Skip to main content

Demisie la ProSport. Lucian Lipovan a renunţat la funcţia de redactor-şef

 

captura prosport

Publicitate

Redactorul-şef, Lucian Lipovan, şi-a prezentat demisia în cursul zilei de miercuri după ce ar fi fost umilit de Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, într-o şedinţă cu toţi şefii, anunţă publicaţia Fanatik Show. Până la acest moment, Lipovan nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.

Nemulţumit de parcursul avut de ProSport în ultima perioadă, vînzările slabe ale printului ducînd ziarul la desfiinţare, mogulul Adrian Sîrbu a convocat conducerea ziarului, înainte de Crăciun, la o şedinţă privată în care patronul trustului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia dezastruoasă creată şi le-a transmis celor prezenţi, Lucian Lipovan (redactor-şef), Florin Caramavrov şi Costin Ştucan (redactori-şef adjuncţi), să citească "Finala se joacă astăzi" – carte scrisă de marele Ioan Chirilă.

Pe larg despre ce s-a întâmplat zilele acestea la ProSport, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Sertea Cristian Sertea
    :)
  • Kius Kius
    In 2007 ProSport avea 90.000 aproape dublu fata de Gazeta. Raspunsul la intrebarea "Cine a omorat ProSport?" este destul de simplu daca ne uitam la ce s-a intamplat si cu alte titluri care au intrat sub umbrela Publimedia cum ar fi Gandul, TimeOut sau chiar Cancan (care a avut un contract de management). Toate au disparut "datorita" managementului performant. Este adevarat ca un redactor-sef poate fi mai mult sau mai putin competent, dar problema de baza e cine l-a suit acolo.
  • W.C. W.C.
    @Ileana Mladinoiu, dan

    Fii si tu Omul ce iarta mereu!

    Iertare! Sunt ca orice om
    M-am îndoit de-a Ta putere,
    Am râs de sfintele mistere
    Ce sunt în fiecare-atom…

    Iertare! Sunt ca orice om.
    Sunt ticălosul peste care
    Dacă se lasă o-ntristare
    De toţi se crede prigonit,
    Dar, Doamne, nu m-ai părăsit…
    Sunt om ca orice om — iertare.

