Skip to main content

Tolontan: Circuitul banilor la România libera. Cât produce ziarul şi unde s-au dus cele 23 de milioane de euro

 

romania libera 25 aprilie

Publicitate

„Ziarul încasează mulţi bani din anunţuri. Mai mult decît se poate bănui! Peste 1 milion de euro pe an!”, scrie Cătălin Tolontan despre România liberă într-o postare pe blogul său.

Jurnalistul a scris despre veniturile ziarului România liberă, despre situaţia patronului său, Dan Adamescu, dar şi despre cele 23 de milioane de euro care s-au plimbat de la Astra Asigurări la societatea care editează România liberă.

El mai spune că Dan Adamescu nu se simte bine, „la propriu”, iar în ultimele zile a fost aproape permanent însoţit de medici, după cum dezvăluie o sursă a lui Tolontan.

„Ce se întîmplă în Medien Holding, locul unde a intrat împrumutul enorm de la Astra, nu ştiu decît Dan Adamescu şi fiul său Alexander, acesta fiind şi administratorul societăţii”, scrie Tolontan. „Cum a folosit Adamescu împrumutul de 23 de milioane de euro scos din Astra, se va afla. În timp, se va şti şi cu ce bani a cumpărat Intercontinentalul.”, a mai scris el.

Pe de altă parte, el explică din ce trăieşte România liberă. În primul rând, din mica publicitate, care ajunge la un milion de euro pe an, cam cât câştigă alte titluri din marea publicitate, print plus online.

„Sînt trei feluri de anunţuri: mica publicitate (în general de la persoane private), anunţurile de la autorităţile de stat (aici Puterea i-a dat o mina de ajutor lui Adamescu) şi anunţurile juridice”, mai explică Tolontan.

La venituile din mica publicitate se mai adaugă şi cele din marea publicitate şi venituri din proiectele europene.

„Sigur că România liberă e pe minus în ultimii ani, aproape toate trusturile de presă şi titluri sînt, dar contribuţia patronatului este tot mai mica la finanţarea pierderilor. Se măresc soldurile, se intră în insolvenţă, se trece pe alte societăţi, dar nu se investeşte! Nu e un reproş, ci o constatare”, remarcă jurnalistul.

„Ringier, Adrian Sârbu, Dan Voiculescu sau Dan Adamescu, toţi şi fiecare dintre ei, au cîştiguri nete istorice din afacerile de presă. Pe axa timpului, e corectă afirmaţia că ziariştii i-au plătit pe ei şi nu invers!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • protopopescu protopopescu
    tolontan trebuia sa isi vada de ziarul de sport, nu sa faca pe investigatorul. ii critica pe altii dar si el a facut praf GSP. numai ca sigur, acolo a fost vina patronului care nu trecea niciodata prin redactie si nu a slugii car ea manevrat tot. HAHAHA. Bravo Tontolane.
  • olint olint
    E mult, intr-adevar e mult 1 million de euro pe an din anunturi. Nu ma asteptam la atit!

Trimite un comentariu

sus