Skip to main content

Povestea unei întâlniri aprinse dintre Tolontan şi Dan Voiculescu. Cum s-au oprit şi cum au fost reluate negocierile Intact - Ringier

 

tolontan

Publicitate

Tata nu poate veni. Este puţin nervos, a avut o discuţie aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam aşa scuza Camelia Voiculescu absenţa tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier. O întâlnire care avea loc în clădirea Grivco. Se întâmpla acum două luni, când negocierile intrau într-un impas. Ce discutaseră atât de aprins Cătălin Tolontan şi Dan Voiculescu, cu jumătate de o oră înainte (într-o altă sală a clădirii Grivco), de era patronul Intact atât de furios?

La acel moment, negocierile Ringier – Intact pentru Gazeta Sporturilor intraseră într-un impas (despre care Paginademedia.ro a scris aici). Redacţia GSP era de acord cu vânzarea către Ringier. Elveţienii promiteau păstrarea întregii echipe, dar şi a salariilor. Mediafax Group închisese Pro Sport, motiv pentru familia Voiculescu să crească preţul pentru GSP. Tranzacţia s-a blocat.

“Dacă nu se vinde ziarul, există posibilitatea să plecăm noi, cu echipa!”, i-ar fi spus Tolontan lui Voiculescu. Motiv pentru ca dialogul să se transforme într-un schimb de replici foarte acide. O întâlnire aprinsă, în care Tolontan i-a reproşat patronului şi că nu trebuia să mărească preţul GSP atunci când s-a închis Pro Sport.

Interesant este că după discuţia Tolontan - Voiculescu şi după întâlnirea Cameliei cu oficialii Ringier negocierile, blocate pentru moment, au fost reluate şi nu s-a ajuns până acum la un rezultat final. Continuă.

Robert Turcescu povesteşte disputa dintre Tolontan şi Voiculescu pe blogul său. Câteva fragmente:

"Intimplarea uluitoare pe care o fac publica s-a intimplat acum doua luni.

Dan Voiculescu, in prezenta fiicei sale Camelia “Mitunica” Voiculescu, l-a amenintat pe Catalin Tolontan ca-l da in judecata si-i cere sute de mii de euro despagubiri!

Discutia, care s-a purtat pe un ton ridicat, a fost generata de reprosurile lui Voiculescu la adresa lui Tolontan in legatura cu situatia financiara dezastruoasa de la Gazeta Sporturilor. Voiculescu l-a acuzat pe Tolontan ca se face vinovat de aceste pierderi.

Tolo a replicat spunindu-i mogulului ca, din contra, e numai vina lui pentru ca a ezitat sa vinda ziarul catre Ringier in toamna anului trecut.

Ba, mai mult, Tolontan i-a reprosat lui Dan Voiculescu si manevra neinspirata si paguboasa de a dubla pretul cerut pentru Gazeta Sporturilor doar pentru ca se anuntase inchiderea Pro Sport.

S-a lasat cu amenintari si vorbe grele, iar relatia dintre Tolontan si Voiculescu este si astazi una extrem de incordata, cei doi rupind orice dialog."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Lucrez in difuzare asa ca inteleg scena. Cind iti moare un ziar concurent nu e de bine, ci de rau. Probabil ca asta a vrut sa-i explice Tolontan lui Voiculescu. Dar degeaba.
  • marian marian
    Ce n-a inteles nici un mogul e ca atunci cind se inchide ziarul concurent nu e de bine, ci de rau pentru ca e o masura a slabiciunii a pietei!

    Lucrez in difuzare si stiu ce vorbesc. Banuiesc ca asta a incercat Tolontan sa-i explice lui Voiculescu.

    Pe de alta parte, editorii au fost rigizi cu noi, difuzorii mici si acu isi iau teapa de la marii smecheri.

Trimite un comentariu

sus