Skip to main content

Sebastian Ghiţă are planuri de preluare a unor "publicaţii şi site-uri"

 

Sebastian Ghiţă - Sursa foto: Mediafax
Sebastian Ghiţă - Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Patronul postului România TV are planuri de extindere în media. Sebastian Ghiţă, parlamentar PSD şi proprietar al postului România TV, a declarat într-un interviu acordat ziarului Bursa că are planuri de preluare "a unor produse media (...) pe zona publicaţiilor şi site-urilor electronice", scrie Bursa.

"Planuri pentru preluarea unor produse media există, în prezent, doar pe zona publicaţiilor şi site-urilor electronice", a răspuns Sebastian Ghiţă la întrebarea reporterului de la ziarul economic Bursa.

Ghiţă, despre rolul presei în câştigarea alegerilor prezidenţiale

R: Cât de important consideraţi rolul mass-media în politică, respectiv în câştigarea alegerilor prezidenţiale?

Sebastian Ghiţă:

Cred că se exagerează rolul mass-media în politică. E important, dar nu cel mai important. Astăzi, România are o reală democraţie media. Televiziuni, ziare, site-uri, radiouri, «new media tools», care permit exprimarea oricăror idei, fie ele de stânga, neo-liberale, conservatoare, populist deşănţate, extremiste, pro sau anti europene. Paradoxal, chiar cei care se prefac că apară libertatea de exprimare şi independenţa presei şi-ar dori o reducere a numărului de canale media. Eu cred că B1, Hotnews, ziare.com fac bine când critică Guvernul sau alte instituţii. Cred şi că Antena3 sau Realitatea, sau RomâniaTV, fac bine ceea ce fac. Nimeni nu împărăţeşte lumea, iar diversitatea opiniilor şi critica elegantă sunt importante într-o societate. Nu cred însă că cei care se consideră deţinătorii adevărului pe Pământ fac bine. Toţi trebuie să contribuim cu idei în societate. Oamenii aleg apoi la vot ideile. Să nu-i mai credem proşti. Mereu conştiinţa naţională a ales bine.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • misu misu
    daca nu cumpara facebook-ul da banii de pomana.
  • Foxcrawl Foxcrawl
    rolul media e sa prezinte si sa critice deraparile din societate dar uneori ele incearca sa manipuleze si sa ascunda adevarul. Nu stiu cum se face ca RomaniTV discuta azi despre cazul deputatului Coman dar in amplul sau articol n-a spus un cuvand din ce partid face parte. a mentionat de zeci de ori, "un deputat care facea parte dintr-un partid". E culmea ca dadeau impresia ca nu stiau ca bossul de la Buzau era de la PC. hmmmm
  • Alex Alex
    Cica: "Toţi trebuie să contribuim cu idei în societate. Oamenii aleg apoi la vot ideile. Să nu-i mai credem proşti." Da, toti trebuie sa contribuim la informarea corecta prin audiovizual si sa nu promovam minciuna, sau sa pornim o adevarat artilerie impotriva celor care o fac cu profesionalism.

    Ceea ce faceti voi la A3 si RTV nu este jurnalism. Aratai-mi o tara din Europa si emisiuni de acolo, de nivelul celor promovate de voi. Sunteti rusinea continentului.
  • Nico Nico
    Din raspunsul lui la intrebarea citata, inteleg ca poate fi orice, numai prost nu. A spus niste chestii logice, de bun simt, acum sa vedem si cat din ce spune, crede.

Trimite un comentariu

sus