Skip to main content

“Cazuistica libertăţii de exprimare în jurisprudenţa românească” - un studiu marca CJI. De unde se poate descărca

 

CJI - libertatea de exprimareOrganizaţia CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent) oferă o colecţie de prevederi legale româneşti şi studii de caz privind libertatea de exprimare în România, sub forma unei publicaţii (aproape 80 de pagini) – “Cazuistica libertăţii de exprimare în jurisprudenţa românească”.

Publicitate

Colecţia conţine articole de lege, studii de caz şi documente cu valoare normativă şi poate fi descărcată de pe site-ul www.cji.ro.

“Proiectul nostru a analizat principala teză a raportului potrivit căreia în legislaţia şi practica actuală ar fi nevoie de garanţii suplimentare că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum şi de măsuri reparatorii eficiente, a declarat Ioana Avădani, Director executiv al CJI. “În urma analizei, concluzia noastră este că România are un instrumentar legislativ, de reglementare şi co-reglementare suficient, dar acesta nu este utilizat pentru sancţionarea derapajelor editoriale”, a spune Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Instrument de lucru

"Colecţia, realizată de Diana Olivia Hatneanu, avocat cu experienţă în apărarea drepturilor omului, nu are pretenţia de a fi exhaustivă, ci este un instrument de lucru pentru toţi cei aflaţi în căutarea acestui “just echilibru” – practicieni, studenţi, reprezentanţi ai mediului academic sau ai autorităţilor publice – şi poate fi folosită ca sursă documentară, îndreptar sau temă de reflecţie", potrivit unui comunicat al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Despre publicaţie:

Această publicaţie este parte a proiectului “Cazuistica libertăţii de expresie în jurisprudenţa românească”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus