Skip to main content

Demisie la ProSport. Lucian Lipovan a renunţat la funcţia de redactor-şef

 

captura prosport

Publicitate

Redactorul-şef, Lucian Lipovan, şi-a prezentat demisia în cursul zilei de miercuri după ce ar fi fost umilit de Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, într-o şedinţă cu toţi şefii, anunţă publicaţia Fanatik Show. Până la acest moment, Lipovan nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.

Nemulţumit de parcursul avut de ProSport în ultima perioadă, vînzările slabe ale printului ducînd ziarul la desfiinţare, mogulul Adrian Sîrbu a convocat conducerea ziarului, înainte de Crăciun, la o şedinţă privată în care patronul trustului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia dezastruoasă creată şi le-a transmis celor prezenţi, Lucian Lipovan (redactor-şef), Florin Caramavrov şi Costin Ştucan (redactori-şef adjuncţi), să citească "Finala se joacă astăzi" – carte scrisă de marele Ioan Chirilă.

Pe larg despre ce s-a întâmplat zilele acestea la ProSport, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Sertea Cristian Sertea
    Totul s-a dus pe apa sambetei cand ProSport a fost cumparat de PubliMedia International in 2008.
    De la 198.000 tiraj s-a ajuns aici, la inchiderea ziarului.
    Pe vremea Ringier-ului, subredactiile aveau puteri depline. Am lucrat in subredactia de Vest si puteam modifica oricand, orice. Important (ca sa nu zic obligatoriu) era ca echipele din zona, Poli, UTA s.a sa intre in primele 3 pagini ale ziarului. Prima pagina era obligatoriu cu Poli sau UTA. Se vindeau pe atunci 25.000 numai in Timisoara.
    Cand ziarul a fost preluat de PubliMedia, lucrurile s-au schimbat total. SDR (steaua, dinamo si rapid) erau olbigatoriu in primele pagini. Poli si ale noastre intrau acolo unde era loc. O jumate de pagina eram bucurosi daca prindeam cu localele. Practic luam un salar moca pentru ca efectiv nu munceam prea mult pentru acel coltisor de ziar. Rand pe rand, baietii din subredactia de Vest si-au dat demisia pentru ca nu am asteptat sa fim dati afara la inchiderea acesteia in octombrie 2009.
    Problema cea mare a tututor publicatiilor nationale, este ca NU AU INTELES NICIODATA cum functioneaza lucrurile in teritoriu. NU au dorit sa inteleaga ca in VEST si nu numai, nu exista un interes asa de mare catre Steaua, Dinamo si Rapid. La fel se intampla si la Cluj si Craiova.
    In perioada Ringier, ziarul a fost sustinut de puternice campanii de marketing. De cand a fost preluat, nu s-a mai intamplat nimic, totul a mers din inertie. Sfarsitul era inevitabil.
  • cristina cristina
    Balon de oxigen pt gsp ? Hahahaha ! in 6 luni se inchide si gazeta !
  • W.C. W.C.
    BogdanD, TitusC

