Skip to main content

Meciurile Premier League, de la Eurosport, se văd şi pe RCS&RDS de la 1 ianuarie

 

SONY DSC
Captură Paginademedia

Publicitate

Varianta Eurosport cu meciurile din campionatul de fotbal al Marii Britanii a putu fi văzută şi în reţeaua de cablu RCS&RDS, în prima zi a anului 2014.

Prima partidă din acest an a fost cea dintre Swansea şi Manchester City, difuzată de la ora 14.45. Tot astăzi, Eurosportva mai difuza meciul Southampton - Chelsea (de la 17.00) şi Manchester United - Tottenham (de la 19.30).

Introducerea meciurilor Premier League vine după o perioadă în care operatorul a retransmis varianta internaţională a Eurosport, deşi canalul paneuropean difuza pe alte reţele varianta cu meciurile din Premier League. RCS a motivat nedifuzarea meciurilor printr-o problemă legată de drepturile de autor şi pe alte teritorii, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Meciurile din Premier League au putu fi văzute încă de la prima partidă transmisă de Eurosport la UPC, iar la Romtelecom la câteva zile după. UPC a anunţat săptămâna trecută că Eurosport se va vedea în reţeaua de cablu şi în 2014.

Situaţia retransmiterii postului Eurosport a fost sub semnul întrebării până în ultima zi a a lui 2013, întrucât preşedintele CNA, Laura Georgescu, declarase pentru Mediafax că contractele de retransmisie cu marile companii de cablu, RCS, UPC şi Romtelecom urmau să expire la 31 decembrie 2013. Tot atunci, Laura Georgescu mai declarase că RCS&RDS a notificat Consiliul, precizând că poartă negocieri cu Eurosport pentru încheierea unui nou contract şi, în cazul în care, negocierile vor eşua RCS îşi rezervă dreptul să reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie şi să scoată canalele Eurosport din grila de programe.

Informaţia potrivit căreia meciurile Premier League se pot vedea şi pe RCS a fost semnalată de un cititor paginademedia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John_Doe John_Doe
    :)))
  • Adi Adi
    Eu vad Eurosport 1 HD si 2 HD pe Dolce nu pe Nextgen. Dolce normal, cu abonament de la Romtelecom. Internet, TV si telefon fix aproximativ 120 lei. Nu am pachetul maxim cu HBO si Cinemax dar vad toate cele 4 posturi Dolcesport ,inclusiv HD , si ambele Eurosport HD si Eurosport cu Premiere League.
  • popov popov
    Adi nu te supara unde vezi pe Dolce Eurosporturile Hd?Poate pe nextgen...
  • ovidiu ovidiu
    iti dau totala dreptate adi ,de NOname nu zic nimic :) o sa le plateasca el datoria rds-uli (1 miliard rotund si gras EURO ) sau noname nus tie de datoriile lor?:))
  • cristina cristina
    Iti pot spune doar termenul limita pt implementarea in toata reteau 11.01.2013 ( atat in analogic,cablu digital si DTH)
  • noName noName
    Minte nu ai tu că dacă aveai nu veneai cu afirmaţii puerile de genul "RCS este sub Dolce". Mai urmează să ne spui şi că Batman e peste Superman şi să ne enumeri şi ce ai în frigider că ce vezi la televizor ne-ai enumerat deja (şi ca un retardat ce eşti, întrebarea era dacă pe Eurosport 1 HD de la Dolce vezi fotbal sau sky). Mai repet o dată, deşi nu cred că ai tu cum să pricepi, avem de-a face cu două canale distincte: Eurosport International si Eurosport România (prostănaci le mai numesc "cel cu sky" şi "cel cu fotbal").
  • adrian adrian
    Este penibil ca rcs sa nu emita si pe satelit , sunt foarte multi abonati care cer acest lucru , am asteptat atat de mult sa avem ,, Anglia ,,. Are cineva o data sigura când se va transmite ,, Anglia ,,si pe satelit ?
  • Adi Adi
    No name ,adica fara minte,spune-ne doare frustrarea?Eu nu am nicio legatura cu RCS sau Dolce. Am acasa Dolce si la serviciu RCS. Am pe Dolce, Eurosport 1 HD,Eurosport 2 HD si Eurosport cu Premiere League. Pe RCS am Eurosport cu..... schi.O fi greu de inteles??
  • noName noName
    Pentru moment Eurosport PL RO emite doar în normă veche, adică DVB-S. Orange fiind un DTH nou a trecut direct la norma nouă DVB-S2. Soluţia ar fi ca Eurosport să emită în paralel şi varianta HD a canalului (aşa cum face cu Eurosport International) sau Orange să preia semnalul în format vechi (dar în acest caz nu se câştigă nimic la capitolul calitate iar Orange se promovează ca fiind operatorul cu cel mai calitativ semnal).
  • noName noName
    De câte ori deschizi gura te dai singur de gol cât de prost eşti. În primul rând Dolce emite doar pentru România iar DiGi pentru RO, HU, CZ şi SR. În al doilea rând sunt transmise pe sateliţi diferiţi (nici unul românesc) aşa că e nevoie şi de intervenţia altor factori în procesul de transmisie. Nu are rost să mai pomenesc de sistemele de criptare că oricum tu nu o să pricepi nimic. Şi dacă tot te omori în figuri cu Dolce al tău, ia spune, ce vezi pe Eurosport HD? Vezi cumva Premier League?
  • adi adi
    ,,Fara nume,, poate asa o fi si in bulletin,prin ceea ce spui nu faci decat sa confirmi ca RCS este sub Dolce!! Pe Dolce nu e nicio problema de criptare sau decodare.La RCS....problem!
  • mardare sorin mardare sorin
    stie cineva daca se vor vedea meciurile din premier league si pe orange tv .
  • ionutzz ionutzz
    pe analog tv suceava rds-rcs nu este in momentul de fata este meciul de tenis nadal - gulbis pe eurospoet vrajela daca era ma uitam la meci
  • noName noName
    De ce comentezi dacă nu te pricepi? "Anglia" cum îi spui tu, este deja pe satelit doar trebuie criptat în Nagravison ca să poată fi decodat cu cartelele de la DiGi.
  • adi adi
    Anglia nu va fi pe satelit la Digi!RCS a pierdut lupta cu Dolce la DTH si nu mai investeste.Tocmai de aia nu mai plateste nici Antenele.

Trimite un comentariu

sus