Skip to main content

Conducerea Pro Sport a fost decapitată: şase oameni daţi la o parte, inclusiv redactorul şef. Victor Rotariu, interimar

 

captura prosport

Publicitate

Redacţia ProSport a fost restructurată de la vârf. Nu mai puţin de şase oameni din conducerea editorială a publicaţiei, inclusiv redactorul-şef Lucian Lipovan, au fost îndepărtaţi din funcţii.

Cei şase sunt:

Lucian Lipovan – redactor-şef
Florin Caramavrov – redactor-şef adjunct
Costin Ştucan – redactor-şef adjunct
Andru Nenciu – şef departament sporturi
Alexandru Enciu – reporteri speciali
Iulian Vâlvoiu – fotbal intern

Contactat de Paginademedia.ro, Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, nu a comentat informaţia:

“Vom anunţa în curând ce se întâmplă la ProSport”, a spus Nicoară.

ProSport şi-a încetat apariţia în varianta cotidiană pe data de 9 decembrie 2013. Titlul a rămas în print sub forma unui supliment săptămânal distribuit cu Ziarul Financiar, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • villy villy
    se vede ca lucrez pt concurenta, daca stio ce se intampla in curtea lui Sarbu.
  • Alex Rudotel Florescu Alex Rudotel Florescu
    Ce ma amuza teribil este ca dupa cate un val de genul asta apar comentariille cunoscatorilor, in mare parte sub protectia anonimatului. Sa improscam cu noroi. Asta e meteahna romanului. Ca de lucruri constructive nu suntem capabili. Oricum, este in natura lucrurilor sa se traga in pianisti. Asta ne defineste ca natie. Nu a existat redactor-sef la ProSport a carui imagine sa nu fie terfelita dupa astfel de incidente, mai mici sau mai mari. Au trecut, pe rand, prin asta, si Chiotea, si Filoti, si Lipovan. Probabil multi din cei care i-au facut in fel si chip au stat cu ei la aceeasi masa si le-au zambit perfid de multe ori. Fiecare in parte a avut plusuri si minusuri, asa cum toti le avem. Sunt curios insa cati dintre voi, anonimilor, ati face o treaba mai buna in acea pozitie.
    Ciudata si totusi anticipata iesirea lui Sarbu. Tactica Gigi Becali vad ca prinde si in presa :) ProSport se scufunda si din barca sunt aruncati multi oameni de valoare, asa cum spunea si Amir. Problema e ca se descoperisera gauri in nava de mult. Lua apa de prea mult timp si nu s-a facut NIMIC pentru asta. Si cel mai vinovat este Sarbu. Daca tot spui ca astia 6 au fost niste imbecili sinistri care ti-au falimentat ziarul si nu au fost capabili sa citeasca macar o carte a lui Chirila, de ce nu ai spalat cu ei pe jos de acum un an, doi, trei? Ca patron, cand nu merge treaba, tai si spanzuri pe loc. Nu e timp de "hai sa le mai dam o sansa". Nu, te folosesti de ei pentru a-ti urmari interesul, apoi, cand vrei sa distrugi, arunci vina in alte parti, fara a te uita in stanga si in dreapta sau in reflexia ta din oglinda. Pentru ca tu, draga patron, ai in stanga si in dreapta oameni care, indiferent cat de buni ar fi pe domeniile lor, nu au habar sa conduca un trust de presa. Nu poti sa aduci un om bun, intr-adevar, pe online, dar care a avut contact cu ziarul doar la nivelul pdf-urilor primite pe mail, si sa ii ceri sa faca din tantar armasar. Un om care nu coboara in iarba sa ia pulsul la antrenamente, ci se ingroapa in tone de idei gandite in 1 si 0. Nu poti sa aduci un cititor de prompter si scurt realizator de emisiuni abjecte si sa-l numesti creative marketing manager, iar singurul lucru creativ (sunt ironic, evident) pe care-l face este o campanie obsesiva la pedalat prin ploaie, furtuni, canicula si diverse alte conditii meteorologice. Nu poti sa ceri performanta conducerii editoriale a ziarului atunci cand isi mai dau cu parerea si impun trase ideale oameni care traiesc din cancanuri, titluri mincinoase si idei desprinse din tabloide mizere.
    Domnule patron, ti-ai crescut plodul, l-ai vandut la elvetieni, astia l-au dus la scoala, l-au imbracat, l-au hranit, apoi l-ai vrut inapoi, pentru ca iti era dor de el. L-ai lasat in hainele cu care a fost trimis inapoi, ai permis sa i se toceasca sacoul in coate si sa i se rupa pantalonii in fund iar apoi ai facut totul pentru a scapa de povara de a avea un copil care are anumite nevoi. Tu l-ai facut, tu l-ai sugrumat, incet. Si acum vrei sa-l arunci intr-o pubela. Mai bine l-ai fi abandonat pe treptele unei familii instarite.