    Chioțea e un bun ziarist, dar și un bun manager. A știut mereu să mențină un echilibru. Să nu uităm că a reușit să țină ProSport-ul sus și după ce jumătate din redacție a plecat la Sport Total. A fost un om cu principii și coloană vertebrală, spre deosebire de Filoti, Lipovan, Caramavrov. Și Vâlvoiu are principii, la fel și Nenciu sau Enciu. Să nu uităm că Enciu a fost la un moment dat redactor-șef adjunct, promovat pe merit, dar apoi a fost imediat mazilit de către Lipovan și Caramavrov. Pentru că-i eclipsa. Iar în perioada Ringier ziarul era foarte sus, atât din punct de vedere editorial, cât și al marketingului. Gazeta, deși era preluată din 2003 de Ioanițoaia și Tolontan, a început să depășească ProSport-ul abia din 2008, după ce Sârbu a răscumpărat ziarul. Acest ziar a fost distrus de oamenii lui Sârbu, nu de Ringier! Dacă Ringier ar fi avut și acum ziarul în portofoliu, ar fi vândut pe puțin 30.000 de exemplare.
  • BogdanD BogdanD
    Eh, ultima isprava a celor de la prosport, prin renuntarea la print, e un balon de oxigen pentru gsp .... oricum, la felul cum i-ai luat parte lui Chilotzea .... ca se ne aducem aminte de cum era poreclit intr-un scandal mai vechi ...ma face sa cred ca ai lucrat in subordinea lui ...si te inteleg ca esti subiectiv ..... legat de df ...era inventat tot de cei care apoi au taiat-o la gsp ...asta nu face altceva, decat sa scada si mai mult "valoarea" celor ramasi la prosport, dar totusi apogeul acelui concurs, a fost atins dupa ce s-a ajuns la un regulament care a permis foarte multe schimbari pe internet, cam prin editia a 3-a daca nu ma insel, adica dupa ce a cumparat Ringier, prosport. In plus la vremea respectiva s-a incercat si o competitie cu df, echipa fantastica, dar din cauza premiilor mai mici, cred ca majoritatea "antrenorilor" au ramas fideli prosport. (chiar daca unii dintre ei aveau si 1-2 echipe la gsp, e nesemnificativ, pentru ca in acelasi timp "antrenau" peste 50 echipe la prosport .... acum eu cred ca totusi, cand se ajunsese la 8-10.000 ziare vandute, nu este de neglijat o masa de vreo 4000-5000 "antrenori virtuali" care manageriau peste 200.000 de echipe..... apoi la vremea respectiva prin 2004, Chilotzea face rubrica sport la Libertatea, ma gandesc eu ca se putea gasi si alti redactori sefi, in presa sportiva la acea vreme, dar altele au fost ratiunile pentru care el a fost numit redactor sef (nu intru in amanunte, pentru ca oricum nu e cazul, si nu e treaba mea!) .... ma rog, cu timpul, a mai crescut ca si ziarist sportiv, dar ziarul prosport usor usor, in afara de df, concursuri cu tichete razuibile, dupa modelul libertatea, nu mai oferea aproape mai nimic .... devenise un tabloid sportiv!!!! si asta si cu ajutorul dlui Chilotzea ....ca deh, el la un tabloid s-a format ca si ziarist .... acum, eu vad ca acuzi, o gramada de la pro tv ..... pai ziarul a fost luat in moarte clinica de la Ringier .... mie personal mi se pare ca baietii chiar au trait bine destul, li se canta prohodul demult!!! (daca nu ma insel s-a pus probleme trecerii doar pe on-line la foarte putin timp dupa ce a ajuns inapoi in portofoliul lui pro ...)
