Skip to main content

Taraf TV nu mai cântă pentru Prigoană. CNA nu le-a prelungit licenţa

 

CNA

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenţei pentru postul Taraf TV nu a trecut de membrii CNA. Postul TV, a cărui licenţă expiră pe 15 februarie, mai are o şansă: contestaţia.

Majoritatea membrilor CNA au considerat că videoclipurile prezentate de postul TV ar fi prea vulgare şi încalcă legislaţia privind protecţia minorilor. În şedinţa de astăzi, s-a făcut şi o selecţie de videoclipuri difuzate pe postul TV. Pentru acestea, membrii CNA au votat o amendă de 15.000 de lei şi intrarea în legalitate.

Tot în şedinţa de astăzi, Radu Călin Cristea a propus amendarea postului cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind minorii, dar nu a întrunit numărul de voturi.

Potrivit reprezentantului postului Rareş Gărduş, Top Media va face o contestaţie pentru ca solicitarea de prelungire a licenţei să poată fi reanalizată.

Postul Taraf TV îi are acţionari pe Silvius Prigoană (30%), Honorius Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

Din discuţiile de la CNA:

Rareş Garduş:

  • În legătură cu producţia proprie, multe dintre videoclipuri sunt producţia noastră. Vă pot pune la dispoziţie o listă de videoclipuri produse la noi. Facă socotim strict emisiunile de top, dintr-o oră înseamnă vreo 10% producţie proprie.
  • În materie de videoclipuri, de fiecare dată când vine un clip, noi îl verificăm. Nu este permisă nuditate pe post. După cum ştiţi am scos, la cererea CNA, emisiunea fata de la miezul nopţii.
  • Taraf TV a închis anul trecut cu o medie anuală de 35.000 de oameni, care reprezintă un post cu o oarecare audienţă. Avem un public de circa 2,5 milioane de unici pe zi. Acest canal este distribuit în Germania, Franţa, Spania. Din moment ce dânşii nu au avut niciun fel de contestaţii, chiar nu am simţit că aceste videoclipuri ar deranja.
  • Ne cerem scuze pentru multitudinea de fese pe care le-aţi vizionat mai devreme pe ecran şi care sunt destinate unui alt spaţiu, nu acestui spaţiu, sunt destinate unui public anume şi nu Consiliului Audiovizualului. Ne cerem scuze pentru fesele respective.

Monica Gubernat, membru CNA – Promovaţi şi manelişti minori, pentru că am văzut o melodie cu un minor înconjurat de fese. Am văzut bine, nu?
Rareş Gărduş – Respectivul minor este mult mai major decât Cleopatra Stratan cu vreo 15 ani şi are acordul părinţilor. (...) Din câte ştiu eu nu este minor, dar vom verifica.

Radu Călin Cristea - Am citit în strtegia editorială a postului că difuzaţi muzică lăutărească tradiţională şi sau contemporană, iar la contemporană adăugaţi manele. Vi se pare că manelele reprezintă strict latura contemporană a muzicii lăutărească?

Rareş Gărduş - Aceste manele erau difuzate pe Etno TV. Intenţia a fost ca Etno TV să difuzeze strict muzică lăutărească. Din nefericire nu prea există producţie pentru aşa ceva. Nu ai cu ce umple nici măcar o oră pe zi. Existăc câteva tarafuri, toate au mers spre muzica modernă. Din nefericire suntem şi noi parte a unui mecanism economic.
Rareş Gărduş -Noi am depus toate eforturile pe care le-a considerat posibile să evităm orice fel de nuditate chiar şi nonsexuală. Încercăm să evităm. Din acest moment o să cerem producătorilor să elimine dansul.

Radu Călin Cristea – Nu e dar dans acolo. Acolo sunt foarte multe lucruri. Se mimează la un moment dat o scenă de sex oral.

Rareş Gărduş - Aşa ceva nu cred că e posibil la noi pe post. Dacă este aşa, o să zboare. Nu cred că e aşa ceva posibil la noi pe post.

Radu Călin Cristea – Mai sunt scene de perversiuni, se repetpsunt doamne, domnişoare care merg în patru labe, care sunt legate în lesă.
Rareş Gărduş – Nu am considerat că acele mişcări ar induce perversiuni.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mg mg
    In sfarsit .... dupa canalul otv urmeaza si nespalatii de la taraf .... zi de sarbatoare nationala pe 15 februarie !
  • Andutzu Andutzu
    Ai tu ceva dreptate pe acolo,ar trebui interzise cu totul, dar televiziunile nostre joaca dupa cum vreau banii borfasilor infractori :(
  • Andutzu Andutzu
    Foarte bine ca vreau sa-l inchida,sper sa nu le dea licenta nici la contestatie.Stimatilor, daca continuam in ritmul acesta ne ti*ganim cu totul ca natie...Ce promoveaza postul respectiv?Borfasi care fac bani din infractiuni si zdremte penale...
  • boromir boromir
    necazul este altul. ne intoarcem la situatia din 2007, inainte de infintarea tarafului, cand manelele erau prezente pe toate posturile...... da da inclusiv pe PRO Tv ... - Teo... pentru cunoscatori. acum sunt mai putini telespectatori de manele, dar nu uitati , este criza, daca manelistul va da bani pentru difuzare, radiodifuzorul va difuza.....acum stateau acolo, pe taraf si pe mynele ala...
  • Horea Horea
    @comentar1u

    Ce pilule (medicamente) folosesti incat sa-ti reziste urechile la ... manele?
  • comentar1u comentar1u
    recunosc ca ascult manele insa pe postul acesta erau numai ,,aratari'' chiar nu aveai ce exemplu bun sa iei de la el.Bravo

Trimite un comentariu

sus