Skip to main content

Trustul care editează Gazeta de sud, patronat de Păunescu, a primit în sfârşit licenţă

 

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să acorde o licenţă audiovizuală prin reţelele de telecomunicaţii societăţii S.C. Media Sud Europa SA pentru postul Alege TV.

Reprezentanţii societăţii s-au aflat în faţa CNA pentru a treia oară, întrucât primele două solicitări le-au fost respinse.

Postul, ca şi trustul de presă Gazeta de Sud, este deţinut de familia Păunescu, care este prezentă şi în acţionariatul B1 TV.

Potrivit documentaţiei depuse la CNA, bugetul de cheltuieli al companiei pentru anul 2014 se ridică la 514 944 lei, iar în 2015, de 562 163 lei.

Christian Mititelu – Sunteţi la al treilea nume schimbat. Schimbaţi şi numele trustului?

Ştefan Voinea, directorul grupului Media Sud: L-am schimbat doar pentru televiziune. Este un nume pe care îl aveam deja. Am decis că este mai bine să diferenţiem postul de publicaţia pe care o deţinem.

Monica Gubernat, membru CNA – Cum mă convingeţi că veţi fi imparţiali, echilibraţi... cam tot ce susţine codul? Nu este vina dumneavoastră, acţionarul dumneavoastră mai are o televiziune, care numai imparţială nu este.

Monica Gubernat face referire la televiziunea de ştiri B1 TV.

Ştefan Voinea- În primul rând, trustul Gazeta de Sud nu are nicio legătură cu postul de televiziune despre care vorbiţi. Nu putem plăti pentru ceea ce nu facem noi.

Societatea s-a mai prezentat de două ori în faţa CNA cu două variante de nume, dar nu i-au convins pe membrii CNA. Astfel, prima dată Monica Gubernat a propus amânarea acordării unei licenţe deoarece denumirea postului, GDS, coincidea cu acronimul ONG-ului Grupul pentru Dialog Social. Propunerea ei a primit şapte voturi, singurii membri CNA care s-au opus au fost Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

A doua oară, Media Sud Europa SA s-a prezentat cu o nouă denumire, Gazeta de Sud TV, dar nici de data aceasta membrii CNA nu au fost convinşi.

În curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Teo Teo
    Mihai Bendeac a anunțat pe Facebook ca lucrează la doua show-uri TV si ca mâine va fi La Maruta.

Trimite un comentariu

sus