  • TitusC TitusC
    @BogdanD - ai dreptate doar in parte, stimabile. Ce te faci insa ca si gsp se zbate in ghearele falimentului: vanzari prabusite si sustinute cu dvd-uri de desene animate, oameni dati afara, incercarea de a se asocia cu Ringier etc. Divizia Fantastica era un concurs inventat dinainte de epoca "leului", care in mod clar avea limitele lui, iar intre marile greseli ale sale sunt chiar numirea/ acceptarea unor penali precum Filoti, Caramavrov si Lipovan ca adjuncti. Chiotea nu e un geniu, dar a facut din nimic o echipa, scria f ok (la disparitia ProSport el si Buzarin au compus cele mai cool necroloage), avea relatii, se descurca si pe tv, drept dovada ca face treaba f ok la Realitatea pe orice tema.
    Presa scrisa e clar depasita ca si concept in acest moment, asta e purul adevar. Site-urile si televiziunile rad toate informatiile. La asta se adauga o lipsa acuta a distributiei, cu retele patronate de tepari puscariabili, plus un management comercial catastrofal la nivelul editurilor. E pacat ca din cauza unor imbuibati incompetenti gen Orlando, Noaghea, Daniela Radu si alte personaje parasutate in functii de raspundere sunt dati afara sute de oameni care trag de le sar capacele pe plantatia mogulului. Nu din lipsa de continut au murit ziarele la noi, ci din lipsa unor idei, din lipsa de adaptabilitate. Poate ca publicul nu mai vrea atatea opinii si atatea scandaluri, poate ca e satul de anchete (in marile ziare de sport din lume nu exista asa ceva), poate ca doreste sa i se explice de ce Cibulkova a batut-o pe Halep sau cum arata un antrenament al lui Reghe. Multi ziaristi buni au fost dati afara, cu cine sa mai faci treaba? Ok, ideea de stire exclusiva nu mai exista, dar cine sa-ti scrie povestile din spatele stirilor? Bonnie si Clyde? Magiun? Remes?
    D-asta zic, nu Lipovan si Caramavrov sunt singurii vinovati de esec, ei sunt poate cel mai putin vinovati dintre toti mega-sefii. Primul vinovat e Sarbu insusi. Nu uitati de Cruella, de Felix&Costi, de Daniela Radu, de toti tristii aia de la marketing, apoi de papagalul de Orlando. Toti astia ce-au facut? Au dat vina pe redactie, dar tot ei au condus spre faliment si ale publicatii.
  • BogdanD BogdanD
    ziarul asta a murit cand au desfiintat Divizia Fantastica. Era ultimul "teaser" al lor. Niciodata "consumatorii" de prosport nu au cumparat ziarul pentru profesionalismul celor care scriu in el, din momentul in care trupa lui Tolontan si Ioanitoaia au plecat si au preluat Gazeta Sporturilor. Toti "consumatorii" de presa scrisa, cumparau gsp cand doreau/doresc sa citeasca o opiniei, si prosport pentru ca jucau la divizia fantastica! in plus site-ul diviziafantastica le aducea foarte multe "click"-uri (a se traduce foarte mult trafic pe on-line!) pentru ca un antrenor putea sa isi actualizeze echipa, dupa multe accesari, in plus fiecare antrenor avea 50 echipe doar pe un CNP. De cand a ajuns la Ringier acest ziar a fost tinut in viata doar de marketing (divizia fantastica + tichete razuibile!) si distributie!!! Atat! O spune un cititor ... ziaristii care isi dau cu parerea, ar trebui sa se abtina, pentru ca nivelul lor a ajuns la un nivel insuportatibil ...nu va mai citeste nimeni bai!!!! (asa ca mai lasati-ma mai nene cu "leul" ...care este un ziarist mediocru, si vine din zona tabloidelor! .... "Leul" poate sa faca un tabloid de sport ...asta nu va pot contrazice!!!)
