Skip to main content

Primele date oficiale de audienţă ale Digi 24. Câţi români se uită la postul RCS. Digi ar putea intra pe toţi cabliştii

 

Digi studenta

Publicitate

Câţi telespectatori are Digi 24? Până acum, întrebarea nu avea răspuns, pentru că televiziunea de ştiri a companiei RCS a ales să nu fie în sondajele de audienţă.

Canalul a fost nevoit însă să plătească pentru cifrele de audienţă. Cum aşa? Digi 24 doreşte să intre în lista posturilor must-carry, cu alte cuvinte să fie declarat liber la retransmisie şi să fie preluat obligatoriu de toate reţelele de cablu.

Lista se face pe baza măsurătorilor oficiale de audienţă, din care Digi 24 nu făcea parte.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audienţele de anul trecut ale postului şi locul pe care îl are în topul general, conform datelor depuse la Consiliul Naţional al Audioviziualului (forul care aprobă lista must-carry).

AUDIENŢELE. Cifrele arată că, la nivelul întregii ţări, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, în anul 2013, postul de ştiri a avut, în medie pe minut, un număr de aproximativ 23.000-25.000 de români.

Audienţa Digi 24 este de aproape zece ori mai mică decât cel mai urmărit post de ştiri, Antena 3, şi de aproape patru ori mai mică decât Realitatea TV sau B1. De menţionat că, spre deosebire de celelalte staţii de ştiri, Digi 24 se vede doar în reţelele RCS şi Digi DTH (satelit), adică aproximativ jumătate din piaţă.

Comparativ, iată cum se situează Digi 24 între celelalte staţii de ştiri, după media la nivelul întregii ţări în 2013:

  • Antena 3: 1,15% (219.000 de români pe minut)
  • România TV: 0,72% (137.000)
  • Realitatea TV: 0,5% (95.000)
  • B1 TV: 0,5% (93.000)
  • Digi 24: 0,12 (aproximativ 23.000-25.000 de persoane)

Cu aceste date, Digi 24 a fost pe locul 13 între posturile libere la retransmisie, peste Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV şi Naţional 24. De menţionat că nu intră în acest clasament posturile publice (care sunt obligatorii) şi televiziunile pe bani, precum canalele Pro TV (Pro TV, Acasă, Sport.ro), Discovery Channel sau Disney Channel.

O menţiune importantă: Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a aprobat încă lista staţiilor libere la retransmisie, care vor fi incluse în mod obligatoriu în grilele tuturor cabliştilor.

Listele discutate la CNA au variat între 20 sau 30 de canale (cazuri în care ar intra şi Digi 24).

Radu Călin Cristea a propus însă şi o variantă în care doar zece canale să fie obligatorii (situaţie în care Digi 24 rămâne în afara obligativităţii).

Citiţi cum au decurs astăzi discuţiile la CNA, dar şi ce alte posturi ar putea fi libere la retransmisie, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • poneiul fistichiu poneiul fistichiu
    Petrisor,
    Ne dezvalui si noua sursa care ti-a comunicat procentul de 60% cota de piata RDS/RCS? Vrei sa ne spui ca are peste 4 milioane de abonati pe cablu si DTH? Adica si-a dublat numarul de abonati fata de 2011? Greu de crezut, cifrele realiste indica 40 maxim 45%.
  • Unu Unu
    Digi24 e cel mai echidistant post de stiri!
  • Tudor Tudor
    De acum o să apară şi în celelalte măsurători pe care le publicaţi aici? Mă refer la rating în prime time, talk-show-uri, zile speciale, urban/rural?
  • geo geo
    Raducule, audienta este destul de buna, avind in vedere aria de acoperire...si, te asigur, ca multa lume se uita pe net la ei. ai dreptate, daca filmau la mormintul lui Ceausescu din ghencea, daca ne aratau sicriul descoperit de la o inmormintare transmisa in direct, daca o invitau non-stop pe madam Tatoiu, daca bateau cimpii zilnic despre tigani, despre Becali si Vadim, despre previziunile sumbre ale cititorilor de stele si specialistilor din diverse domenii...aveau o adudienta ceva mai buna...
  • Radu Radu
    Mai, voi astia de la digi, nu va mai dati singuri mesaje de sustinere, pe catastrofele astea de audiente, ca picati in penibil. De erau stirile asa de grozave precum pretindeti, in 2 ani de zile cred ca le descopereau romanii si se uitau la ele...
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Digi 24 nu apare în măsurătorile de audiență dar, dacă plătește, poate primi datele pe care le solicită.

    În acest caz, avea nevoie de datele de audiență anuale pentru a fi inclus în lista must-carry (după cum am precizat în text, lista se aprobă de CNA doar pe baza datelor anuale de audiență).

    Datele sunt pentru targetul național (după care se stabilește lista must-carry).
  • masuratorul masuratorul
    Ne puteti explica mai clar de unde sunt cifrele astea de audienta daca sustineti in prima fraza ca postul Digi24 nu este masurat. De cand plateste Digi24 pentru masuratori, pe ce perioada sunt, pe ce esantion, cat reprezinta esantionul Digi din total, etc.... Articolul pare scris la comanda si o manipulare grosolana
  • Lucian Lucian
    :p Cum sa te bata posturile de desene animate?Cred ca Teszari ar trebui sa taie in carne vie.Cine justifica banii cheltuiti?Defapt daca o dai pe Psd,Pnl, ratingul nu conteaza.Cred ca meritau mai mult .
  • Eugen Eugen
    Stie cineva ce e cu Focussat ca stagneaza si nu mai vin cu nimic nou? Sunt pe duca ?
  • negru negru
    Dupa tonul tau, pari a fi unul dintre cei care au primit mesajul prin SMS ca nu li se prelungeste contractul la Digi 24...
  • atodiresei atodiresei
    Cristina de la RCS nu s-a trezit? Cum au aparut cifrele astea fara sa isi dea inca cu parerea? Imi vine sa rad cand vad audienta creata de spidermanul de Prelipceanu.Orice post tv poate spera sa urce numai Digi tre sa se gandeasca ca se duce in jos. Uciderea conceptului de tv regionale prin concedierea tuturor corespondentilor va duce probabil ratingul sub mynele tv si taraf. Sau poate bosii RCS nu vor altceva decat verde in orasele si judetele USL sa isi extinda reteaua. Prelipceanule ne-am data seama deja cat de impartial esti.
  • mariana mariana
    e ma uit la Digi24, B1TV,NASULTV,REALITATEATV RESTUL SUNT HAZNALELE PSDISTILOR.
  • Mego Mego
    Eu ma intreb de ce Digi 24 nu este lasat free to air pe satelit de catre RCS, in felul acesta ar putea fi urmarit si de catre abonatii Focus si de toata lume ce are pozitionata o antena la 1 grad West. Asta daca tot vor mai multa audienta.
  • Eugen Eugen
    Probabil dpv electoral, pai daca la cati abonati la RCS nu are audienta, putin probabil sa castige telespectatori. In plus pe DTH oricum nu se aplica principiul must carry, o alta ineptie a CNA. Nu conteaza ca semnalul vine prin fir, prin parabola sau prin internet, daca exista licenta de la CNA pentru retransmisia canalelor tv, atunci sa fie aplicat obligatoriu principiul must carry
  • bika bika
    Cred ca se cam distanteaza de ceilalti ,dar asta e tara noastra...otv,protv,taraftv,etc...prostia si marlania sunt printese...acasatv,b1tv,antena3tv,...etc

Trimite un comentariu

sus