Skip to main content

Stelian Tănase, şeful interimar al TVR, a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Stelian Tănase, şeful interimar al TVR, a declarat că a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta şi premierului Victor Ponta în cursul săptămânii viitoare, scrie Mediafax.

Stelian Tănase a participat la o "discuţie de lucru" cu membrii Comisiei pentru cultură din Senat.

"Într-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finanţe este acest lucru (majorarea taxei TV, n.r.) şi sper ca săptămâna viitoare să îi înfăţişez şi primului-ministru. Avem înţelegere ca, după Anul Nou, să avem o discuţie. Avem un material, putem discuta pe o bază serioasă. Mărirea taxei este lucrul la care ne gândim. Este o discuţie complicată şi ea se va purta", a spus acesta.

Stelian Tănase a menţionat că apar diverse reglementări care, în ultima vreme, sunt "împotriva" instituţiei pe care o conduce.

El a menţionat, în acest sens, decizia Curţii Constituţionale care va avea ca efect, probabil, reducerea cu o treime a încasărilor SRTv pe anul 2014.

"Este vorba de faptul că firmele vor plăti numai pentru un singur abonament, chiar dacă au o mie de televizoare. Aici putem să discutăm o formulă, dacă nu facem un abonament mai consistent, care să cuprindă faptul că are o mie de televizoare şi nu doar un abonament normal, care este preţul a două ţigări", a mai spus Stelian Tănase.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, i-a spus lui Stelian Tănase că va fi dificilă majorarea taxei TV, chiar cu 2-3 lei, mai ales într-un an electoral şi în condiţiile existenţei mai multor nemulţumiri faţă activitatea acestei televiziuni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei.eu andrei.eu
    TAXTA TV este o necesitate daca vrem un TVR performant insa ar trebui sa existe mecanisme pentru a asigura independenta TVR. In plus la TVR ar trebui sa existe doar profesionisti,oameni deschisi la minte,cu o viziune clara ca TVR trebuie sa performeze. Daca TVR ar fi administrat corect ar avea sanse sa fie in top 3.
  • bahmu bahmu
    Selianos si unul luat dupa strada avea idei mai stralucite ca ale tale ptr eficientizarea activitatii...nu majorarea taxei...
  • Adi Adi
    Sa vedem acum cine iese sa faca o petitie IMPOTRIVA acestei taxe catre TVR! Sa vad daca deontologii gasesc o varianta sa plateasca NUMAI cine vrea aceasta taxa !Sa vedem acum daca mai ies oamenii in strada ca sa nu platim noi hotiile de la TVR!!

Trimite un comentariu

sus