  • Concurentza Concurentza
    Un ziar nu e falimentat (doar) de redactorul sef. Redactorii sefi ai ProSport din 2008 incoace - adica Filoti si Lipovan - n-au avut nici macar puteri depline in plan editorial. Deciziile le lua Felix Draghici, un bun om de televiziune-tabloid, insa un adevarat mascarici in ceea ce priveste coordonarea unui ziar de sport. Vina pentru a da ziarul pe mana acestui ins fara viziune o are in totalitate marele guru Adrian Sarbu. Sigur, Filoti si Lipovan sunt vinovati ca in schimbul unor salarii babane au acceptat compromisul de a fi carpele de sters pe jos ale lui Felixao, care a spalat putina super-elegant cand a vazut ca gluma se ingroasa. E drept ca Filoti si Lipovan sunt ei insisi insi lipsiti de idei, oameni fara coloana vertebrala, depasiti net de greutatea unei asemenea functii. Erau bunicei ca si adjuncti ai doctorului Dorin Chiotea, care era cu o clasa peste ei si dovada e ca fara el ProSport-ul s-a dus in cap ramanand practic mult timp cam cu aceeasi echipa redactionala. Nu fac aici apologia "Leului" care e un individ uns cu toate alifiile, dar timpul a dovedit ca nepastrarea lui ca redactor sef a facut ca Gazeta sa vina peste ProSport. Pe timpul regimului Chiotea asa ceva era de neconceput. Si s-a reusit un adevarat miracol ca fara o televiziune in spate si cu o trupa din care jumatate erau papagali pt ca salariile erau mici sa se faca performanta. Sarbu, cand a cumparat ProSport-ul, le-a pus noilor sefi ProTV-ul si Sport.ro la dispozitie, a dat bani de deplasari - deci conditii din start bune, asa ca are de ce sa se revolte. Doar ca u si-a ales corect oamenii.
    O alta problema ar fi managerii. Difuzarea a fost praf, marketingul la fel. Cosmina Noaghea si Daniela Radu sunt niste individe care habar n-au cu ce se mananca presa. S-au trezit directoare peste un ziar din niste pozitii complet diferite, se ocupau inainte de plimbat carti de munca pe la Resurse Umane. Or, femeile astea au pus pe butuci toate publicatiile mogulului, pana cand s-a prins Sarbu si le-a mazilit. Apoi l-a pus in loc pe Orlando Nicoara, un baiat onorabil in zona de internet. Deci, oameni complet depasiti, victime sigure pe o piata dura si macinata de criza. Peste toti astia se baga Felix Draghici si-si mai dadea cu deciziile si Costi Mocanu, asadar falimentul era asigurat.
    Management de doi bani + conducere editoriala subtire = faliment sigur.
    Iar ideea lui Sarbu de a numi prin votul redactiei noul redactor sef e alta tampenie din putul gandirii. I-ar trebui un om cu anvergura, relatii si viziune, dornic sa munceasca si care sa tina la independenta editoriala.
  • W.C. W.C.
    Magiun

