Skip to main content

Un membru CNA comunică cu preşedintele instituţiei prin intermediul unui executor judecătoresc

 
Un membru CNA comunică cu preşedintele instituţiei prin intermediul unui executor judecătoresc

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Valentin Jucan, unul dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, a apelat la un executor judecătoresc pentru a cere explicaţii preşedintelui instituţiei, Laura Georgescu, cu privire la nişte declaraţii făcute de aceasta din urmă în conferinţa de presă organizată pe 18 februarie la sediul CNA.

"Prin intermediul unui executor judecătoresc, am înaintat președintelui Consiliului o solicitare de clarificare a afirmațiilor dânsei cu privire la persoana mea", spune Valentin Jucan într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Jucan spune că a ales această cale pentru a fi sigur că solicitarea sa "nu mai este 'pierdută' sau 'neînregistrată', așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori".

Acesta mai spune că solicitarea de clarificare trimisă prin intemediul executorului judecătoresc este "un prim pas în acțiunea civilă sau penală care va fi formulată împotriva președintelui CNA" în funcţie de răspunsul pe care îl va primi de la şefa Consiliului. Documentul, în articol.

CONTEXT. Totul a pornit de la conferinţa cu "ghicitori" convocată de Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru a anunţa, printre altele, că face toate demersurile pentru a se constata starea de incompatibilitate a unor membri, dar fără a preciza despre cine este vorba.

Preşedintele CNA a făcut declaraţii de presă după ce, în şedinţa de marţi, Valentin Jucan, membru CNA, a pus pe masă un obiect pe care scria „Presa liberă" în lanţuri de opt membri CNA.

„Astăzi am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe, care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu postura de realizator de emisiune, de radio sau de televiziune", a declarat Laura Georgescu, în cadrul conferinţei de presă.

Despre evenimentul care a avut loc marţi, 18 februarie, Paginademedia.ro a relatat AICI.

Comunicatul de presă al lui Valentin Jucan, în continuare:

"Ca urmare a declarațiilor profund iresponsabile și în totalitate lipsite de adevar ale președintelui Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, făcute în cadrul conferinței de presă din data de 18 februarie 2014 pe care a organizat-o ca reacție la protestul meu "libertatea presei, înlănțuită", astăzi, 21 februarie 2014, prin intermediul unui executor judecătoresc, am înaintat președintelui Consiliului o solicitare de clarificare a afirmațiilor dânsei cu privire la persoana mea.

Am ales această cale de comunicare pentru a mă asigura că solicitarea mea nu mai este "pierdută" sau "neînregistrată", așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori. De asemenea, această formă de comunicare reprezintă un prim pas în acțiunea civilă sau penală care va fi formulată împotriva președintelui CNA, în funcție de răspunsul pe care îl voi primi.

Consider că este inacceptabil abuzul de funcție promovat de președintele Consiliului în relația presa, cu alți membri ai CNA și funcționari publici. Dorința permanentă de răzbunare și control absolut a instituției nu poate continua la nesfârșit.
Atașez acestui comunicat solicitarea în cauză."

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată solicitarea trimisă de Jucan preşedintelui CNA, prin intermediul executorului judecătoresc.

În document găsiţi şi întrebările la care Alexandru Jucan vrea să primească un răspuns din partea Laurei Georgescu, până marţi, 25 februarie.

solicitarea lui Jucan, prin executor judecatoresc
Sursa: Valentin Jucan

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus