Skip to main content

Cătălin Tolontan: Pro TV, scos la vânzare. La fel şi studiourile Buftea şi posturile de radio

 

protv

Publicitate

Grupul american CME sondează posibilitatea vînzării companiilor şi mărcilor sale din România, anunţă jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Există discuţii de tatonare cu mai multe companii, avînd ca subiect canalul ProTV, pentru care ar fi fost contactaţi RCS&RDS şi turcii de la Dogan, care deţine Kanal D în România. Conform estimărilor CME, pe ProTV ar putea să obţină undeva între 150 şi 200 de milioane de euro.

„Studiourile Buftea sînt şi ele de vînzare, Cristi Burci fiind principalul favorit, după ce a cumpărat PrimaTV şi vrea să-şi consolideze o bază de producţie care să deservească mai multe televiziuni.”, a mai scris Tolontan pe blogul său.

În privinţa radiourilor ProFM şi InfoPro, ultimul atractiv din perspectiva licenţei naţionale, ar exista un interes din partea lui Sebastian Ghiţă şi a grupului elveţian Ringier.

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei andrei
    de ce ar vrea turcii doua posturi generaliste la fel? nu.cred asa ceva. poate vor cumpara radiourile si le vor transforma in kanal fm:)))
  • cucu cucu
    Buftea nu este MediaPro care nu cred ca este a grupului Cme.
    Deja noul director cauta sa mute toate productiile in studiouri independente, asa ca ce scrie Tolontan se confirmă.
  • George George
    Neexistand inca Digi FM nu putem spune cu exactitate daca va fi un post de calitate sau nu, vorbeam de posibil interes daca tot vor sa faca post de radio. Oricum piata trece prin transformari exemplu si vanzarea Kiss FM, Magic FM One FM si Rock FM grecilor. Viitorul e pentru zona utilizatorilor casnici radio wi-fi, internet radio, ca radio normal cu ceas http://www.youtube.com/watch?v=a14QGa8Pi_o, odata ieftinite aparatele, din China poate, schimbarile pot fi majore pentru piata radio, iar radiourile terestre sa ajunga in situatia presei clasice, falimentare. Si atunci de ce sa nu vinzi radiourile, faci niste bani, decat sa astepti declinul odata cu aparitia altor frecvente nationale, a radioului digital DAB, DRM sau internet radio, toate care vor concura in timp pentru aceeasi ascultatori, mai ales in orasele mici si zona rurala unde nu exista prea multe alternative. De asta nu stiu cat de intelept mai e pe termen mediu si lung investitia in radiouri FM fara un plan bun, pentru ca concurenta va fi mai acerba pe digital sau internet iar publicitatea impartita intre numneroase posturi.
  • protopopescu protopopescu
    Sarbu nu are bani nici sa treaca strada. stilul lui de viata extravagant si armata de oameni pe care o platea l-au cam dus la fundul sacului. Nici nu viseaza el 200 milioane sa cumpere ProTv. Poate doar cu banii lui Tesari de la RDS dar nu s-au inteles pana acum pentru ca amandoi sunt control freak. asa ca nu va puneti mari sperante in Sarbu.
  • villy villy
    sa ajunga la kanal d. ce ar fu sa vezi doar seriale turcesti, reality showuri regizate. mondenitati. Shogunul stie meserie.
  • adi adi
    Daca Dogan face miscarea asta va avea 2 din primele 3 posturi din Romania!Cine isi imagina asa ceva acum cativa ani?Am vazut si eu ce inseamna Dogan in Turcia,astia sunt chiar puternici!
  • prapastiosu prapastiosu
    Sarbu are drept de preemtiune asupra oricaror vanzari de active din Romania! Americanii de la CME stiu ca la vanzare se pune ceea ce valoreaza mai mult si pot castiga pe masura!
    Ce poate fi mai rau decat ca Pro sa se intoarca in ograda Shogunului?
  • Gaetano Gaetano
    NU mor caii cand vor cainii !! Orice e de vanzare, asa ca hai sa nu mai batem campii !!
  • chira mihai chira mihai
    vad inca o minciuna marca tolontan a spus cata rcs cumpara upc rcs cumpara prima tv sarbu pleaca la rcs nimic nu vedeti totul e cu rcs in primul rand sarbu are drep pentiune pana la 31 a 12 2015
    iar daca vad pro tv pierd baza audintei iar rcs sau dongan nu vor da 150-200 milione nici o data mai de graba sarbu se intore boss la pro tv rcs are licitatia liga 1 anul asta are de plati datori nu vor da atatea bani mai repede se intoarce la tata sarbu protv tot se aude ca va avea o noua televiziune
  • alex alex
    M-am cam săturat de zvonurile lui Tolontan... Mereu speculează pentru un vizitator în plus pe blog... O s-o cred când o s-o văd...
  • protopopescu protopopescu
    Tolontan nu zice nimic gresit. Doar ca informatiile acestea sunt vechi de anul trecut. si nu din decembrie... Time Warner a hotarat sa vanda un post tv fie cehia, fie romania, si nu mai stiu a 3-a tara. dar trebuie sa vanda neaparat. sigur ca vor vinde acolo unde castiga mai bine. studiourile de la Buftea, pe mana lui Burci vor ajunge vai steaua lor. o sa se aleaga praful de ele. singura varinata pentru studiouri este ca, la fel ca in Bulgaria, sa vina un om din industria de film americana care sa duca proiecte. in acest moment in Bulgaria se fac filme mai multe decat in Romania, cu bugete mai mari si cu mega staruri. dar acele studiouri sunt detinute de Avi Lerner om cu mare greutate la Hollywood. cat despre radiouri, alea chiar nu mai conteaza.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    Tolontan scrie prostii! ProTV merge cel mai bine dintre toate televiziunile CME. Tolontan a mai aruncat petarda cu vanzarea pprima tv catre RCS!
  • Flori Flori
    Protv se intoarce la tatal lui. :)))
  • Ioana Ioana
    "turcii de la Dogan, care deține Kanal D "...
  • andrei andrei
    Nu cred eu ca vor renunta la profm, pentru ca, tocmai si-a revenit. Poate pe initialele frecv. profm sa treaca digi. Dar nici nu cred ca pro-ul e de vanzare.

Trimite un comentariu

sus