Skip to main content

VIDEO. Un compozitor respins la Eurovision cere de la TVR banii pe înscriere: "Am participat la un Caritas de prost gust"

 

Marius PopaMarius Popa, fost solist al unor trupe precum Latin Expres şi Jukebox, se adresează directorului TVR, Stelian Tănase, într-o scrisoare deschisă în care contestă metoda de jurizare de la preselecţia la care a participat în calitate de compozitor.

Publicitate

Marius Popa a făcut parte şi din band-ul Cronicii Cărcotaşilor, în perioada 2005 - 2007.

Acesta îi cere lui Stelian Tănase să-i spună "care este calea legală prin care instituţia dumneavoastră (TVR - n.r.) îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiţi ca taxă de înscriere" la preselecţia pentru finala Eurovision România, care va avea loc pe 1 martie la Braşov.

"Domnule director, am o rugăminte şi o întrebare în acelaşi timp: vă rog să mă sfătuiţi, care este calea legală prin care instituţia dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiţi ca taxă de înscriere? Nu de alta dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranţa că piesa mea a fost ascultată", se arată în scrisoarea semnată de compozitorul Marius Popa şi postată pe pagina sa de Facebook.

Marius Popa se plânge şi de lipsa de transparenţă a metodei de jurizare a pieselor înscrise la Selecţia Naţională de la Eurovision.

"Nu am nici măcar siguranţa că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost aşa, aş fi ştiut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecţia şi, mi se pare de bun simţ, aş fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obţinut în cadrul jurizării. Ţineţi totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis...", îi mai scrie Popa lui Stelian Tănase.

Piesa lui Marius Popa: "Like the sun", interpretată de Lea Mar

http://www.youtube.com/watch?v=k6fq7gWBQOk

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea adresată de un concurent la Eurovision directorului general interimar al Televiziunii Române, Stelian Tănase:

"Marius Popa Scrisoare deschisă domnului director al TVR. Domnule director, numele meu este Marius Popa. Un om... Un om cu pretenţii de compozitor care s-a conformat cerinţelor formulate pe site-ul eurovision.tvr.ro şi care a înscris înspre jurizare (preselecţie) un cântec, compoziţie originală, la finala naţională Eurovison 2014 organizată de instituţia pe care o conduceţi. Nu voi comenta criteriile după care a fost făcută notarea melodiilor şi alegerea pieselor participante, nu am competenţa înţelegerii acestor criterii. Aşa se pare, după 15 ani petrecuţi activ în această industrie... Dar, domnule director, am o rugăminte şi o întrebare în acelaşi timp: vă rog să mă sfătuiţi, care este calea legală prin care instituţia dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiţi ca taxă de înscriere? Nu de alta dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranţa că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost aşa, aş fi ştiut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecţia şi, mi se pare de bun simţ, aş fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obţinut în cadrul jurizării. Ţineţi totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis... Nu de alta, dar îmi este şi mai greu să cred că ţine de gust ca acest cântec să fie admis (http://www.youtube.com/watch?v=nBu9EU7wD8E) şi cântecul meu nu (http://www.youtube.com/watch?v=k6fq7gWBQOk). Sunt convins de buna credinţă care animă acţiunile întreprinse de angajaţii postului dumneavoastră... Mă rog, al nostru, al românilor... Dar, domnule director, ca să nu mai lungim o discuţie inutilă: îmi vreau cei 200 de lei înapoi. Cum să fac? Vă mulţumesc frumos! Cu un respect deosebit, Marius Popa, un compozitor obscur cu pretenţii de artist."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dizident dizident
    pai, sincer sa fiu, si eu imi vreau inapoi taxa tv si partea din impozit care se duce catre tvr. cat despre melodia silviei dumitrescu... e pe bune? adica chestia aia chiar a fost acceptata? m-am razgandit. vreau si despagubiri pe langa restituirea taxelor...

Trimite un comentariu

sus