Skip to main content

Tolontan: Încă două firme de distribuţie au intrat în insolvenţă. Ziarele şi revistele, pierderi de milioane de euro

 

chiosc ziare AdevarulDouă companii de distribuţie de presă din România au anunţat, în ultimele zile, intrarea în insolvenţă, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul său, într-un articol în care atrage atenţia asupra impactului negativ asupra publicaţiilor tipărite, "în condiţiile în care titlurile sînt oricum în dificultate".

Publicitate

"A treia companie de distribuţie de presă scrisă din România, MAV (fostă Symmetria), care controla 15 % din piaţă a intrat în insolvenţă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu CPD Ing Val o firmă cu chioşcuri în Baia Mare şi Satu Mare", scrie Cătălin Tolonta, redactorul-şef al cotidianului de sport Gazeta Sporturilor, pe blogul său.

Acesta aminteşte şi de intrarea în insolvenţă a companiei Press Point, numărul doi pe piaţa de distribuţie, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

"Cele două se adaugă lui PressPoint, numărul 2 de pe piaţă, cu o cotă de peste 30% în momentul intrării în insolvenţa consemnată la finalul anului trecut. Rezumînd: în nici trei luni, piaţa de difuzare şi-a pierdut locurile 2 şi 3, ceea ce a adus ziarelor şi revistelor pierderi de milioane de euro, în condiţiile în care titlurile sînt oricum în dificultate! Ce se poate întîmpla în continuare?", mai scrie Cătălin Tolontan.

Tolontan vorbeşte şi despre "situaţia tensionată" cu care se confruntă liderul pieţei de distribuţie, Tutun Ziare, după arestarea lui Nicuşor Constantinescu, fondator al trustului constănţean, alături de Radu Mazăre.

"Dacă modelul se va replica la Tutun şi Ziare, liderul pieţei de difuzare, care a ajuns să controleze 40% din volumele de difuzare, am asista la un mat al presei! Iar în compania lider cu sediul la Constanţa există o situaţie tensionată, pentru că, din momentul arestării lui Nicuşor Constantinescu şi a începerii urmăririi penale pentru Radu Mazăre, ambii fondatori ai trustului originar din care a răsărit reţeaua de difuzare, banii către presa din toată ţara au venit tot mai greu", mai scrie Tolontan.

Găsiţi o analiză detaliată a situaţiei pieţei de difuzare de presă şi a impactului pe care aceste insolvenţe le au asupra veniturilor publicaţiilor din România, pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • poneiul fistichiu poneiul fistichiu
    Ca sa nu existe dubii:daca Nicusor si Mazariche sunt arestati/condamnati, presa nu isi va mai lua banii,
    deci asta inseamna un atac la libertatea presei. Vinovati: DNAu' lu' Basescu.
    Tolontane, pe cand o analiza la fel de incisiva, referitoare la calitatea presei si a ziaristilor?

Trimite un comentariu

sus