Skip to main content

VIDEO. Numirea lui Rareş Bogdan şef interimar la TVR nu a trecut de Parlament din lipsă de cvorum

 

rares bogdan parlament

Publicitate

UPDATE. Votul pentru numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR a căzut în Parlament din  cauza lipsei de cvorum. Pentru ca votul să fie valid, trebuiau să fie exprimate minimum 291 de voturi din 580. În sală au fost prezenţi doar 176 de parlamentari, 174 au fost pentru şi doi împotrivă.

Rareş Bogdan, citat de HotNews: "(Unii PSD-işti) mi-au spus ca nu au nimic cu mine, au şi rămas senatorii şi deputaţii UNPR. Ei în momentul ăsta nu au altă soluţie. Pe 30 (decembrie) în mod normal ar trebuie să fiu tot eu nominalizat. Dar eu anunţ public acum că nu mă interesează negocierea lor. Practic am căzut intre scaune în plin război. Au fost voci care au spus „iţi ofer aceasta cadou otrăvit ca să dispari din spaţiul public”. Din păcate pentru Sebastian Ghiţă, Hrebenciuc, Dragnea, Ilie Sârbu, voi exista în spaţiul public. Nu trebuie să fiu eu la TVR, dar trebuie să fie un jurnalist. Îmi văd de treabă la Realitatea TV, la 'Jocuri de putere'. "

La începerea votului, parlamentarii PSD au decis să părăsească sala, lucru taxat de către liderul PNL, Crin Antonescu: „L-aţi auzit ieri pe domnul Ponta ieri spunând clar în faţa dumneavoastră că nu au candidat şi că vor susţine candidatul Partinului Naţional Liberar. Liderul grupului din senat al PNL, domnul Puiu Haşoti, a relatat astăzi cum domnul senator Sârbu şi-a dat cuvântul că asta se va întâmpla. L-am propus pe domnul Rareş Bogdan. Domnul Rareş Bogdan a trecut cu brio audierea în comisii, au dispărut domnii PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine este mincinos,”

Comisiile de Cultură au avizat propunerea lui Rareş Bogdan, realizator la Realitatea TV, pentru funcţia de şef interimar al postului public. Jurnalistul a fost propus de către PNL, iar durata interimatului nu poate fi mai mare de şase luni.

„Cred că televiziunea publică poate să devină un BBC românesc. La televiziunea publică nu vom face politică. Vreau să facem cultură, educaţie şi sport”, a declarat Rareş Bogdan la audierile de la Comisiile reunite de Cultură din Parlament, citat de TVR News.

Din declaraţiile lui Rareş Bogdan în faţa comisiilor de cultură:

  • „Eu vreau să cred că este un post care trebuie să revină unui jurnalist”
  • „Activez în domeniul presei şi am experienţă în management.”
  • „Nu mă duc acolo să mă fac de râs”
  • Mi-am dorit şi îmi voi dori să realizez la TVR o emisiune pe săptămână
  • Am crescut cu TVR. M-a durut când nu am mai avut meciurile la TVR
  • Vreau să cred că, dacă TVR Cultural s-a închis celelalte canale vor difuza emisiuni culturale, sau chiar să redeschidem TVR Cultural
  • „Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Marius Pieleanu, C.T. Popescu nu vor ezita să vină colaboratori la TVR. Vreau să văd dezbateri foarte bune la TVR.”
  • „Dacă nu creşte impactul cultural, educativ al TVR, nu am niciun fel de problemă să mă retrag, la o televiziune privată.”