    Felix Drăghici a avut norocul să găsească în Filoti, Lipovan sau Caramavrov niște executanți ideali. Credeți că i-ar fi mers la fel cu un Ioanițoaia, Tolontan sau Chioțea?! Bineînțeles că nu, ăștia au coloană vertebrală. De asta au fost eliminați de la ProSport toți oamenii incomozi, încet încet, în timp ce Caramavrov pare veșnic.
  • W.C. W.C.
    @gigi
    Vâlvoiu e super profesionist pe lângă Caramavrov și Lipovan. Are relații, scrie mult mai bine, este iubit în redacție. Ar fi un redactor-șef ideal pentru ProSport. Ștucan merită să rămână, la fel și Buzărin, în rest afară cu toți cei care au lefuri nesimțite. La șaibă, băieți! Cât despre Mureșanu, omul scrie bine, să știi. E clar omul lui Vâlvoiu, dar e ziarist. Mlădinoiu e ventuză de Moldova. Ca valoare gazetărească nu e departe de Caramavrov sau Lipovan, dar se pare că are talente ascunse.
  • Taifunul Taifunul
    Lipovan aprindea lumina pentru Simona Halep, uite ca i-a aprins Sarbu o candela! Campanii penibile ale lui Lipovan, n-au facut decat sa inchida un ziar. Oricum, chiar si cu el pe tarabe nu mai vindea mai mult de 6.000 de exemplare :) Asa o sa raporteze la BRAT cifre uriase, cu cresteri, cu aberatii. Logic... cand il dai moca cu Ziarul Financiar... Oricum oamenii de afaceri nici nu deschid mizeria ca citeasca vomele lui Scutariu, Voinea sau Negraru, dati afara de la Gazeta de ani buni pe motiv de incompetenta. Ei se cred ziaristi. Penibil
  • mihai mihai
    Asa este.Felix Draghici este principalul vinovat pentru FALIMENTUL Prtosport.Cu el trebuia Sarbu sa stearga pe jos.L-au pus pe draghici sa faca din ziar mizeriile de stiri pe care le face la Tv si au crezut ca merge.Uite ca si-au luat-o.Iar alt motiv pentru care acest individ a ingropat si site-ul este ideea titlurilor care te fac sa iti stea inima cand in realitate stirea este o tampenie !!
  • gigi gigi
    Florin Caramavrov, te-ai intrebat vreodata de ce nu ai fost propus niciodata pentru functia de redactor sef adjunct, desi varsta si anii multi de presa, pe care ii ai in spate te indreptateau sa speri la pozitia respectica? A plecat Chiotea, a fost pus Filoti. A plecat Filoti, a fost pus Lipovan. A fost curentat Lipovan, dar tu niciodata nu esti propus pentru functia respectiva, nu ai si tu ambitia sa te intrebi de ce oare tu nu esti propus? Iti spun eu de ce, din doua motive. Primul, ca esti un mare prost asa cum ti-a spus acum citeva saptamani un amic de al tau, iar al doilea motiv este ca nu esti in stare sa conduci, nici macar propria ta masina nu o poti conduce. Saraca nevastata e disperata ca aropae luna de luna, lovesti masina, si o bagi in service. Insa, totusi poate acum iti iese si vei deveni redactorul sef al ProSportului
  • Magiun Magiun
    Adevaratul falimentator al ProSport este Felix Draghici. Acest individ a fost pus de Costi Mocanu sa raspunda direct de ziar cu stirea lui Sarbu si l-a facut praf impunand toate elucubratiile in continut, confundandu-l cu stirile ProTv de Sport. Filoti si apoi Lipovan n-au facut decat sa devina carpele de sters pe jos ale lui Felixao.
  • gigi gigi
    Vesti proaste pentru Tribunu.La auzul vestii, ca redactia il vrea redactor sef pe Vilvoiu. Sarbu a reactionat:"Mai bine o pun redactor sef pe Andreea ESCA fata de asta de care imi spuneti voi, care nici macar habar am cine este.. Vorbiti cit mai repede cu Mironica sa vedeti ce spune despre posibilitatea sa fie redactor sef.In plus, de acum, redactia va continua doar cu un redacgitor sef adjunct.
  • gigi gigi
    Nocivii redactiei sunt Bonnie si Clayde.Sa ii prezentam pe rand, Bonnie: Acest personaj este un “Tudorel Vladimirescu” al redactiei, atunci cind serveste o bere in plus la un pahar de barfa, iar in sedinta este un sifonas si un mielusel in fata lui Lipovan. Mai mult, cind Vilvoiu nu e la sedinta,dupa ce aceasta se termina, pune mina pe telefon si inroseste firul cu seful lui pentru a-i sifona Tribunului tot ce s-a vorbit acolo.Evident, ca din dobitoci nu ii scoate pe Lipovan si pe Caramavrov.
    2 Clyde.
    Aceasta ventuza a redactiei, pentru care un pampalau de la Satu Mare era sa isi riste casnicia, fraierica, stii cadourile pe care i le faceai acum vreo trei ani, deja a inceput sa ii faca ode prin redactie Tribunului. Am auzit ca a inceput sa imparta ulei, zahar si paine alegatorilor.doar doar ca Tribunu sa cistige alegerile.
    PS Caramavrov a spus apropiatilor ca la urmatoatea sedinta cu Sirbu ii va spune acestuia ca a reusit sa citeasca si el in sfarsit o carte. Da, ati auyit bine, a citit Capra cu trei iezi. In rest, respect pentru toti fraierii care au tras pe plantatie pentru salariile mari ale smecherilor de la ProSport
    Ultimul PS.Lipovane, de ce lumea ne spune sa o intrebam pe nevastata cum ai ajuns tu la Bucuresti? Oare, ornateanu stie el mai bine?C

Trimite un comentariu

sus