Skip to main content

România liberă, finanţată cu peste 23 de milioane de euro din banii Astra. Firma, în administrare specială

 

dan adamescuMedien Holding, compania care editează ziarul România liberă, s-a împrumutat de aproximativ 23,5 milioane de euro de la Astra Asigurări. Ambele firme sunt controlate de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. Cifra a fost înaintată de Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară - ASF, care a anunţat intrarea în administrare specială a companiei Astra Asigurări.

Publicitate

Problemele uneia dintre cele mai mari firme de asigurări din România ar putea fi efectul unor împrumuturi pe care Astra Asigurări le-a oferit Medien Holding, compania care editează ziarul România liberă.

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că "în ultimii trei ani" Astra Asigurări a împrumutat cu aproape 23,5 milioane de euro (102 milioane de lei) societatea Medien Holding, compania care editează cotidianul România liberă.

"În ultimii trei ani, Astra a făcut împrumuturi intra-grup în valoare de aproape 110 milioane lei, din care 102 milioane lei (peste 90%) au mers catre Medien Holding SRL, cunoscută ca România Liberă. Vom incerca sa aflam cine sunt beneficiarii acestor imprumuturi si de ce nu au fost returnati timp de 3 ani de zile", a declarat Dan Radu Ruşanu, notează HotNews.ro.

Ruşanu a mai spus că instituţia pe care o conduce a decis astăzi să deschidă "procedura de redresare financiară prin administrare specială pentru Astra Asigurări".

Ce a mai spus preşedintele ASF cu privire la situaţia dificilă a firmei de asigurări deţinute de patronul România liberă, via HotNews.ro:

  • "Astazi marti, 18 februarie, Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala pentru Astra Asigurari. In cazul unui eveniment major (n.a cutremur) Astra nu va putea face fata platilor."
  • "Simultan cu introducerea administrării speciale, pentru Astra au fost impuse mai multe masuri, printre care si "luarea măsurilor necesare în vederea accelerării recuperării împrumuturilor acordate în cadrul grupului şi interzicerea acordării de noi împrumuturi".
  • "Efectuarea unui audit de către un auditor reputat, tinand cont ca Astra Asigurari, cea mai mare firma de asigurari din Romania, a fost auditata de catre o firma de apartament."

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    O intrebare care se impune in cazul de fata (dar se poate usor extrapola pentru mare parte din propaganda media din RO) este: cat oare o avea de castigat finantatorul care accepta sa arunce in mod repetat astfel de sume pe apa sambetei, tinand in viata entitati de presa pe care altfel piata libera le-ar fi spulberat deja?

    http://www.brat.ro/audit-tiraje/publicatie/romania-libera/

    Ca sa nu mai discutam ca e vorba de finantare din partea Astra Asigurari, care la randu-i e intr-o situatie foarte proasta:

    “Astazi marti, 18 februarie, Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala pentru Astra Asigurari. In cazul unui eveniment major (n.a cutremur) Astra nu va putea face fata platilor.”

    Deci, la o adica, il trimitem pe dl Richter sa discute despre acoperirea pagubelor direct cu Turturica :)
  • Liviu Liviu
    Traiasca PDL.Traiasca Basescu ! Nu domnule Adamescu ? De dreapta nu? Asa incet or sa iasa toate la vedere.Astept la cotitura Evenimentul zilei,B1 TV, ProTV si binenteles marele trust impartial RDS_RDS_DIGI.Probabil a sosit ziua scadentei .
  • eugen eugen
    Asta este un om de dreapta in Romania.......acum precep unii de ce in romania stanga castiga alelegile cu 70% iar drapta a luat maxim 30%.
    Parca oamenii de dreapta erau cu munca???... sanchi de trei lei ridichi....propaganda pentru fraierii care se duc la vot ca s-o ia "in bot"
  • andrei.eu andrei.eu
    corect! Ce au facut cu banii? Ca nu se vede in calitatea ziarului are doar 12 pagini scrise atat restu 40 pagini sunt mica si oribila publicitate! Aia 2,5 lei se platesc pentru mica publicitate. E pacat e un ziar cu varsta de 137 de ani are potential dar are nevoie de mai mult continut.
  • reporter reporter
    hopaaa... turturică, ce făcuși cu banii?...

Trimite un comentariu

sus