Ce a spus Rareş Bogdan în faţa Comisiilor de Cultură

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Sa inteleg ca dumneavoastra munciti pe gratis ? Va propun sa faceti o saptamana gratis dintr-o luna daca aveti idei comuniste cu munca patriotica
  • nadia nitov nadia nitov
    "7. „Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Marius Pieleanu, C.T. Popescu nu vor ezita să vină colaboratori la TVR. Vreau să văd dezbateri foarte bune la TVR.” " apoi, sa fim siguri ca nu vor refuza, ca unii dintre ei s-au imbogatit luand si 3000 de euro de la tvr pentru o aparitie! :( cum sa refuzi asa o pleasca? :( unul n-ar veni doar ca invitat, fara bani! :(
  • laura laura
    n-a mai avut bani TVR-ul nici de seriale coreene, ce le aducea audienta. De cateva luni dau in reluare seriale difuzate acum 2 ani. Normal ca s-a prabusit audienta. Au cumparat un pachet de vreo 18 seriale istorice pe care le-au difuzat incepand cu 2009 si acum gata, nu mai au venit cu nimic nou. TVR e in moarte clinica.
  • laura laura
    ce meciuri la TVR viseaza domnul Bogdan, cand TVR are datorii atat de mari? Crede ca TVR isi permite sa cumpere pachetele alea ale lui Mitica? din banii aia se intretine o intreaga liga 1, e clar ca nu vor renunta cluburile la drepturile de televizare, doar pentru ca TVR sa poata transmite meciurile, cum ar fi firesc. Mai bine ne spunea Rares Bogdan care e planul sau de reducere a datoriilor, nu ce emisiuni viseaza sa faca.
  • laura laura
    N-am inteles de ce trebuie sa fie un jurnalist pus in acea functie de conducere? Mai bine un manager cu ceva experienta, chiar daca nu intr-un trust media, decat un jurnalist care n-a avut nicio tangenta in viata lui cu o functie de conducere.
  • poweraxxel poweraxxel
    Cam asta este USL-ul, stiut foarte bine de cei ce n-au pus botul la "ne luam tara inapoi". Care n-au pus botul la "noi suntem mai buni ca Basescu". Acel USL care se lauda in opozitie ca el va instaura "depolitizarea". Aveti exemple concrete astazi despre CCR, TVR, Avocatul poporului, prefecti si subprefecti, etc. Depolitizare totala ...
  • simplu telespectator simplu telespectator
    Sigur a folosit corect acuzativul in timpul expunerii planurilor sale? De cate ori s-a intamplat sa-l ascult zicand ceva (asta inseamna vreo 10 minute in total, de cand "exista" la nivel national acest domn, ca mi-era frica sa nu intre Cozmin sa-si expuna vreo parere), se intampla sa ma mitralieze cu cate ceva de genul "opinia care o am" (sic!). Mda, si era vorba de propunerea acestui domn la directoratul institutiei media pe care o platesc si eu...
  • poweraxxel poweraxxel
    Cei de la pagina de media ... ar trebui sa cautati inregistrarea cu acest "jurnalist" iesit pe carari cu accente clare de nebunie "prestand" cu demnitate "meseria" de jurnalist si injurand de mama focului in direct dupa infrangere echipei nationale de fotbal ...
  • Thor Thor
    Referitor la punctul 4, mi-am amintit de Paul Everac, care dădea câte o cuvântare în fiecare seară înainte (sau după?) Actualități. Și dacă tot mi-am amintit de Paul Everac, mi-am amintit și de faptul că peste vreo 2 săptămâni se fac fix 20 de ani de la Revelionul prin care a rămas celebru mandatul său. Poate ne face paginademedia un remember din presa vremii despre acel Revelion!
  • livia pila livia pila
    Un maidanez. Un dublu al lui Sorin Rosca Stanescu. Slava Domnului ca a fost gonit!
  • Alecu Alecu
    un papagal extremist, sovin si antisemit
  • ing. Radu ing. Radu
    Cateva consideratiuni ingineresti plecand de la vorbele domnului Rares Bogdan:
