Skip to main content

CNA nu a prelungit două licenţe pentru InfoPro. Votul se va relua

 

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

Solicitatea Pro TV S.A. de a prelungi licenţele pentru staţiile Info Pro Oradea şi Ploieşti nu a trecut de CNA pentru că unul dintre membri a refuzat să voteze.

În aceste condiţii votul pentru prelungirea cu nouă ani a celor două licenţe va fi reluat. Consiliul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

În şedinţa CNA de astăzi, Consiliul a supus la vot prelungirea licenţelor celor două posturi de radio cu nouă ani. Deşi în sală erau prezenţi opt membrii, solicitarea Pro TV a primit cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă". Răsvan Popescu, fostul preşedinte al CNA, actualmente membru în Consiliu, s-a abţinut.

Cristina Trepcea, un alt membru CNA, a spus că potrivit ROF (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare) fiecare dintre membrii prezenţi sunt obligaţi să îşi exprime votul, fie el pozitiv, fie negativ.

Narcisa Iorga, membru CNA, a întărit această poziţie spunând că lui Răsvan Popescu nu îi rămân prea multe variante. Poate vota pentru prelungirea licenţei sau împotriva acestei solicitări.

Explicaţia primită de reprezentanţii societăţii Pro TV a fost că "nu a fost cvorum".

Cum au votat cei opt membri prezenţi la şedinţă?

Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea au votat "pentru" prelungirea licenţelor Info Pro. Împotrivă au votat Laura Georgescu şi Cristian Mititelu. Iar Răsvan Popescu a spus că nu îşi exprimă votul, că nu votează nici "pentru", dar nici împotriva solicitării Pro TV S.A.

Motivarea votului. A fost sau nu a fost cvorum?

Laura Georgescu, preşedinte CNA:

„Nu voi vota două staţii cu acelaşi conţinut în aceeaşi localitate. Asa am spus încă de anul trecut."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Info Pro nu imi amintesc sa fi creat probleme majore de respectarea legislatiei. Mă tem că acum dacă vom spune ca nu va mai prelungi licenta din Ploieşti şi Oradea am incalca propria decizie de a aştepta să îşi relanseze staţia. A nu vota o prelungire de licente pentru o reţea cu peste 30 de staţii cred că este riscant pentru noi ca institutie, pentru că nu ne respectăm propriile decizii.

Reprezentanţii Pro TV au spus că postul de radio Info Pro se va relansa în primăvara acestui an, în luna aprilie.

Radu Călin Cristea:

„Le voi da votul meu pentru onestitatea de care au dat dovada.”

Cristina Trepcea:

"Atunci cand a fost dată licenţa, acesta a fost data pe reţea, nu pe bucăţele. Este singura reţea privată care respectă parametrii tehnici."

Christian Mititelu:

"Ei au primit o reţea naţională ca să facă programe de ştiri şi actualităţi, iar ei în prezent retransmit muzică de la un alt post. (...) Aş fi mai liniştit dacă s-ar amâna prelungirea licenţei, mai avem o lună până la expirarea licenţei de la Ploieşti şi două luni de zile până la expirarea licenţei de la Oradea."

Narcisa Iorga: La sfârşitul lunii aprilie vor relansa postul Info Pro.

"Înseamnă că nu avem cvorum", a spus unul dintre membrii CNA în încercarea de a da o explicaţie pentru stituaţia creată.

Cristina Trepcea a fost cea care a observat că unul dintre membrii CNA nu şi-a exprimat votul.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Thor,fa-mi daca ai timp o inregistrare cu telefonul mobil a insertului local de pe ProFM Oradea.Adresa mea de email este [email protected] . Multumesc.
  • villy villy
    Maestrul foto Eugen Ciocan, lucrezi la antene ?
  • Maestrul foto Eugen Ciocan Maestrul foto Eugen Ciocan
    La Gunoi cu generatia pro de derbedei... (fratii vintila, vlad craioveanu, felix draghici , golanul dobrovolschi , putoarea palimariu samd)
  • calin calin
    Cum sa ceri prelungirea unei licente pentru un radio care... nu mai exista ???
    Info Pro exista doar pe hartie, ca sa dea o aparenta de legalitate. In fapt, Info Pro nu mai exista de mult ci exista Pro FM pe zeci de frecvente.
  • steven steven
    infopro e mort de muuuuuulta vreme,restul e ”abureala” pentru fraieri!
  • Thor Thor
    Acum e retransmisie de la București. Și-au făcut norma de playlist local pe luna ianuarie.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Thor,spune-mi te rog frumos daca mai e ProFM Oradea in playlist local.
  • Kius Kius
    Probabil ca asteapta o opinie de la ActiveWatch ca sa stie ce sa faca :)))
  • Andrei Andrei
    Astia de la CNA sunt din ce in ce mai pros... destepti pe zi ce trece. N-ati lucrat in viata voastra in televiziune sau radio, dar le dati altora lectii. Cred ca daca si-ar pune cineva mintea cu ei, ar gasi multe schelete in dulapurile acestor neprihaniti.
  • leo leo
    este 99,6 FM costila,,,de mare putere si altitudine,,,tare de tot sa dea lui Galaxy sau Zu
  • Thor Thor
    De fapt explicația votului e alta: Răsvan Popescu nu primise încă plicul de la Pro, dar i s-a spus că e pe drum.

    Radu Călin Cristea: „Le voi da votul meu pentru onestitatea de care au dat dovada.” Radule, înțeleg că la tine a sosit plicul, dar nu cred că asta te obligă să faci declarații prin care să ne iei de proști. Auzi tu, „onestitatea de care au dat dovadă”...
  • mirceA mirceA
    Aici se vede mafia din CNA.
    Cum sa lasi, intr-o localitate, doua radiouri cu acelasi program ???
    Ele doar in acte au nume diferite (Pro FM si Info Pro), in fapt, e unul si acelasi.
    Cristina Trepcea e angajata Pro, nu e membru CNA. Nu a fost niciodata in slujba statului, ci intotdeauna in slujba Pro-ului.

Trimite un comentariu

sus