Skip to main content

O reclamă la Savoria, pâinea familiei Voiculescu, interzisă de CNA

 

savoriaSpotul publicitar la Savoria - Pâinea copiilor a fost interzis astăzi de CNA. Consiliul a considerat că acest spot nu respectă principiul informării corecte.

Publicitate

Membrii CNA au votat în şedinţa de astăzi  intrarea în legalitate a spotului Savoria - pâinea copiilor, ceea ce echivalează cu interzicerea lui de la difuzare.

Pe de altă parte, Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a constat că această reclamă încalcă prevederile Codului de practică în publicitate.

Pâinea Savoria este produsă de o fabrică deţinută de surorile Camelia şi Corina Voiculescu.

Comitetul Etic al RAC s-a referit, printre altele, la un articol care vorbeşte despre publicitatea înşelătoare.

Spotul Savoria - Pâinea copiilor a fost difuzat de posturile Antena 1, Euforia, GSP Tv, Antena 3, Antena Stars, în perioada 15 decembrie 2013- 2 ianuarie 2014, potrivit unei monitorizări a CNA.

Ce spune spotul Savoria interzis de CNA?

Voce de copil din off:

"Dragi prieteni, vă recomandăm pâinea pentru copii de la Savoria, e delicioasă, iar mama spune că e şi super sănătoasă. Conţine o grămadă de minerale şi vitamine."

ILUSTRAREA SPOTULUI.

Pe ecran, dintr-o felie de pâine încep să se desprindă diverse figurine ( animale sălbatice, un fluture, un copac). Alături de figurinele din pâine, apar simbolurile unor vitamine şi minerale, iar în partea stângă a ecranului, o pâine pe ambalajul căreia se poate citi: "Savoria. Pâinea copiilor".

"Creşte sănătos", spune sloganul reclamei pentu Savoria - pâinea copiilor.

Un alt mesaj care se aude din off este următorul: "Conform studiului Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România realizat în luna august, fabrica Savoria este singura din România care produce doar pâine fără E-uri".

În acelaşi timp pe ecran este afişat textul: "Conform studiului A.N.P.C.P.P.S. realizat în luna august, fabrica Savoria este singura din România care produce doar pâine fără E-uri".

Ce prevederi din legislaţia audiovizualului a încălcat acest spot?

CNA a decis intrarea în legalitate a spotului "Savoria. Pâinea copiilor" în baza articolului 93 din Codul audiovizualului.

“Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale” (ART. 93 din Codul audiovizualului).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Natalia Natalia
    Bravo "lucia" se pare ca nu sunt singura care a inteles gresala sau o intentie bine calculata.
  • Natalia Natalia
    Referitor la una din reclamele acestei paini (caci am inteles ca sunt mai multe variante), desi eu am vazut si o vad incontinuare tot pe cea care imi irita atat auzul, vazul cat si "pulberea" de inteligenta care consider ca o mai am sau ramas in atata incultura. Incultura, pe care acum o promoveaza si televiziunea IN SCRIS, dupa cum se vede in reclama cu pricina: Cum adica pentru NICIUN produs din sortimentele din aceasta paine NU s-au folosit aditivi, consdrvanti sau ce or mai vrea ei sa scrie. Stiti ce scrie la cuvantul niciun, niciunu? Va contraziceti singuri cu acest mesaj! Luati dex-ul sau cereti parerea unui prof de literatura daca habar n-aveti de limba romana, sau reclama exprima fix adevarul despre paine: adica FOLOSESTE tot ce sustineti ca n-ar folosi.
  • lucia lucia
    Ar fi cazul sa angajati un profesor de limba romana care sa va corecteze reclama !
  • gogu gogu
    daca vreti sa cumparati, uitati-va bine prin punga. in Kaufand era mucegaita.
  • Stefanescu Calin Stefanescu Calin
    Am vazut reclama cu figurinele de animale si am zis ca o sa-i fac o surpriza nplacuta nepoatei mele , dar surpriza a fost neplacuta nefiind vorba de figurine.
    Am aruncat pe apa Sâmbetei 6 lei . Cred ca interzicerea spotului nu este de ajuns ci ar trebui data si o amenda substantiala
  • ziDzi ziDzi
    a facut cineva un control la aceasta paine care spune ca e "Sanatoasa si nu contine E-uri" vad ca aceasta reclama apare numai pe posturile Tv conduse de fam.Voiculescu
  • Dragos Dragos
    Era draguta reclama. Nu-i nimic, o refac putin si e gata:)
  • cristi cristi
    Unde au oprit reclama?sunteţi siguri?acum 5 minute am văzut-o pee antena stars.painea lui felix are tupeu.
  • Hateria cenusie Hateria cenusie
    Daca e sa-l iei la bani marunti, Voiculescu e chiar prost. L-a angajat pe hidrocefalul ala de Ciocolax sa conduca televiziune (?!) si ala s-a cuplat cu fiica-sa. Apoi a facut spoturi pentru paine nestiind ca sunt mincinoase si deci ilegale... Mai, mai...Angajatii de la trustul Intact or stii cat de prost e Varanul?...
  • VORTEX VORTEX
    @Adi,Mencinicovschi a fost dintotdeauna sclavul lui Voiculescu.Acesta din urma a scos de mai multe ori carbunii din foc cu mainile primului,chiar din anii 90.
  • Adi Adi
    Ce mizerie de oameni!! Mencinicovschi a devenit un sclav al lui Voiculescu! Rusine!
  • Bogdan Bogdan
    Siiiguri, si membrii CNA au fost impartiali si le-a pasat de "respectarea demnitatii umane".
  • noName noName
    Au otrăvit minţile poporului iar acum vor să otrăvească şi burţile! Vomă!
  • mosu mosu
    Bine ca stiu, n-am sa cumpar niciodata paine de la voiculesti

Trimite un comentariu

sus