    1. „Eu vreau să cred că este un post (n.m. Presedinte-Director General al TVR) care trebuie să revină unui jurnalist” - puteti crede asta dar nu cu jurnalisti se repune pe picioare un colos cu datorii de 150 milioande de euro ci cu un manager bun. De preferat un manager strain. Sau, desi ma indoiesc ca s-ar baga la asa ceva, cu Adrian Sarbu.
    2. „Activez în domeniul presei și am experienţă în management.” - una nu depinde de cealalta. Dar s-ar putea ca ”managementul” care vi se va cere sa fie diferit de orice forma de management pe care ati intalnit-o...
    3. „Nu mă duc acolo să mă fac de râs” - nimeni nu s-ar duce nicaieri cu gandul de a se face de rusine. Dar aici nu e vorba de o munca individuala ci de una in echipa.
    4. ”Mi-am dorit și îmi voi dori să realizez la TVR o emisiune pe săptămână” - s-ar putea sa fiti in conflict de interese...
    5. ”Am crescut cu TVR. M-a durut când nu am mai avut meciurile la TVR” - Noi toti cei de-o varsta cu dumneavoastra am crescut cu TVR dar declaratia asta, la sentiment e-adevarat, nu-i de ajuns pentru a fi numit intr-o functie in care vi se va cere orice altceva decat emotie... Spuneti ca lipsa meciurilor difuzate la TVR v-a durut. De ce nu faceti o seara de talk show cu tema ”De ce nu se mai difuzeaza meciuri la TVR?” Cred ca ati putea afla lucruri interesante...
    6. ”Vreau să cred că, dacă TVR Cultural s-a închis celelalte canale vor difuza emisiuni culturale, sau chiar să redeschidem TVR Cultural”. Domnule, cred ca nici dumneavoastra nu credeti asta. Asa-i?...
    7. „Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Marius Pieleanu, C.T. Popescu nu vor ezita să vină colaboratori la TVR. Vreau să văd dezbateri foarte bune la TVR.” - dincolo de faptul ca TVR nu e un post de dezbateri ci unul generalist, deci si cu divertisment si cu emisiuni sociale si cu programe gen Viata Satului, din cei pe care i-ati numit stiu doua nume mari (da, alea, cele mai mari...) care in mod cert nu vor veni. Ceilalti degeaba vin ca nu vor face audienta.
    8. „Dacă nu crește impactul cultural, educativ al TVR, nu am niciun fel de problemă să mă retrag, la o televiziune privată.” - sigur ca nu aveti nicio problema. Ideea e ca, s-ar putea ca televiziunea aceea privata sa nu va mai reprimeasca.
  • protopopescu protopopescu
    Domnule Rares Bogdan un jurnalist nu trebuie sa conduca o institutie. Asta o face un manager. Si din cate inteleg experienta dumneavoastra ca manager nu este una care va recomanda pentru acest post. Aveti de gand sa bagati si TVR in faliment? Sau sunteti iar un PDG numit politic si care nu va face decat sa linga acolo unde scuipa stapanii lui? Imi doresc ca parlamentarii PSD sa paraseasca sala de fiecare data cand se va vota numirea dumneavostra. Este o rusine ce se intampla in tara asta si este rusinos ca acceptati sa fiti numit in acest post. Depinde in ochiii cui nu va veti face de ras. In ochiii romanilor cu siguranta v-ati facut deja acceptand aceasta numire. Pentru conducerea PNL evident ca nu. Doar au nevoie in anul electoral care urmeaza, si pe vadita scadere de forma a liderului somnoros, de o platforma media de impact.
  • Horea Horea
    "Sa lamurim odata lucrurile, doar ieri si azi cred ca am raspuns la peste 100 de telefoane si mesaje pe tema aceasta, de 10 zile am raspuns probabil la peste 300 de apeluri, mesaje, email-uri pe ...tema zilei: "Rares pleci de la Realitatea?"
    Nu dragii mei, nu, nu plec nicaieri de la RealitateaTv! Nu plec nici la RomaniaTv, nici la B1, nici la Digi si ....nici la TVR, nici realizator si nici PDG. Sunt doar zvonuri fara temei. RealitateaTv mi-a dat in urma cu aproape 2 ani o sansa si nu plec de aici."

    Iatra-l Doamne!

Trimite un comentariu

sus