Skip to main content

9 Ianuarie. Valeria Dorneanu pleacă de la Digi 24 şi acuză "epurări" de personal motivate de "reorientarea politică" a postului

 

Valeria-Dorneanu

Publicitate

PLECARE. Jurnalista Valeria Dorneanu, şefa Politicului/senior editor la Digi 24, pleacă de la postul de ştiri al RCS&RDS, ea fiind informată prin SMS că nu i-a mai fost prelungit contractul pe perioada determinată pe care îl avea, după cum a declarat ea pentru HotNews.ro. Valeria Dorneanu a apreciat că oricum şi-ar fi dat demisia de la acest post unde, susţine ea, "se schimba orientarea politică pentru anul electoral - dovadă sunt epurările din ultima vreme", prin care mai mulţi oameni din echipa cu care s-a lansat Digi 24 au rămas fără post la această televiziune.

Cosmin Prelipceanu, redactor-şef al postului, se declară "neplăcut surprins" de afirmaţiile Valeriei Dorneanu şi îndeamnă telespectatorii să aprecieze ei dacă imparţialitatea şi onestitatea vor fi respectate în continuare.

"Digi24 nu a avut niciodata o orientare politica. De aceea, sunt neplacut surprins ca, dupa doi ani de colaborare, fostul sef al Departamentului Politic - Valeria Dorneanu, considera ca aceasta se poate schimba. E clar ca a inceput un an foarte interesant si ii invit pe telespectatori sa fie ei cei care vor aprecia daca principiile impartialitatii si onestitatii vor fi respectate ca si pana acum."
Jurnalista Valeria Dorneanu pleaca de la Digi 24 si acuza "epurari" de personal motivate de "reorientarea politica" a postului. Prelipceanu: Telespectatorii sa aprecieze daca impartialitatea si onestitatea vor fi respectate ca pana acum


INTERES. Oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse, care deţin cotidianul Le Monde, intenţionează să cumpere pachetul majoritar de acţiuni la săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, potrivit unor surse, scrie Mediafax.
Cei trei oameni de afaceri poartă negocieri exclusive pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni la revista Le Nouvel Observateur, care a fost scoasă la vânzare de fondatorul său, Claude Perdriel.
Perdriel ar urma să păstreze un pachet minoritar de acţiuni la această publicaţie, conform aceloraşi surse.
Proprietarii Le Monde vor să cumpere revista Le Nouvel Observateur


STUDIU. Mai mult de jumătate dintre americani (53%) consideră că dispozitivele mobile precum smartphone-urile şi tabletele vor înlocui televizoarele clasice în privinţa consumului de divertisment în următorii 8 ani, potrivit unui studiu, scrie Mediafax.

În plus, 31% dintre aceste persoane consideră că modificările în privinţa modului de consum al divertismentului se vor petrece mai repede, respectiv într-un interval cuprins între unu şi cinci ani, conform acestei cercetări realizate la solicitarea companiei Irdeto şi făcută publică la salonul de electronică CES, care se desfăşoară în aceste zile în Las Vegas.
Peste 50% dintre americani cred că dispozitivele mobile vor înlocui televizorul în următorii 8 ani


BLOCAT ÎN CHINA. Site-ul publicaţiei britanice The Guardian a fost blocat în China, oficialii cotidianului precizând că nu ştiu de ce autorităţile chineze au decis să restricţioneze accesul la pagina de internet a ziarului în această ţară, scrie Mediafax.

"Motivele pentru care site-ul The Guardian a fost blocat sunt neclare - niciun material despre China publicat în The Guardian în ultimele două zile nu poate fi perceput în mod evident periculos de conducerea acestei ţări", au spus reprezentanţii ziarului într-o precizare publicată pe site-ul The Guardian.

Conform reprezentanţilor The Guardian, cotidianul a publicat luni o ştire despre violenţele care afectează nord-vestul Xinjiang, o regiune cu o importantă comunitate musulmană din vestul Chinei. Însă, potrivit oficialilor The Guardian, acest subiect a mai fost abordat de cotidianul britanic şi înainte.
Site-ul publicaţiei The Guardian a fost blocat în China


TELECOMUL LA TV. În 2013, piaţa firmelor de comunicaţii, cea mai competitivă în domeniul publicităţii TV, a investit bugete la nivelul anului precedent. Cele mai mari creşteri ale consumului de publicitate TV le-au înregistrat Romtelecom (29,1%) şi Vodafone (14%), arată o analiză Forbes România.

Campaniile de publicitate comandate de operatorii telecom au acumulat în perioada 1 ianuarie – 15 decembrie 2013 un volum total de 206.750 puncte de audienţă pe targetul comercial (Gross Rating Points – GRP, urban, 18 – 49 de ani). Bugetul este cu 3,1% mai mare decât cel din 2012.
Reclamele companiilor de comunicaţii sunt „lipite” de televiziuni


