Skip to main content

Taraf TV nu mai cântă pentru Prigoană. CNA nu le-a prelungit licenţa

 

CNA

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenţei pentru postul Taraf TV nu a trecut de membrii CNA. Postul TV, a cărui licenţă expiră pe 15 februarie, mai are o şansă: contestaţia.

Majoritatea membrilor CNA au considerat că videoclipurile prezentate de postul TV ar fi prea vulgare şi încalcă legislaţia privind protecţia minorilor. În şedinţa de astăzi, s-a făcut şi o selecţie de videoclipuri difuzate pe postul TV. Pentru acestea, membrii CNA au votat o amendă de 15.000 de lei şi intrarea în legalitate.

Tot în şedinţa de astăzi, Radu Călin Cristea a propus amendarea postului cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind minorii, dar nu a întrunit numărul de voturi.

Potrivit reprezentantului postului Rareş Gărduş, Top Media va face o contestaţie pentru ca solicitarea de prelungire a licenţei să poată fi reanalizată.

Postul Taraf TV îi are acţionari pe Silvius Prigoană (30%), Honorius Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

Din discuţiile de la CNA:

Rareş Garduş:

  • În legătură cu producţia proprie, multe dintre videoclipuri sunt producţia noastră. Vă pot pune la dispoziţie o listă de videoclipuri produse la noi. Facă socotim strict emisiunile de top, dintr-o oră înseamnă vreo 10% producţie proprie.
  • În materie de videoclipuri, de fiecare dată când vine un clip, noi îl verificăm. Nu este permisă nuditate pe post. După cum ştiţi am scos, la cererea CNA, emisiunea fata de la miezul nopţii.
  • Taraf TV a închis anul trecut cu o medie anuală de 35.000 de oameni, care reprezintă un post cu o oarecare audienţă. Avem un public de circa 2,5 milioane de unici pe zi. Acest canal este distribuit în Germania, Franţa, Spania. Din moment ce dânşii nu au avut niciun fel de contestaţii, chiar nu am simţit că aceste videoclipuri ar deranja.
  • Ne cerem scuze pentru multitudinea de fese pe care le-aţi vizionat mai devreme pe ecran şi care sunt destinate unui alt spaţiu, nu acestui spaţiu, sunt destinate unui public anume şi nu Consiliului Audiovizualului. Ne cerem scuze pentru fesele respective.

Monica Gubernat, membru CNA – Promovaţi şi manelişti minori, pentru că am văzut o melodie cu un minor înconjurat de fese. Am văzut bine, nu?
Rareş Gărduş – Respectivul minor este mult mai major decât Cleopatra Stratan cu vreo 15 ani şi are acordul părinţilor. (...) Din câte ştiu eu nu este minor, dar vom verifica.

Radu Călin Cristea - Am citit în strtegia editorială a postului că difuzaţi muzică lăutărească tradiţională şi sau contemporană, iar la contemporană adăugaţi manele. Vi se pare că manelele reprezintă strict latura contemporană a muzicii lăutărească?

Rareş Gărduş - Aceste manele erau difuzate pe Etno TV. Intenţia a fost ca Etno TV să difuzeze strict muzică lăutărească. Din nefericire nu prea există producţie pentru aşa ceva. Nu ai cu ce umple nici măcar o oră pe zi. Existăc câteva tarafuri, toate au mers spre muzica modernă. Din nefericire suntem şi noi parte a unui mecanism economic.
Rareş Gărduş -Noi am depus toate eforturile pe care le-a considerat posibile să evităm orice fel de nuditate chiar şi nonsexuală. Încercăm să evităm. Din acest moment o să cerem producătorilor să elimine dansul.

Radu Călin Cristea – Nu e dar dans acolo. Acolo sunt foarte multe lucruri. Se mimează la un moment dat o scenă de sex oral.

Rareş Gărduş - Aşa ceva nu cred că e posibil la noi pe post. Dacă este aşa, o să zboare. Nu cred că e aşa ceva posibil la noi pe post.

