un loc in fata .

Trimite un comentariu

sus