Skip to main content

PROGRAME SPECIALE. In memoriam Marioara Murărescu la TVR, cu Iuliana Tudor

 

Screen Shot 2014-01-31 at 2.34.33 PMPentru acest sfârşit de săptămână, Televiziunea Română a programat o serie de emisiuni dedicate Marioarei Murărescu, de numele căreia se leagă cei peste 30 de ani de Tezaur folcloric.

Publicitate

Printre acestea se numără un program special prezentat în direct de Iuliana Tudor şi mai multe ediţii speciale ale unor emisiuni de la TVR, care au avut-o în prim plan pe "domna folclorului românesc".

TVR 1 va difuza astăzi, începând cu ora 16.00, o ediţie specială a emisiunii Confesiuni, în care Iuliana Marciuc a avut-o ca invitată pe Marioara Murărescu.

Tot astăzi, de la ora 21.00, Iuliana Tudor prezintă în direct, din Studioul 2 al Televiziunii Române, In memoriam Marioara Murărescu, un program dedicat celei care a realizat Tezaur Folcroric timp de mai bine de 30 de ani.

În platou vor fi prezenţi invitaţi care i-au fost aproape realizatoarei şi vor fi difuzate imagini din emisiuni filmate de-a lungul anilor.

Emisiunea Iulianei Tudor va putea fi văzută în reluare sâmbătă, 1 februarie, de la ora 10.45.

Ce alte programe a mai pregătit TVR în memoria Marioarei Murărescu

  • Sâmbătă, de la ora 18.15, TVR 1 va difuza o ediţie a Partenerilor de weekend în care echipa emisiunii a vizitat-o pe Marioara Murărescu acasă, pentru o discuţie caldă, relaxată.
  • Duminică, pe 2 februarie, de la ora 15.00, telespectatorii TVR 1 pot urmări o ediţie specială Tezaur folcloric, emisiune a cărei existenţă este legată pentru totdeauna de numele Marioarei Murărescu.

Realizatoarea de televiziune Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.

Despre Marioara Murărescu

Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune “Tezaur folcloric”, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni “Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ziDzi ziDzi
    peste trei decenii de Tezaur Folcloric e o realizare imensa de neegalat, Dumnezeu sa o Odihneasca in pace

Trimite un comentariu

sus