Skip to main content

GSP: Radio România – Radio şmecheria: 60.000 de euro aruncaţi pentru Gala Bute

 

Publicitate

PRESA DE AZI. Curtea de conturi confirmă jaful comis în Radio România la Gala Bute, scrie Gazeta Sporturilor, care a investigat cazul în ultimele luni. “Radio şmecheria”, titrează ziarul despre cum s-au aruncat 60.000 de euro fără ca nimeni din conducerea Radioului (nici preşedintele Istvan Demeter care a semnat documentul) să îşi explice suma.

Date şi fapte:

  • Pe 23 octombrie 2013, Gazeta Sporturilor publica articolul “Aici, Radio România a fost suma exactă” (episodul 1 şi episodul 2) în care arăta că radioul public a plătit 60.000 de euro firmei unui paparazzo – Viorel Sima - pentru transmiterea meciului de box dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy.
  • Rudel Obreja, organizatorul Galei Bute, spune că i-a cedat drepturile de transmisie lui Viorel Sima (cel care a discutat apoi cu Radio România) pentru 6.000 de euro, dar că suma a fost modificată din pix: “Viorel Sima e un hoţ. A dat o ţeapă de 60.000 de euro postului Radio România Actualităţi. I-am oferit societăţii lui drepturile radio pentru Gala Bute, în schimbul a 6.000 de euro. A adăugat un zero şi a încasat 60.000 de la postul public”, zice Obreja. Sima respinge acuzaţiile.
  • Suma a fost mult mai mare decât alte evenimente trasnsmise de postul public. Un exemplu: un alt meci, dintre Bute şi Froch, disputat la Nottingham, a costat doar o mie de euro. Angajaţii de la sport, din radio susţin că meciul din gala Bute “trebuia transmis în mod gratuit şi de aceea am fost evitat” (după cum a declarat Ilie Dobre).
  • Contractul a fost semnat de Andras Istvan Demeter (preşedinte al radioului la acea vreme), Carmen Ionescu (director producţie editorială), Constantin Puşcaş (director economic) şi Mircea Sălăgean, şef juridic. Niciunul nu a putut spune cine a negociat şi dacă s-a ocupat cineva de obţinerea unui preţ mai bun.
  • Pe 17 decembrie 2013, doi auditori din departamentul XI al Curţii de Conturi redactează un raport în care demonstrează încălcarea legii la SRR cu ocazia Galei Bute. Problemele:

- Contractul trebuia semnat de Comitetul Director.
- Trebuia informat Consiliul de Administraţie
- Contractul trebuia introdus în circuitul informatic.

Articolul complet, aici.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, celelalte titluri cu care s-au deschis ziarele de astăzi:

  • EVENIMENTUL ZILEI are pe prima pagină un titlu dur: "Penalul Voiculescu foloseşte Antena 3 împotriva presei libere". Articolul abordează subiectul "linşajului mediatic de la Antena 3, la adresa ziariştilor pro-occidentali". "Din arsenal nu au lipsit insultele şi ameninţările, drept pentru care EVZ a anunţat CNA", îşi începe Mircea Marian articolul de pe prima pagină. 
  • ADEVĂRUL: "Iarna prea grea topeşte economia" - este titlul data de cotidianul deţinut de Cristian Burci. Ziarul scrie despre efectele negative ale vremii asupra culturilor agricole şi implicit asupra economiei. "Mii de hectare de culturi agricole compromise, păsări călătoare care nu vor sp mai plece în ţările calde, turism prăbuşit în zonele montane. Aşa arată România în plină iarnă blândă", scrie Adevărul.
  • ROMÂNIA LIBERĂ: "Ce caută DNA în curtea baronului? Răspuns: 5.000.000 de euro" - titrează pe prima pagină cotidianul editat de Medien Holding. Baronul despre care se vorbeşte în titlu este Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, "partenerul lui Radu Mazără", după cum relatează RL.
  • JURNALUL NAŢIONAL: "Arabii muncesc pe plantaţia lui Băsescu" - este titlul de pe prima pagină a ziarului condus de Marius Tucă. Articolul abordează un subiect intens exploatat de presă - "terenul de la Nana", care a fost cumpărat de Ioana Băsescu. 
  • LIBERTATEA: "Părinţii scot anual 142.000.000 de euro din buzunar pentru fondul clasei"
  • CLICK!: "Victor Slav trebuia să se însoare cu Andra, nu cu Bianca", spune o fostă iubită de-a prezentatorului.  
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus