Skip to main content

Turcescu: „Ponta face presiuni să-mi scoată emisiunea”. Ce spune conducerea B1?

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu anunţă pe pagina sa de Facebook că premierul Victor Ponta ar face „presiuni uriaşe” pentru a-i scoate emisiunea din grila B1. „Aşa a făcut şi Năstase pe vremea în care lucram la Europa FM. Lui Năstase i-a mers. Ce va face B1 TV? Aceasta-i întrebarea!”, a mai scris Turcescu.

El spune că aceste presiuni vin după ce jurnalistul a anunţat pe blogul său că luni seara, după ora 21.30, în timp ce autorităţile căutau avionul prăbuşit în pădurile din Apuseni, Victor Ponta s-a dus să ia masa cu jurnaliştii şi alţi politicieni, la un restaurant din Capitală. Materialul este publicat sub titlul: „Aura murea, Ponta chefuia”.

Contactat de paginademedia.ro Robert Turcescu a declarat că deocamdată adună informaţii legat de presiunile lui Ponta aspra emisiunii sale. „Am publicat acest avertisment pentru a înţelege şi domnul Victor Ponta şi alţii care au această dorinţă de a mă vedea eliminat de pe micile ecrane şi poate chiar din jurnalistică. Am pus acest post pentru a le arăta că e o lume mică şi că după 20 de ani am suficiente surse de informare în aşa fel încât să ajungă şi la mine genul acesta de presiuni. Le ştiu, ele nu sunt neapărat noi, dar s-au amplificat”, a declarat Turcescu pentru paginademedia.ro.

El a mai spus că până la acest moment nu a avut nicio discuţie cu conducerea B1 TV pe această temă. „Consider că conducerea B1 înţelege că nu este o dispută personală ci că este pur şi simplu este un demers jurnalistic. Nu am primit până acum nicio dezminţire din partea cuiva că lucrurile pe care le-aş fi postat în textul Aura murea, Ponta chefuia sunt neadevărate. Mai mult decât atât sunt foarte curios să văd reacţia premierului în legătură cu această situaţie. Nu pot decât să privesc cu tristeţe la faptul că o sumă de jurnalişti, din care mulţi dintre ei foarte buni, au ratat ştirea de marţi dimineaţă. Că în vreme ce autorităţile se chinuiau să salveze nişte vieţi de pe un vârf de munte, premierul stătea la un şpriţ, relaxat, într-o cârciumă”, a mai explicat jurnalistul.

Ce spune conducerea B1 TV

Sorin Oancea, director general B1, pentru paginademedia.ro - „Robert Turcescu are de trei ani o emisiune pe post. În ultimii doi ani, de când este Victor Ponta premier, l-a criticat cum a vrut fără să-i spună nimeni nimic. Singurul om care-l poate da afară de la B1 pe Robert Turcescu este Robert Turcescu şi audienţa pe care o face seară de seară cu emisiunea”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andu andu
    carmen..excelent post.bravo.restul..e cancan. scuza-i pe domnii...:)
  • Alex.D Alex.D
    @Horea->Chiar nu ii inteleg pe ineptii care nu pot pricepe ca nu e necesar sa te asezi de o parte sau alta a baricadei in loc sa gandesti de unul singur.
    Ca sa nu mai spun ca 'Dana Grecu si colegii ei' SUNT...ba baietica
  • Anti Galmea Anti Galmea
    Mamaaaa, ce de postaci platiti! Asta nu dovedeste mai flausatilor (postac Andrei si postac Carmen & sister) ca ceea se scrie in articol e real! Voi confirmati! Q.E.D.
  • Horea Horea
    @Andrei

    Replica din Caragiale nu ma deranjeaza.
    In schimb chestia cu "nevoia" pentru .... e nesimtita! Nadajduiesc ca nu esti si tu la fel.
  • otevistul de serviciu otevistul de serviciu
    N-am uitat nici de bila neagra pe care a primit-o chiar Turcescu, ca n-a stiut o chestie elementara pentru un "jurnalist de anvergura": ce inseamna CNN. Cum sa dai tu calificative cand tu ai bila neagra?
  • Alex. Ștefănescu Alex. Ștefănescu
    Robert Turcescu este unul dintre cei mai talentați și curajoși ziariști de la noi. Așa-numita (numitul) Carmen & sisters, care vorbește de derapajele lui în „documentare, exprimare și expunere”, este de rea-credință și nu cunoaște bine limba română (după cum reiese din comentariul ei împiedicat stilistic), astfel încât nu are competența necesară ca să se pronunțe în probleme de exprimare și... „expunere” ! Puțini români de azi folosesc limba româna cu atâta siguranță, eleganță și proprietate a termenilor ca Robert Turcescu. Comentariile lui ar putea fi transcrise și studiate în școală ca eșantioane de limbă. literară. Fac rău cei care îl denigrează tocmai acum când el se află pe lista neagră a unor guvernanți nerușinați și vindicativi.
  • Sorin Avram Sorin Avram
    Doua catastrofe, doi premieri, doua caractere:
    http://sorinavram.blogspot.ro/
  • mihaela mihaela
    bravo ! imi place cum i-ai raspuns
  • mihaela mihaela
    Andrei , a cui unealta esti , tata ?

    " tradare , tradare ! dar , sa stim si noi !"
    multumesc , daca raspunzi la intrebarea mea , scurt .
  • Anti-Cristoiu Anti-Cristoiu
    Daca ar fi Turcescu singurul care a ajuns ofiter peste noapte, probabil ca in dimineata urmatoare ar fi fost civil din nou.Dar sunt multi care au ajuns militari doar mergand la niste cursuri"de aparare"a tarii, cum erau cercurile tehnice pe vremea lui ceausescu.Dupa cate am auzit, sunt colonei ajunsi din randul cantaretilor,reporterilor si nu numai.Asa ca.......Oricum, imi mentin parerea ca ar trebui ca MAPN sa ne arate si noua cetatenilor contribuabili lista cu aceste numiri(treceri de la civil la militar)sau sa fie revocate!
  • Vasile Vasile
    @doctor brother cu surorile tale,ai probleme cu urechea interna si implicit cu echilibrul emotional si fizic.Bati campii cu romanica ta cu tot.Probabil ca de bun ce ai fost in UK ai fost aruncat inapoi aici unde colonelul inactiv Turcescu are emisiune tv.Tu ai fost in viata ta macar caporal?
  • tomgreen tomgreen
    Pai din cate vad eu b1 e controlat de basescu nu de ponta. Cum sa-l dea afara? Daca era la a3sau rtv da il putea probabil da afara. Cat timp isi indeplineste ordinul de zi labeunu nu cred sa aibe probleme.
  • Mego Mego
    Nu te lasa Turcescule calcat de ponta si lacheii de la antena 3 & romania tv, sti cum e Nu mor caii cand vor cainii... Tine-o tot asa si tu si Banciu sunteti SUPER.
  • ana ana
    Pai oameni buni hai sa ne intoarcem la partidul unic si la presa cu o singura orientare politica ;pro guvern,pro USL.Sa deschidem televizoarele sa vedem fetele fericite ale lui Ponta,Crin si toata clica.Stati cuminti in front si vorba unui raposat "Liniste!".
  • Adi Adi
    O fi adevarat ca Vantu l-a data afara pe Turcescu de la Realitatea pentru ca cerea bani invitatilor in campanie electorala ??

Trimite un comentariu

sus