Radu Călin Cristea – Mai sunt scene de perversiuni, se repetpsunt doamne, domnişoare care merg în patru labe, care sunt legate în lesă.
Rareş Gărduş – Nu am considerat că acele mişcări ar induce perversiuni.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • chirea chirea
    Fiecare este responsabil într-o democraţie ce doreste să vadă dacă există cineva care să ne îngrădească acela nu este cna -ul aceasta ar însemna că nu am fi pe deplin capabili să ne asumăm ceea ce vedem. Telespectorii sigur mu vor închiderea si mai mult ca sigur acestea se vor muta pe etno mai este puţin în acestă ţară până când ţiganii să devină majoritate aveţi grijă
  • mădălin mădălin
    Nu este corect deloc jos labele de pe Taraf tv. NU CRED CĂ VĂ DORIŢI CA ACEL POST SĂ DEVINĂ ISTORIE. Era un post bun domn' radu de la cna vede dânsul numai funduri goale dar ce mai suntem pe vremea împuscatului este capitalism nenică să ia masina timpulului dacă doreste
  • ziDzi ziDzi
    mai sunt posturi Tv de manele nu e singurul ...si pana la urma fiecare cu publicu lui
  • Tabloidus Tabloidus
    Este una din cele mai mari ipocrizii. Manelele sunt problema? Adica toate generalistele (profi cum ziceti voi p'aici) dau filme cu vandam&co in care, in preambul, vin niste baieti rai si le violeaza copiii, le "jicneste" gagicile, le zgarie masina dupa care eroii principali ii omoara in chinuri (adica moare dusmanii in traducere). Si fac 5% rtg pe 18-49 da' nimeni nu se uita. A scris cineva mai sus, cred ca au redus bugetele pentru Maruta si mai erau niste emisiuni pe A1, KanalD, etc in care erau prezenti in permanenta. Sau Prigoana nu e cuminte si e putin certat pe la business-uri.
  • bahmu bahmu
    Pai Mynele de ce nu se inchide daca tot exista o cruciada a CNA impotriva manelelor ?
  • Alex.D Alex.D
    Mister Willis esti "brusc" RAU DE TOT. Pai bre desteptaciune ambulanta,perostitutia legalizata chiar ar fi bune din muuuuulte puncte de vedere SI DA, chiar ar aduce bani grei la buget care ar putea sa te ajute si pe tine...o,tu,pudibondule.
    SI MAI GHICI CE? Habar nu ai avea de unde vin banii aia pentru ca bugetul ar fi buget si tu oricum tot la gradul asta de pudibonderie mentala ai ramane. PLUS strict legat de Taraf (care mie mi se parea o gluma a sortii pt ca era asezat in banda langa Trinitas) Teo are dreptate prin amenzi si restul chestiilor legale prin care se putea reglementa, chiar aducea bani la buget DAR ce sa inteleaga unul ca matale.
    E totusi o discutie lunga si nu ma intelege gresit se pot gasi argumente de ambele parti si cum la randul meu nu pot sa suport manelele si cocalarii si ritmul alert in care se degradeaza tara, cred totusi ca "interzicerea" nu duce nicaieri (degradarea va continua daca nu gasim alte "cai") si sunt in stare sa vad partea practica.
    Ce ai spune Mister Willis daca am incerca din ce in ce mai multi sa privim totul printr- o lentila de largire a orizontului?
  • Fane Fane
    Oribil post.La fel sunt vazuti romanii in strainatate.
  • gaby gaby
    in 2005 s-a infiintat.
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Rac-tac, sa muara dusmanii, de la nashu` mare... mare... mare... are... re... re... Horc!
  • Brusc Willis Brusc Willis
    De asemenea si impozitarea curvelor ar aduce un ban in bugetul statului, deci ar fi natural sa stimulam acest segment economic. De asemenea, in bugetul familiei tale s-ar putea gasi un ban in plus si din vanzarea de rinichi. Gandeste-te, oportunitatile asteapta.
  • Teo Teo
    Exista amenzi... De ce sa închizi un program care aduce profituri in bugetul statului prin TVA din SMS, publicitate si amenzi cand poți da amenzi pentru nuditate?
    Oricum exista oameni care detesta acest gen de muzica doar ca sunt ei plini de cultura.
  • Teo Teo
    Chiar daca am urat manelele nu pot sa va dau dreptate si detest in totalitate toată aceasta ura pe care o aveți pentru acest program si m-as bucura daca Rcs, UPC si Dolce ar scoate MEZZO TV
    Oricum o reorganizare de clipuri si taraf primește licența.
  • boromir boromir
    mai raman Mynele Tv si balkanika Tv care in acest moment, comercial sunt favorizate de deczia CNA. fenomenul manelizarii nu dispare odata cu disparitia unui post... manelistii si manelofili raman la fel de multi. doar canalul de difuzare va diferi.
  • mile mile
    oricum, la maruta sant manelisti in fiecare zi,
  • mile mile
    este abuziv , nu are dreptul statul sa spuna ce sa se difuzeze, sa faca ei tvr cultural

Trimite un comentariu

sus