Skip to main content

PRESA DE AZI. "Cutremurul" de la Astra Asigurări, pe prima pagină. Adevărul: "Răfuială între clanuri pe piaţa asigurărilor"

 

Screen Shot 2014-02-19 at 11.32.28 AMPunerea sub supraveghere specială a firmei de asigurări Astra, companie controlată de Dan Grigore Adamescu, patronul ziarului România liberă, este principalul subiect al presei de azi.

Publicitate

Adevărul, Jurnalul Naţional, Ziarul Financiar şi ziarul Naţional îşi deschid ediţia de astăzi cu articole pe tema problemelor financiare de la Astra Asigurări.

Chiar şi România liberă are pe copertă o trimitere la un articol din pagina zece cu acest subiect. Articolul îşi propune "să-i liniştească" pe clienţii firmei de asigurări că "nu vor fi afectaţi" de măsura Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Contractele de asigurare ale Astra merg mai departe", titrează ziarul deţinut de Adamescu. Articolul din România liberă abundă în declaraţii ale patronului ziarului - Dan Adamescu.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, prima pagină a ziarelor de astăzi:

ADEVĂRUL titrează pe prima pagină "Răfuială între clanuri pe piaţa asigurărilor". Cotidianul scrie că punerea sub supraveghere specială a firmei de asigurări Astra "reprezintă izbucnirea la suprafaţă a unui crâncen război purtat între două tabere politico-economice, care urmăresc controlul asupra ASF".

JURNALUL NAŢIONAL are pe prima pagină un articol destul de dur la adresa lui Dan Grigore Adamescu. "Mitul miliardarului Adamescu se dezumflă", titrează ziarul generalist al trustului Intact. "Jucătorul de poker Dan Adamescu, a cărui avere este autoestimată la un miliard de euro, a fost obligat să pună sub administrare specială perla coroanei - societatea de asigurări Astra" îşi începe Jurnalul Naţional articolul.

ZIARUL FINANCIAR vorbeşte despre un "cutremur în asigurări". Cotidianul de business titrează pe prima pagină "Astra, sub administrare specială. Adamescu spune că ASF nu i-a cerut să vină cu bani". Ziarul a pus în oglindă declaraţiile preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu, care a anunţat deschiderea procedurii de redresare financiară, cu cele ale patronului Astra Asigurări - Dan Adamescu.

Ziarul NAŢIONAL are pe coperta de astăzi un titlu - întrebare "Se prăbuşeşte imperiul lui Adamescu?", alături de fotografia omului de afaceri. Tot pe prima pagină apare şi o poză cu magazinul Unirea din Capitală.

EVENIMENTUL ZILEI este singurul singurul cotidian generalist care nu îşi deschide ediţia de astăzi cu subiectul Astra Asiguări. Ziarul condus de Dan Andronic a făcut portretul "principalelor personalităţi publice", după un studiu IRES care arată "percepţia publicului în legătură cu profilul psihologic" a şase figuri politice. Victor Ponta este "sociabilul", Traian Băsescu - "curajosul", Crin Antonescu - "nestatornicul", Mihai R. Ungureanu - "competentul" George Maior - "nonconformistul", iar Cătălin Predoiu - "sobru". "Cum îi văd românii pe oamenii din fruntea Statului" - titrează EVZ.

GAZETA SPORTURILOR scrie despre victoria echipei Steaua împotriva U Cluj. "Steaua şi-a luat restanţele şi s-a distanţat la 3 lungimi de Adtra şi 5 de Petrolul", titrează cotdianul de sport. Gazeta are pe prima pagină şi un articol despre accidentarea tenismenei Simona Halep. "Simona revine în 10 zile" - titrează GSP.

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    Problema se pune că dacă mă loveşte unul asigurat la Astra, masina imi va fi reparata?
    Că toată lumea ştie că poliţa e valabilă în faţa poliţiei...

Trimite un comentariu

sus