    In alta ordine de idei, bine ca ai scapat de oameni ca Enciu, Nenciu sau Valvoiu. Erau niste non-valori care au pacalit lumea sportului atatia ani. Cu banii economisiti poti aduce 10 copii fara personalitate, coloana, idei si principii, crescuti artificial cu gandirea tabloida injectata in sinapse. Acum, lasand gluma la o parte, erau in TOP 5, nu TOP 10, cum spunea Amir. Este parerea mea.
    Felicitari etajului 7, felicitari etajului 5. Felicitari birourilor cu putere de decizie, felicitari celor care, la umbra miilor de euro pe luna, nu isi asuma prabusirea unui nume precum ProSport. De fapt, nu isi asuma prabusirea unui trust. Ca de obicei, platesc cei mici. Cei mari isi pastreaza scaunele directoriale cu incalzire sub fese!
  • Alex Rudotel Florescu Alex Rudotel Florescu
    Unchiule, incepusei bine, ai continuat prost, apoi ai incercat s-o dregi, dar tot ai facut ce-ai facut si ai taiat maioneza. GSP ARE CARENTELE EI este formularea corecta. Si ia spune-mi, chiar a condamnat gsp toti MINISTRII sau doar anumiti MINISTRI? (Apasa tasta 1 daca nu stii unde bat) Daca lucrezi in presa e tragic. Poate ai lucrat la un ziar care s-a inchis. Sau poate ziarul la care inca lucrezi se va inchide. Si, dupa cum te exprimi, si tu ai putea fi un factor ce atrage scaderea calitatii.
  • razvan c. razvan c.
    pacat de Valvoiu, Andru si Sandu Enciu... de restul, niste mizerii, au stat 10 ani la ProSport si au supt ca lipitorile banii lui Sarbu. Cel putin Lipovan si Caramavrov, iar acum vine tare din spate Stucan. Acest mascarici al presei observa fiecare meci a fi suspect de blat. Pana la urma o sa fie batut de cineva, sa nu uitam ca si suporterii au venit sa-l caute la sediul ProSport. Si ca sa vezi, din spate mai vin doi catelusi, Voinea si Scutariu, doi baieti virgini, cu cosuri pe frunte si care nu au nicio treaba cu presa, argatii lui Costin Stucan
  • Concurentza Concurentza
    1. Nevasta lui Lucian Lipovan e profesoara de engleza, n-are nicio treaba cu firma lui Gica Popescu. Preda la Scoala Europeana, o institutie privata de prestigiu. Ba chiar e si directoare acolo: http://www.scoalaeuropeana.ro/echipa-seb/echipa-manageriala.
    2. Intr-adevar, cei trei mentionati de Amir Kiarash sunt excelenti profesionisti iar Adrian Sarbu dovedeste ca a luat o decizie dupa ureche, exact la fel ca atunci cand a pastrat oameni fara anvergura in fruntea redactiei.
    3. Sub conducerea lui Orlando Nicoara s-au prabusit f multe titluri Publimedia si sute de oameni au fost dati afara. Oare de vina sunt numai cei din redactii, nu si "managementul" de doi bani prestat de internautul devenit specialist in ziare si reviste si aplaudacii din dotare?
    4. Marele guru de presa Sarbu si-a aratat limitele in ultimii 2-3 ani. A nenorocit CME-ul, afacerile proprii din media sunt pe duca si intelege sa faca guvernanta corporatista in stilul sau de marlan, cu injuraturi si suturi in cur.
    5. Unii penibili gen Daniel Nazare se bucura postand pe facebook nenorocirea altora.
    6. E sub orice critica sa jubileze despre situatia ProSport tocmai Fanatik, adica o foaie neauditata, cu tiraje de 1.000 bucati, plina de ciubucuri strigatoare la cer si un site care strange cu greu intr-o saptamana de vreo cinci ori mai putini unici decat ProSport intr-o zi.
  • Vladone Vladone
    @gig. esti pe dinafara. Nu Tolontan e in gratiile lui Sarbu, ci Ioanitoaia. Acesta a cerut prea mult cand au negociat acum 2-3 luni si mutarea a picat. Sarbu nu l-a iubit niciodata pe Tolontan care nici nu misca la Prosport in fata lui Ioanitoaia.
  • ion ion
    esti penibil
  • bihorean bihorean
    nu vedeti cutremurul din trustul PRO?
  • gig gig
    Se pregateste venirea lu' Tolo, nu?
  • taifunul taifunul
    Lipovan viitorul purtator de cuvant al FRF, daca Popescu castiga alegerile :) Nu degeaba nevastasa lucra la firma lui Popescu de atatia ani. ;)
  • Amir Kiarash Amir Kiarash
    Astfel de schimbari dovedesc, inca o data, ceea ce am aflat mai de mult: in Romania, dar mai ales in presa, competenta nu e un criteriu, atunci cand se iau decizii.

