Skip to main content

Un senator PSD i-a cerut lui Stelian Tănase, noul şef al TVR, să o "elimine" pe oaia Pufulică

 

Pufulica Senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, i-a cerut astăzi lui Stelian Tănase, noul şef interimar al Televiziunii Române, să o "elimine pe Pufulică", controversata mascota devenită cunoscut odată cu relansarea TVR 3, scrie Mediafax.

Publicitate

"Profit să vă rog să analizaţi, să îndreptaţi şi să îl eliminaţi pe Pufulică, dar nu abandonaţi proiectul TVR care se adresează lumii rurale, o lume abandonată la noi", i-a spus Georgică Severin lui Stelian Tănase.

Solicitarea a fost făcută în timpul şedinţei comune a Comisiilor de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, în care Stelian Tănase a fost audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTV (Societatea Română de Televiziune).

Senatorul PSD Georgică Severin a amintit de "Pufulică" în contextul unei discuţii despre faptul că Televiziunea Română continuă să aibă "o largă audienţă în zona rurală şi în zona pensionarilor".

Georgică Severin, către Stelian Tănase:

"De aceea, profit să vă rog să analizaţi, să îndreptaţi şi să îl eliminaţi pe Pufulică, dar nu abandonaţi proiectul TVR care se adresează lumii rurale, o lume abandonată la noi, o lume care (...) nu este băgată în seamă de celelalte televiziuni decât sub o formă a kitsch-ului muzical. Dacă vom înţelege că televiziunea publică reprezintă un serviciu de interes public, la fel ca Poliţia, ca Jandarmeria, ca Sănătatea sau ca Educaţia, va fi mult mai uşor să ne stabilim o strategie şi o viziune pentru ceea ce înseamnă acest post naţional", i-a spus senatorul PSD Georgică Severin lui Stelian Tănase.

Întrebat de un reporter Mediafax, dacă s-a referit la o persoană când i-a cerut lui Stelian Tănase să îl elimine pe Pufulică, Georgică Severin a spus: "M-am referit la simbolul şi la stilul de emisiuni".

"Pufulică" este de fapt "oaia Pufulica/ oaia Pufuliţa", mascota redacţiei TVR 3, care a fost prezentată telespectatorilor, pe 6 decembrie, în emisiunea "Alege verde!" care a marcat relansarea TVR 3, de către realizatorul de televiziune Cristian Niţulescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Cristian Niţulescu a fost şi membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR din partea PSD, mai subliniază Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mishu Mishu
    Pai nu se uita nici angajatii tvr, cum sa se uite un om normal la cap, toata lumea de care vorbesti ... a vazut oaia in emisiuni care ironizau acea nefericita intimplare. (Nefericita, dar (!) caracteristica tvr)
  • Foxcrawl Foxcrawl
    Eu nu stiu ce e cu tampenia aia de mascota, numita pe deasupra si Pufulica. Ma intreb daca unii oameni ce au functii publice sunt sanatosi la minte. Dupa prezentarea oitei TVR, toata lumea s-a isterizat, ma mir ca s-a uitat totusi cineva la emisiunea respectiva.
  • nadia nitov nadia nitov
    eu cred ca pufulica e cristian nitulescu cel care vorbea pe relanti si s-a facut singur de ras! asa o dictie n-are ce cauta pe un post national! si poate verifica noul pdg cum de-a luat pufulica cea mai mare nota la selectia lui saftoiu, ca la selectia publicului s-a facut de un rahat maxim si de nota 0! :)

Trimite un comentariu

sus