    Prin pustiu e-o cale sa supravietuiesti
    Invata sa ierti, invata sa iubesti.
    Daca-ti este sete si lumea o doresti
    Atentie! Sa nu te otravesti!
  • gigi gigi
    am zis de Clyde ca e ventuza a redactiei, pentru care un pampalau de la Satu Mare era sa isi riste casnicia. fraierica, stii cadourile pe care i le faceai acum vreo trei ani? ce te ataci?
  • W.C. W.C.
    Sunt un porc! Scârbos, nesimțit, mârlan, mitocan, cretin, infect. Sunt om ca orice om — iertare.
  • Ileana Mladinoiu Ileana Mladinoiu
    Domnule W.C, astept totusi cateva explicatii. Sau, poate, niscaiva scuze.
  • dan dan
    @W.C. Ce nick predestinat ti-ai ales! Sa traiesti in el! In alta ordine de idei, cam care ar fi "talentele ascunse ale ventuzei de Moldova"? Daca nu le enumeri, esti un las. Insinuarile magaresti pe care le-ai asezat imi dau certitudinea ca ai fost inseminat in uterul unei femele de asin. Cu siguranta ai fost sau esti punctiform in presa. Pripasit in gazetarie in niciun caz pe valoare. Nu stiu daca ai pricepe ceva din Ioan Chirila ori Fanus Neagu. Ar fi ptr. tine o pedeapsa sa lecturezi scrierile lor. Despre macar titlurile unor opere apartinandu-le lui Cioran, Tutea, Eliade, N. Ionescu, ce sa mai vorbim! Adevarate ghilotine, taioase capace de W.C. pentru un latrinist ca tine. Asa ca te-ai orientat.La inceput ai dat talentat cu mopul, apoi te-ai pus la 90 de grade si tot asa. Singura parere buna despre persoana ta iti apartine.Mitocanul s-a nascut ofensat, fie si din umorile nevestei catarului. Nascut inainte de termen si nebotezat cu toata apa. Imi inspiri compasiune. Amin!
  • Ileana Mladinoiu Ileana Mladinoiu
    Repet, am gresit, adresarea era pentru domnul W.C. dar si "gigi" nu iese din calcul. Astept raspuns de la W.C.
  • Ileana Mladinoiu Ileana Mladinoiu
    pardon, domnule 'W.C" (al naibii nume de utilizator")
  • Ileana Mladinoiu Ileana Mladinoiu
    Domnule "gigi". Nu-mi voi ascunde identitatea, asa cum o faci dumneata. Am aflat de fapt si cine esti. De aceea, te voi ruga sa te abtii de la astfel de comentarii. Intamplator, sunt mama acestei "ventuze de Moldova" , cum o numesti dumneata pe fiica mea. Nu ti-as fi raspuns niciodata, dar iti doresc sa ajungi parinte si sa vezi ca nu poti ramane indiferent, atunci cand copilul tau este jignit de oameni..., oare puteti intra in categoria oameni? Aceasta "Mladinoiu" munceste, domnule draga, de la 16 ani. O cunoaste o lume intreaga ce lucruri minunate facea in orice domeniu. Nu o mai comparati cu altii. Ea stie patru limbi: portugheza, spaniola, engleza, franceza. Articolele ei sunt valoroase, fara a fi subiectiva. Sunt convinsa ca nici nu le intelegeti. Trebuie sa invatati mai mult. Sau sa mai treceti prin scoala bunului simt. De partea cui vreti sa fiti? Ati plecat probabil din tara si, departe fiind, va vine usor sa spurcati pe cine nu merita. Dati o cautare si aflati si din ce familie se trage "ventuza" de care tot vorbiti la infinit. Ne mandrim cu un copil care nu "circula" noaptea prin cluburi, ci doar isi face meseria ca la carte. Veti mai auzi de mine. Pe curand!
  • BogdanD BogdanD
    BogdanD = Bogdan Dumitrescu. Nu sunt ziarist!
  • Cristian Sertea Cristian Sertea
    @BogdanD, Cornel,
    Spre deosebire de voi am curajul sa semnez cu numele meu, semn ca sunt independent din toate punctele de vedere si nici de cum o nulitate pe care sa nu il intereseze profitul ;). Sa arunci cu noroi in stanga si dreapta este usor sub apararea unui pseudonim. Si cel mai interesant lucru este ca acele nulitati din subredactia de Timisoara, alde Jakabhazi, Serbanut si subsemnatul isi conduc foarte bine societatile comerciale intr-o perioada in care toti tremurau pentru joburile lor disperati ca a venit criza. Si mai interesant este ca noi trei, toti ne-am dat demisia, nu am asteptat sa fim dati afara. :)
    Una din cele mai mari probleme ale societatii in care traim si inclusiv a presei este ca totul se face distructiv ("sa moara capra vecinului"), prejudecati peste prejudecati. Toata lumea isi da cu parerea despre orice, oricand samd.
    Bogdan D si Cornel aveti curajul sa semnati cu numele vostru?
    Cred ca ma insel, ca jobul pe care il aveti nu va permite acest lucru ;)
  • Cornel Cornel
    @BogdanD, Cristian Sertea
    cam asa e, subredactiile nu s-au justificat niciodata d.p.d vedere financiar. iar redactorii erau foarte slabi acolo, cu cateva exceptii la craiova sau cluj. nu poti face performanta cu interviurile inventate de muscalu pe banda rulanta sau cu nesimtirea altora mai slabi decat el. cat despre tiraje si vanzari, 2004, 2005, 2006 si 2007 au fost ani relativ egali, cu vanzari bune de 70-80-90 de mii de ziare pe zi, de ambele parti. In 2008, anul in care ProSport abia intrase sub noi patroni romani, Gazeta vindea ca in vremurile bune, ba a trecut in lunile cu EURO 2008 de 100.000 de ziare vandute pe editie, in timp ce ProSport s-a dus in jos la 50.000 tot anul (la jumatate fata de anul precedent!). cine a distrus deci ziarul? nu cumva felix drăghici, cosmina noaghea, dan filoti, lucian lipovan, florin caramavrov? e plina redactia de nulitati care n-aveau ce sa caute acolo. remes sau vatafu vi se par scule? unul se zice ca ar fi fost pe vremuri distribuitor de fetite pe la satu-mare, altul e sofer de meserie, fost fotbalist mediocru. a vrut sa se angajeze sofer, dar i s-a spus ca e loc si ca redactor.
  • Dan Jakabhazi Dan Jakabhazi
    O știre încă neconfirmată despre o demisie din irefutabila publicație Fanatik generează 20 de comentarii - majoritatea anomime - în care sunt insultați o grămadă de oameni care au încercat cum au putut ei mai bine să își facă meseria. Mă surprinde însă că printre toate ideile privind cauzele declinului ProSport nu se numără faptul că, față de acum 10 ani, sportul în sine arată mult mai rău, interesul publicului e mult mai scăzut fiindcă oamenii înșiși o duc rău, iar bugetele de advertising sunt mult mai mici. Ziarele ori pierd bani ori pierd calitate. Oricine ar fi închis subredacțiile de la Timișoara, Craiova și Bacău la ce interes pentru fotbal a fost acolo în ultimii ani.
    Dacă Lucian chiar și-a dat demisia cu siguranță are altceva în vizor și se va descurca. Nici el, nici Filoti, nici Felix, nici Caramavrov nu au fugit cu pensiile cuiva, nu au devalizat Publimedia și nici nu au demolat vreo instituție-simbol a țării. E doar un loc de muncă totuși. Iar majoritatea celor pe care îi știu eu de la ProSport și care au plecat de acolo sunt bine sau foarte bine și acum. Iar ProSportul i-a ajutat pentru asta.
  • BogdanD BogdanD
    @Cristian Sertea ...cred ca ai citit gresit, ori era vorba de numar de vizitatori pe on-line, ori vreun tiraj pe o saptamana. 198.000 tiraj, nu a existat nicidoata la un ziar de sport .... tirajele prosport sunt praf demult, cu mult timp inainte sa se intoarca la Publimedia. E o enigma, de ce l-a cumparat Sarbu inapoi .. cand dispui de bugete, toti sunt buni conducatori, ziarul prosport nu a fost niciodata pe profit dupa ce a renuntat prima data la el Sarbu .... cu toate campaniile agresive de publicitate, investitii in subredactii, etc .... inca de pe vremea aceea cand tirajele prosport si gsp ajungeau in jur de 80.000-90.000 tiraj vandut ...se stia ca pe piata nu e loc decat pentru un singur ziar (pe profit desigur! ... erau doua pe marginea prapastiei)! ... btw existenta subredactiilor a fost un lux, care nu s-a justificat niciodata din punct de vedere financiar! ..normal, ca pe tine ca ziarist, nu te-a interesat niciodata, profitul! ..tu erai multumit ca ai un job ....

Trimite un comentariu

sus