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mara mara
    Am auzit că la Digi24 continuă "încetarea contractelor" și că Anne Marie Blăjan a pățit-o și ea.
  • cristina cristina
    asta sti tu draga no name ! oricum horia s-a dus acolo unde ii este locul ! la etno ! :)
  • arad arad
    in arad a trebuit ca g. falca sa fie de acord ca cineva sa se angajeze digi24arad
  • no name no name
    La ce posturi apare Basescu, Udrea, Anastase si alti puscariabili din PDL ? La B1 si la Digi 24 !
  • no name no name
    A fost conditia pusa de FRF pentru ca Digi sa obtina acreditarea la meciurile nationalei.
  • daniela daniela
    lasat/o balta cu postul curat si echilibrat. daca ati sti cum sunt fabricate sterile sa iasa curate si echilibrate. Pentru imagine , jos palaria. In rest...Si nu ziaristii sunt imbecili. Sefii lor cu cerinte stupide carora le cloceste mintea imbecilitatii stind toata ziua la cafele in scaunul de la birou. Credeti-ma stiu ce vorbesc. Digi e o mae dezamagire. Ar fi putut fi o sansa a unui journalism correct, curat , European. Este doar o spoiala. Pacat. Mai devreme sau mai tirziu oamenii vor cnstata. Telespectatorul nu e prost, domnilor sefi.
  • gigi gigi
    Nu ai vazut niciodata "Breaking News" deoarece ei l-au inlocuit cu "News Alert"
  • daniela daniela
    scuzati-mi greselile aparute. scriu de pe o tableta de 35 cm.sper ca mesajul a fost inteles. tot respectul pentru doamna Dorneanu dar este acum ca ei. Poate mai rau , mutind problema in zona politica. putea face multe pentru ca stia mult mai multe din pozitia ei. Evident, nu a facut nimic. Sfaturile sunt prea tirzii. La fel si reactia. Dar sunt de inteles. Toti vrem sa mincam o paine. Pentru unii nu conteaza cum.
  • daniela daniela
    DEcizia in cazul doamnei Dorneanu tine mai mult de politica perfida a acestui post si mai putin de politic, in general. DE un an, corespodentii din teritoriu trec prin experiente similare. Momiti sa isi renunte la vechile locuri de munca prin salarii ceva mai bune, masina, computer si telefon, apoi santajati sa semneye contracte in alb . Foarte multi ziaristi buni din teritoriu* Brasov, Sibiu, Botosani, Constanta etc...au aflat in ultimele yile ca au semnat , de fapt, contracte pe perioada de 6 luni si vor pleca acasa pentru ca nu sunt prelungite. Evident cu nicio explicatie de ce. Unii si/au cutat dreptatea in instant dar avocatii acestei firme perfide au avut grija sa se acopere de tot felul de hirtii. Una peste alta,o marea teapa trasa fraierilor din teritoriu. Acum a venit rindul celor de la Bucuresti. Ma surprind reactia si explicatia doamnei Dorneanu care incearca sa lase impresia ca nu stia de practicile Digi si incearca sa mute problema in sfera politicului. O prostie si o mare minciuna. Doamna Dorneanu , ca toti angajatii Digi, stie si stia prea bine de aceste contracte semnate in alb, de ziaristii lasati fara loc de munca peste noapte fara vreo explicatie. Stie si a stiut. Anul trecut corespondentii din teritoriu au facut un mare tambalau pe tema asta pe reteaua interna. Evident fara vren ecou. Doar vreo 2, 3 concedieri a celor cu gura prea mare. Nu I=a pasat, la fel ca multora de la Digi, cita vreme postul ii era asigurat. Cred ca , mai degraba, doamna, este suprinsa ca ea a fost pusa in situatia asta. Sentimentul general la Digi este acela< mie nu mi se va intimpla. Semnez in alb, sunt un profesionist si vor avea mereu nevoie de mine. Gresit. Ei nu au nevoie de oameni buni cita vreme exista agentii, tv/uri cu stiri din ora in ora de la care sa fure sterile sau ponturile. Au nevoie de prosti. Cu regret va spune un fost angajat al Digi, doamna Dorneanu, ca si dumneavostra sunteti aum in aceeasi oala, a prostilor, e evident.Sfaturile pe care le dati acum ar fi prins bine acum un an multor angajati maziliti, justitiei sau ITM/ului. Nu ati facut nimic doamna si nu politicul are vreo implicare ci perfidia. Succes. Ca profesionist ce sunteti, va asigur de tot respectul meu. Ca om, in situatia data, sunt la fel ca ei.
  • cristina cristina
    lasa ca horica stie bine el de ce a plecat ! :)
  • cristina cristina
    pe ponta l-ai vazut ? pe sova? membri pnl si psd ?
  • no name no name
    Vezi cazul lui Horia Ivanovici de la Digi Sport, dat afara pentru ca l-a criticat pe The Godfather!
  • gigi gigi
    Nu am facut referirire la mondenitati ci la senzationalisme de genul "cutremur de 3.5 grade in Vrancea" pus ca Breaking News. Cam asta fac celelalte televiziuni de stiri, din fuga lor disperata dupa rating.
    Numai ca digi24 nu ar trebui sa fie atat de disperati dupa rating deoarece ei nu traiesc din publicitate. Nu? La fel si la partea cu politizarea unde ar trebui sa-si pastreze neutralitatea.
  • cristina cristina
    Imi este clar ca tu vorbesti fara sa te uiti. In primul rand nu am vazut NICIODATA Breaking News la ei, nu am vazut NICIODATA nimic despre Bianca si Slav, Zavoranca si alte cele, mondenul lipseste cu desavarsire...
  • cristina cristina
    Nu lucrez la Digi24, ca nu prea am treaba cu presa, si nici nu m-am abalat:))) De data asta scriu mai putin, ca poate asta e semn de neambalare. Imi ziceam si eu parerea si incercam sa o argumentez. Atat!

Trimite un comentariu

sus