    Daca ar fi contat competenta oamenilor, atunci NICIODATA nu putea fi dat afara un om ca Alexandru Enciu sau Andru Nenciu sau Iulian Valvoiu.

    Primii doi sunt printre cei mai buni ziaristi de sport din tara asta. Sunt in top 10, dupa parerea mea.
    Valvoiu a fost un sef vulcanic, dar a muncit enorm la fotbal intern.
    Sa conduci un departament ca fotbal intern la un ziar de sport e ca si cum ai face armata in presa.

    Pacat de acesti oameni si de eforturile lor.
    Pacat ca ei au fost nevoiti sa convietuiasca, ani de zile, cu un individ, care nici in ceasul al 12-lea nu s-a trezit.
    Dovada? Editorialul lui, atunci cand s-a inchis editia de print.
    Iata niste fragmente:

    "După preluarea ziarului de Adrian Sârbu şi Publimedia, i-am avut alături pe Filoti, Lipovan, Felix Drăghici, Cosmina - nişte profesionişti de excepţie. Din păcate, am întâlnit şi mulţi oameni perverşi, frustraţi, analfabeţi, răutăcioşi, care s-au eliminat singuri de-a lungul anilor.

    Am trecut prin atâtea, încât această transformare din print în online nu mă ia pe nepregătite. Normal că regret închiderea ediţiei tipărite, am lucrat 10 ani şi ceva pentru ea, dar sunt convins că şi pe online ne vom face bine treaba, poate chiar mai bine, pentru că nu mai depindem de ore de predare, de tipografie, de difuzori care nu plătesc ziarele, de hârtia scumpă...Suntem puternici şi veţi vedea asta pe www.prosport.ro!"
  • alex alex
    Cat adevar graiesti . Sper sa faca si acolo o restructurare mai ales pe site care este o adevarata porcarie , dar si pe tv
  • 1q 1q
    "au carentele" ,evident :)
  • 1q 1q
    bati campii ! gsp are carentele lor, dar au anchete cu care au condamnat ministrii si au decapitat mafii imobiliare. daca ai renuntat sa citesti, nicio pierdere pt ziar. despre prosport insa, da, ai dreptate. ziarul a fost efectiv facut praf de tripleta lipovan-stucan-caramarov, obsedati de revanse personale, luate prin intermediul ziarului. au platit, publicul i-a facut sa plateasca.
  • Slick Slick
    O hartie care nu spunea nimic, la fel ca si cealalata, GSP. Doar in mintea lor asta era ziar, iar ei erau ziaristi. Daca le si citeai (am renuntat de cativa ani sa o mai fac), vorba unui site, "ramaneai prost".

Trimite un comentariu

sus