Skip to main content

PRESA DE AZI. Corupţia în şcoli, directorul milionar al Metrorex şi doctorul aurolacilor ţin primele pagini

 

Presa de azi, 13 ianuariePornind de la învăţătoarea şpăgară de la Şcoala Nr. 10, Adevărul face astăzi, pe prima pagină, Mercurialul cadourilor în învăţământul românesc. Evenimentul zilei îl prezintă pe directorul milionar al Metrorex, iar Libertatea pe doctorul aurolacilor, cel care are grijă de oamenii străzii.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale ziarelor de astăzi.

  • România liberă îşi deschide ediţia de astăzi cu un interviu cu Oana Schimdt-Hăineală, membră CSM. "Oana Schimdt-Hăineală, fostă preşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), declară că marea corupţie nu poate fi combătută doar de procurori şi judecători, fiindcă aceştia au nevoie de un "cadru normativ" şi de instrumentele necesare, pe care doar clasa politică le poate asigura", scrie cotidianul editat de Medien Holding pe prima pagină. 
  • Adevărul are pe prima pagină un articol despre corupţia din şcoli, un subiect iscat de cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr.10 din Bucureşti, care a fost concediată după ce a cerut părinţilor cadouri cu ocazia sărbătorilor. "Mercurialul cadourilor în şcoala românească", titrează Adevărul pe prima pagină. 
  • Evenimentul zilei are ca deschidere de ziar un articol despre directorul Metrorex. Directorul milionar al Metrorex a vrut să "fure" un drum în Primăverii, titrează ziarul condus de Dan Andronic. Cotidianul mai scrie că "Aurel Radu (directorul Metrorex) şi-a trasat o cale de acces pe un teren al statului, ca să aibă o parcelă mai valoroasă într-o zonă centrală a Capitalei". 
  • Jurnalul Naţional scrie despre întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA. Români bolnavi de "Înalta Poartă" - este titlul articolului de pe prima pagină din Jurnalul Naţional pe prima pagină.
  • Libertatea are pe prima pagină un articol despre "doctorul aurolacilor". Tabloidul scrie că "la 36 de ani, medicul Costin Militaru îşi riscă viaţa de două ori pe săptămână, coborând în canale pentru a avea grijă de oameni fără căpătâi, adesea extrem de violenţi". Ziarul Libertatea titrează pe prima pagină: "În canale, şpaga se numără în purici şi în păduchi!". 
  • Click! vorbeşte despre problemele de sănătate ale compozitorului Horia Moculescu (76 de ani), care recent a făcut o criză biliară şi va fi operat. Tititlul dat de tabloidul editat de Adevărul Holding este următorul: "Horia Moculescu, păzit la spital de amantă". 
  • Gazeta Sporturilor scrie că "Steaua a semnat un precontract pentru vânzarea decarului său (Tănase) în seria A". "Pleacă şi Tănase!", este titlul cu care îşi deschide ediţia de astăzi cotidianul de sport. "Situaţia lui Reghe riscă să devină dramatică, întrucât Steaua rămâne  la finalul sezonului fără jumătate dintre titulari", mai scrie GSP. 
  • Subiectul vizitei Victoriei Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, a fost tratat şi de Academia Caţavencu, în stilul caracteristic. "De ce nu s-a întâlnit Ponta cu trimisa Unchiului Sam? Pentru că în colonia România legea o face...Unchiu' Salam", scrie săptămânalul de satiră, pe prima pagină. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    A fost greseala mea. Am vrut sa scriu CSM. Multumesc pentru observatie, am corectat.
  • Basist Basist
    Scuze. PETRISOR.
  • Basist Basist
    Mai Perișor , nu mai face bre confuzii. Matracuca aia de smith haineala nu e membra CNA, cum scrieri voi. Asta e decât la CSM. Aia de la CNA e alta . La fel , da alta.si nu i basista e pontista.

Trimite un comentariu

sus