Skip to main content

Intrarea Digi 24 în "must-carry" a iscat discuţii între membrii CNA. Un post al unui cablist, obligatoriu pentru ceilalţi cablişti

 

Fenechiu DigiDecizia companiei RCS&RDS de a declara postul Digi 24 liber la retransmisie şi a intra în lista televiziunilor pe care cabliştii sunt obligaţi să le retransmită a iscat discuţii între membrii CNA.

Publicitate

Ce se întâmplă de fapt? Digi 24, televiziune operată de un cablist, devine un post obligatoriu pentru ceilalţi operatori de cablu, fapt care reprezintă o premieră pentru piaţa de televiziune din România.

"Propun să ne adresăm Consiliului Concurenţei pentru a obţine un punct de vedere" a spus Lorand Turoş, membru CNA, fâcând referire la obligativitatea altor cablişti de a prelua televiziunea de ştiri deţinută de RCS&RDS

La randul ei, Monica Gubernat a susţinut propunerea lui Turoş, spunând că "nu voi sancţiona niciun cablist care nu preia Digi 24", pana nu va primi un punct de vedere de la Consiliul Concurenţei.

Menţionăm că propunerea lui Lorand Turoş ca forul audiovizualului să se adreseze Consiliului Concurenţei nu a fost supusă la vot.

Un alt subiect pus în discuţie a fost cazul Antena Stars, o altă televiziune care apare pe lista must-carry. Narcisa Iorga a spus că, având în vedere recenta transformare a postului Antena 2 în Antena Stars, şi postul trustului Intact ridică probleme.

"În condiţiile astea este incorect să apară Antena Stars", a spus Narcisa Iorga, ca o reacţie la poziţia celor doi membri CNA (Lorand Turoş şi Monica Gubernat).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    peste tot in lume un cablist,are si cel putin un post propriu.
    Vezi Sky-BT Anglia,Mediaset-Italia,etc!
  • geo geo
    Ce le stii tu, fata, pe toate...calitatea programelor lasa de dorit...stirile sunt palide...pai ei nu urmaresc senzationalul...la ei nu o sa vezi stirile de la ora 5, ultimele dorinte ale lui Becali sau inmorminari in direct...ori atacuri virulente gen Antena 3 anti Basescu, Romania TV anti Basescu, anti PNL, anti Antonescu, Realitatea si B 1 TV anti USL.
  • geo geo
    As fi dorit ca acest must-carry sa se fi aplicat si ptr platformele satelit...a se citi DTHul RCS@RDS si cel al Romtelecom.
  • frc frc
    De ce CNA permite cablistilor sa aiba posturi? I se pare corect, concurential?
  • Sebi Sebi
    Mi se pare o idee buna introducerea postului Digi24 in lista must-carry. E cel mai obiectiv si neutru post de stiri din Romania. Restul sunt cancan.
  • mihaita mihaita
    neffind client RDS, am urmarit doar putin pe net Digi24 insa mi s-a parut mult mai aproape de un post de stiri daca comparam cu intoxicarile politice A3, B1, RTV si RTV2.

    Eu cred ca miza e si in alta parte, pe Digi 24 ruleaza non stop promo pt DigiSport si RDS in general.
    Deci prin acest post de televiziune RDS isi face reclama gratuita pe alte retele de cablu :)
  • villy villy
    Astia de la CNA sunt dusi cu pluta rau, pai si UTV, Music Channel, Hit music sunt detinute tot de CNA. In plus la cablistii mici din tara mai sunt retransmise Digi Sporturile sau Dolce Sporturile (vezi Akta).
    In altte tari concurenta retransmite Skyuri, Canal+ etc. Dar asa era si posturile Chellomedia care erau apropiate UPC si erau retransmise inclusiv de RCS. Deci se poate.
  • jana jana
    daca era un post foarte puternic, se batea cu antena 3 si romania tv pentru suprematie in cei doi ani de la lansare. avea audiente mari si in propria retea si lumea isi cumpara dth sa ii vada. in aceste conditii RCS risca sa se faca de rusine si pe alte platforme.cu cateva exceptii calitatea programelor lasa de dorit.stirile sunt palide si se vede ca folosesc mediafaxul pe sumar.Prelipceanu si alti cativa jurnalisti extrasi din Realitatea nu imi schimba deloc parerea ca se va bate in continuare cu N24 si Nasul TV.
  • Deontolog Tonomat Deontolog Tonomat
    PSD are acum trei televiziuni de casa: RTV,A3 si Digi 24...Prelipceanu,Alice Iacobescu,Luca sunt prieteni vechi ai PSD-ului...acum sanchi cica-s deontologi :)))

    ..
  • Valentin Valentin
    Adevărul e că românii nu-i mai văzuseră pe Prelipceanu, Hurezeanu, Vijulie şi pe restul de reşapaţi de la realitatea tv.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    @catalin Stai linistit ca nu o sa te laude sefi tai de la RCS pentru ca postezi frumos despre Digi.
  • mihai mihai
    Sa fii membru cna si sa nu stii ca deja sunt si alte posturi detinute de rcs in must-carry ( utv, hit music, 1music chanel) , e deja incompetenta crasa.
  • catalin catalin
    Sper sa fie preluat de toti operatorii sa vada toti romanii cum arata un post de stiri.

Trimite un comentariu

sus